Elektrikli arabaya da sıcak bakmıyorlar. TOGG falan alsak mı diye düşündük de menzili az diyor. 40 yılda bir uzun yola çıkıyoruz zaten. Hep şehir içinde kullanacağımıza rağmen yine elektrikli almıyorlar.

Babanız yanlış düşünüyor. Asıl elektrikli arabalar şehir içinde çok verimli, menzil uzuyor. Geri kazanım var. TOGG'ta ısı pompası yok ayrıca, kışın menzil ciddi oranda düşüyor. Elektrikli arabada ısı pompalı araba öneririm.
Nissan qashqai e-Power tam olarak elektrikli değil. Jenaratör mantığıyla çalışıyor. Benzin koyuyorsunuz e-Power motora, elektrikle gidiyorsunuz. İsterseniz akü doluysa tamamen kısa vadede elektrikle de gidiyorsunuz tamamen. Güç isterseniz gaza bastığınızda sert şekilde 2 motor birden devreye girip bayağı da performans elde ediyorsunuz e-Power'da. Fişe takılmıyor e-Power modelleri Nissan'da.

Eat8 başarılı bir şanzıman. Piyasada BMW şanzımanı, DSG ve eat8 en iyi 3'lü otomatik şanzımandır.

Hocam DSG çift kavrama klasmanında başarılı aslında. Eat8, zf bunlar tork konvertörlüler, klasman farklı. Türkiye'de en korkulan şanzımanlarda başı çekiyor DSG. Almanya gibi 10 yıl garanti yok, sadece 2 yıl garanti var Türkiye'de.

Zf, 9G tronic, eat8, Ford GM-10 ya da 8, Hyundai 8 ileri tork konvertörlü şanzıman. Bunlar aslında en sağlamları. Volvo'da kullanılan da aisin üretimi, oda iyidir. ( her Volvo'da tam otomatik yoktur bu arada )

Renaulta da çok karşılar. Kötü diyorlar, bu algıyı yıkamadım Egea ve Renault kötü diyorlar.
Egealar sorunsuz, 1.4 Fire motorların yağ eksiltme problemi hariç bir sıkıntı yok.

Renault kısmında 1.5 dci sorunsuz motor, 1.3 TCe de belirtilen termostat problemi hariç bilinen bir sorun yok.
O sorun araçtan araca değişen bir durum, bizde 2023 1.3 TCe Megane var 64 binde, bu problemi yaşamadık.

Yukarıdaki kullanıcı da sanziman problemlerini biraz abartmış, sene 2014 değil artık bu araçlar gelişiyor bu problemler azalıyor.

Bazı arkadaşlar abarttığımı söylemiş. TCe motorda sadece devir daim sorunu yok. Sık buji değişimi, contadan yağ atma ve kaçırma problemi gibi bir takım problemleri var. Sıkıştırmaya, zorlamaya gelmeyen bir motor. Ayrıca 1.3 TCe motor yakında üretimden kalkacak.

Motoru arıza yaptığında, çıkma ya da sandık motor koyulması lazım. TCe motor rektifiye bile edilmesi bile uygun değil. Alüminyum alaşımlı bir motordan bahsediyoruz. Komple blok değişmesi lazım. TCe motorlar yapısı gereği çok ısınan bir motordur, bu da birçok soruna sebebiyet veriyor. Düşük hacimden, yüksek güç üretmeninde bir bedeli var.

Sadece bunlar değil, getrak üretimi şanzımanlarında da kronik ses problemi var Renault markasının. Yetkili servise gittiğinizde, Renault volan değiştiriyor garantiden bu ses ortaya çıktığında. Toparlayacak olursam 1.3 TCe değil, 1.5 dCi motor ölümsüzdür. Ayrıca AdBlue olmayan versiyonu daha makbuldür. AdBlue başlı başına sıkıntıdır. Ben abartmıyorum, ustalar abartıyor. Komple edc şanzıman yaptırmanın bedeli ortalama 150K'yı aşıyor. Bile bile lades olmaya gerek yok. Çalışma prensibi aynı olan bir ürüne, gelişiyor denmesi de ayrıca enteresan. Çift kavrama, çift kavramadır.

Kesinlikle 1.4 fire Motor'a bulaşmayın. Yakıt fazla, performans düşük, eğimli yollarda atmosferik yüzünden yüksek devirler çevirmeniz gerekli. Tempra'lar sizi solladığında, moraliniz bozulur yolda. 1.0 Turbo firelfy, 1.3 Multijet, 1.5 Turbo hybrid ya da 1.6 Multijet bakınız Fiat grubunda. Ayrıca Egea'da da bir sürü kronik sorun bulunuyor, ona da sorunsuz denmesi ayrıca düşündürücü.

Son düzenleme:
Renaulta da çok karşılar. Kötü diyorlar, bu algıyı yıkamadım Egea ve Renault asla almıyorlar.

Opelin Renault ve Egea'dan artisi yok eksisi var.

Renaulta da çok karşılar. Kötü diyorlar, bu algıyı yıkamadım Egea ve Renault asla almıyorlar.

Egea'yi begendiyseniz fakat Egea sonucta diye alinmiyorsa eger Ford Focus Active oneririm. Egea ile tasarimi benziyor ve daha kaliteli. Ford sonucta.

5 kişilik iri bir aile olduğunuzu belirttiğiniz için, active focus station wagon sizin işinizi görür. Hatchback Active'lere bakmayın, onlar size küçük gelecektir. Öneri üzerine, onu da ekliyeyim dedim.

5 kişilik iri bir aile olduğunuzu belirttiğiniz için, active focus station wagon sizin işinizi görür. Hatchback Active'lere bakmayın, onlar size küçük gelecektir. Öneri üzerine, onu da ekliyeyim dedim.

