Global C-State kapalı. Tamamdır, dediğiniz tüm ayarlar MSI için aynı adlandırmayla ve mevcutsa halledeceğim.

SOC Uncore yi bulamamıştım bu arada.

Advanced-AMD Overclocking menüsünde olması lazım. Auto yerine Enabled kalması daha iyi. Power Saving ayarları açık kalmasın mümkünse. Bu da onlardan biri, C-State yine öyle. Diğer birkaç ayar daha var, onlar PCIe ile alakalı. Senin için şu aşamada önemsiz.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,3 MB · Görüntüleme: 17

Evet, ikisi de Mode 2 olmalı.

@bwsercan Bu ayarlar VT3 geçiyor mu şu anda:

Her şey tamam, tekrar teste geçiyorum. Bu arada boot süresi aşırı derecede uzadı. 10 saniye falanken 1 dakikaya çıktı. Bu yaptığımız ayarlar sonucunda gelişen doğal bir sonuç mu? Uzun açılışı da hiç sevmem.

Her şey tamam, tekrar teste geçiyorum. Bu arada boot süresi aşırı derecede uzadı. 10 saniye falanken 1 dakikaya çıktı. Bu yaptığımız ayarlar sonucunda gelişen doğal bir sonuç mu? Uzun açılışı da hiç sevmem.

En son stabiliteden emin olduğunda Memory context restore enabled edip tekrar bakarsın. Şimdilik böyle kalsın.

En son stabiliteden emin olduğunda Memory context restore enabled edip tekrar bakarsın. Şimdilik böyle kalsın.
Sadece VT3 aktif edip testi başlattım. 10 dakika oldu 1.5 saat kalacak. İşlemci maks 71 derece. Coil whine oluyor gibi sanırım anakarttan geliyor ses. Aralıklı olarak minik tiz ses gelip gelip kayboluyor. Nedenini bilmiyorum.

@Ayhan Dönmez Ayriyeten belirleyici etken mi bilmiyorum ama +75 vermemize rağmen çekirdekler anlık ortalama 5244Mhz.

Sadece VT3 aktif edip testi başlattım. 10 dakika oldu 1.5 saat kalacak. İşlemci maks 71 derece. Coil whine oluyor gibi sanırım anakarttan geliyor ses. Aralıklı olarak minik tiz ses gelip gelip kayboluyor. Nedenini bilmiyorum.

O çoğu kişide var, anakart VRM'lerden geliyor. Normal, zararı yok. Ekran kartı CW ile aynı.

Ayritetrn belirli etken mi bilmiyorum ama +75 vermemize rağmen çekirdekler anlık ortalama 5244Mhz.

Hepsi normal, oyun esnasında bu şekilde olmaz. Testte böyle, CW olayı da normal. Teste özgü bir şey ve zararsız. 7200 saniye uygulayın. En son Memory Context Restore ayarı Enabled alın ve birkaç kez Restart atın sonrasında. Hızlı Boot edecek. RTP testini akabinde tekrarlayın, sonrasında ek teste gerek kalmaz bir daha. Gaming denersiniz.

O çoğu kişide var, anakart VRM'lerden geliyor. Normal, zararı yok. Ekran kartı CW ile aynı.

Hepsi normal, oyun esnasında bu şekilde olmaz. Testte böyle, CW olayı da normal. Teste özgü bir şey ve zararsız. 7200 saniye uygulayın. En son Memory Context Restore ayarı Enabled alın ve birkaç kez Restart atın sonrasında. Hızlı Boot edecek. RTP testini akabinde tekrarlayın, sonrasında ek teste gerek kalmaz bir daha. Gaming denersiniz.
MCR enabled neden alıyoruz, açılış hızı için mi ve aldıktan sonra RTP testi tekrar edecek olmamızın nedeni ne Hocam?

@Ayhan Dönmez Bu sefer de logical core 5 hatası verdi. Silikon kaliteleri gerçekten kötüymüş herhalde.

Son düzenleme: