Yeni kasa focus'ların genelinin piyasası yavaş biraz. Megane, Egea, Corolla, golf, Civic'ler daha hızlı alınıp satılıyor. C segmentinin en çok satanları bunlar. Maserati burunlu dediğimiz bir önce ki nesil daha çok tutuluyor focus'ların. Sizin aracınızın active ve station wagonların haricinde ve düz station wagon hariç, hepsi torsiyon çubuğuna geçti. Bu da önemli bir etken. Focus dediğin, bağımsız süspansiyon olur.
Station wagon BMW'de alsan, onunda piyasası yavaş. Bu sektörün bizzat içerisindeyim. Araç Filo'su yönetiyorum. Focus şahsi aracımda oldu, sıfır satın aldığım. Satıp model yükselttim. Station wagon'ları, bizim Türk insanı sevmiyor.
Sizin aracın ortalama 380-390 litre bagaj hacmi var, küçük bir hacim pandizotu sökseniz dahi çok fazla alan çıkmaz ortaya. Size yeten, başka iri ve geniş bir aileye yetmeyebilir şayet. Station Active'lerin sadece bagaj değil, konfor ve oturaklılıkta bir adım önde. Daha rijit station versiyonu.
Benim geniş, kalabalık, iri ailelere tavsiyem C segmenti station, D segment sedan, ya da C ve D segmenti hatta bütçe olursa E segment SUV olur. B SUV ve hatchback bunlar küçük hacimli arabalar şayet.