Hatchback Active'ler de buyuk. Biz de bes kisi kullaniyoruz. Ic hacmi yeteri. Bagaji kucuk kaliyor sadece ancak onu da pandizotu sokerek hallediyoruz. Sonucta bagaj kucuk olsa da yukleme alani genis.

Tabii ki butce yeterse kesinlikle station wagon alsinlar. Bende onu istemistim ama butcemiz yetmemisti. Fakat piyasasi daha yavas olur.

Hatchback Active'ler de buyuk. Biz de bes kisi kullaniyoruz. Ic hacmi yeteri. Bagaji kucuk kalıyor sadece ancak onu da pandizotu sokerek hallediyoruz. Sonucta bagaj kucuk olsa da yukleme alani genis.

Tabii ki bütçe yeterse kesinlikle station wagon alsinlar. Bende onu istemistim ama butcemiz yetmemisti. Fakat piyasasi daha yavas olur.

Yeni kasa focus'ların genelinin piyasası yavaş biraz. Megane, Egea, Corolla, golf, Civic'ler daha hızlı alınıp satılıyor. C segmentinin en çok satanları bunlar. Maserati burunlu dediğimiz bir önce ki nesil daha çok tutuluyor focus'ların. Sizin aracınızın active ve station wagonların haricinde ve düz station wagon hariç, hepsi torsiyon çubuğuna geçti. Bu da önemli bir etken. Focus dediğin, bağımsız süspansiyon olur.

Station wagon BMW'de alsan, onunda piyasası yavaş. Bu sektörün bizzat içerisindeyim. Araç Filo'su yönetiyorum. Focus şahsi aracımda oldu, sıfır satın aldığım. Satıp model yükselttim. Station wagon'ları, bizim Türk insanı sevmiyor.

Sizin aracın ortalama 380-390 litre bagaj hacmi var, küçük bir hacim pandizotu sökseniz dahi çok fazla alan çıkmaz ortaya. Size yeten, başka iri ve geniş bir aileye yetmeyebilir şayet. Station Active'lerin sadece bagaj değil, konfor ve oturaklılıkta bir adım önde. Daha rijit station versiyonu.

Benim geniş, kalabalık, iri ailelere tavsiyem C segmenti station, D segment sedan, ya da C ve D segmenti hatta bütçe olursa E segment SUV olur. B SUV ve hatchback bunlar küçük hacimli arabalar şayet.

Son düzenleme:
Yeni kasa focus'ların genelinin piyasası yavaş biraz. Megane, Egea, Corolla, golf, Civic'ler daha hızlı alınıp satılıyor. C segmentinin en çok satanları bunlar. Maserati burunlu dediğimiz bir önce ki nesil daha çok tutuluyor focus'ların. Sizin aracınızın active ve station wagonların haricinde ve düz station wagon hariç, hepsi torsiyon çubuğuna geçti. Bu da önemli bir etken. Focus dediğin, bağımsız süspansiyon olur.

Station wagon BMW'de alsan, onunda piyasası yavaş. Bu sektörün bizzat içerisindeyim. Araç Filo'su yönetiyorum. Focus şahsi aracımda oldu, sıfır satın aldığım. Satıp model yükselttim. Station wagon'ları, bizim Türk insanı sevmiyor.

Sizin aracın ortalama 380-390 litre bagaj hacmi var, küçük bir hacim pandizotu sökseniz dahi çok fazla alan çıkmaz ortaya. Size yeten, başka iri ve geniş bir aileye yetmeyebilir şayet. Station Active'lerin sadece bagaj değil, konfor ve oturaklılıkta bir adım önde. Daha rijit station versiyonu.

Benim geniş, kalabalık, iri ailelere tavsiyem C segmenti station, D segment sedan, ya da C ve D segmenti hatta bütçe olursa E segment SUV olur. B SUV ve hatchback bunlar küçük hacimli arabalar şayet.

Evet hocam, maalesef tutulan uc tane sw arac var Turkiyede. Toros, Kartal ve Scala.

Bunun disinda evet maalesef arabanin bagaji kucuk ama emin olun hem sık uzun ol yapan hem de her seferinde gercekten yuk tasiyan bir ailyeiz ve yetiyor. Bagaji duzenli doldurmak ve her yere bir sey sokmak zorundasiniz ama. Boyle yaparsaniz ve bagaji biraz zorlarsaniz yeter ancak zorlamak var ve rahat rahat gitmek var.

Biz bir buyuk, uc kucuk valiz ve 100 kg kurbanlik eti ile 5 litrelik 5 bidon suyu sigidirabildik gecen mesela. Duzenli yuklemek lazim.

Dediginiz gibiarkabagimsiz suspansiyon sedan Focus'larda yok. HB ve SW'lerde var.

Arac konforlu ve seri. Yakiti da kotu degil. Tasarimi guzel. Ic hacim kotu degil. Sadece piyasasi yavas ve bagaj kucuk. Zaten B HB'lerdeki en kucuk bagaja sahip sanirim.

Scala demisken, motor ve sanziman konusunda pek bilgim yok ama yakit, konfor ve fiyat konusunda iyi bir araba oldugunu duydum. Ustelik bir nebze daha tutulan bir sw arac. Tasarimi falan da hos. Ona da bakilabilir. Skoda, B segment arabalarinin kapi iclerine bile semsiye ve kapilarina makam perdesi ekliyor diye biliyorum. Skoda tercih edilebilir.

Genis Aileler icin Doblo birebir. Ticari olarak gecmesi biraz sikinti sadece.

Bizde ek oalrak Hyundai Elantra var 2015 model. C segmente kayan bir araba ama ic hacmi D segment sedan ile esit denilebilir. Gayet genis fakat yeni kasalari hakkinda bilgim olmadigi icin onermek istemedim.