Herkesin bir gün yaşayacağı erdemle kabul edilmesi gereken bir gerçek, daha çok önemli olan soru iyi yaşayabildin mi? Sorusu. Bana göre ise artık hiçbir sorumluluğun olmadığı bir karanlık. Bazı ülkelerde bazı suçlulara nasıl öleceklerini seçme fırsatı veriliyor ve anestezi ile en acısız ölümü deneyimleyebiliyorlar.
Detaylar
Kim cevapladı?
1
178
Ziyaretçi
Yaşayacağımız bir gerçek ve kaçamayız.
Karanlıktan geldik, karanlığa gidiyoruz, denebilecek bir söz bulamayacağım.
Bilinç denen hastalığın tek tedavisidir. bir şey sadece daha az kötü olabilir ve yok oluş ise nötrdür bu yüzden her şey yok olmak için vardır. varlığın başına gelir en tabandaki şey var olmuş olmasıdır en tepedeki ise yok olmaktır.
- Makaleler
- 3
Kurtuluş ve o aradığımız rahatlığa kavuşma olarak düşünüyorum.
2-3 gün önce babaannem öldü. ölüm gerçek kaçış yok.
Şimdi hiclikten gelme gibi bir tabir kullanmak için ruha inanmak lazım. Beden ise kabaca "üreme" dediğimiz eylem sonrası oluşuyor. Yine birtakim tabiri caizse malzemeler ile oluştuğu icin yoktan var olma yok. Yani ruhu saymazsak yokluktan gelme yok.Doğmadan önce ateistlere göre hiçlikten dünyaya geldik. Öldükten sonra da aynısı olacak yani hiçlikten dünyaya gelme.
Ruhlara da şahsen inanmıyorum. İnanan birisi için de bu dediklerim geçersizdir.
Ama beyin öldügü zaman, beden ve bilinç de işlevsiz. Yani ölüm.
Tabii ki bu benim (ateist değilim) tanimim, başka inançlarda takdir edersiniz ki başka şekilde yorumlanıyor. Ve hiçbirimiz ölmeden aslini ogrenemeyecegiz. Eğer benim dediğim gibiyse ölsek de ogrenemeyecegiz. Çünkü bilinç diye bir şey kalmamış olacak.
Eğer örneğin İslam doğru çıkarsa ne olacağını zaten biliyorsunuz.
Utku
Başarılı
Ölüm her şeyin anlamsızlaştığı ve anlam kazandığı bir noktadır. Ölüm bir o kadar basit diğer bir yandan komplekstir. Ölüm baştan aşağı çelişkiyle dolu olmasına rağmen bir o kadar da mantıklıdır. Biz hayatı eğer iyi şeyler için yaşıyorsak bir o kadar ölümde güzeldir.
Ben ahirete inanırım.Şimdi hiclikten gelme gibi bir tabir kullanmak için ruha inanmak lazım. Beden ise kabaca "üreme" dediğimiz eylem sonrası oluşuyor. Yine birtakim tabiri caizse malzemeler ile oluştuğu icin yoktan var olma yok. Yani ruhu saymazsak yokluktan gelme yok.
Ruhlara da şahsen inanmıyorum. İnanan birisi için de bu dediklerim geçersizdir.
Ama beyin öldügü zaman, beden ve bilinç de işlevsiz. Yani ölüm.
Tabii ki bu benim (ateist değilim) tanimim, başka inançlarda takdir edersiniz ki başka şekilde yorumlanıyor. Ve hiçbirimiz ölmeden aslini ogrenemeyecegiz. Eğer benim dediğim gibiyse ölsek de ogrenemeyecegiz. Çünkü bilinç diye bir şey kalmamış olacak.
Eğer örneğin İslam doğru çıkarsa ne olacağını zaten biliyorsunuz.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-