MCR enabled neden alıyoruz, açılış hızı için mi ve aldıktan sonra RTP testi tekrar edecek olmamızın nedeni ne Hocam?

@Ayhan Dönmez Bu sefer de logical core 5 hatası verdi. Silikon kaliteleri gerçekten kötüymüş herhalde.

RAM'den dolayı da hata verebilir VT3. -15 All Core tekrardan deneyin, BIOS'tan PBO kısmı dediğim şekilde ayarlandı, değil mi? Bir de şu an Zen A2-B2 son halini iletin. @bwsercan

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 51
  • image.webp
    image.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 48
Evet her şey dediğiniz gibi eksiksiz ayarlandı. -15 All Core ile testi tekrardan başlattım. Zen son hali:

Bu da hata verirse birkaç ayarı gözden geçirmek lazım, onu o zaman konuşalım. Global C-State, Spread Spectrum Disabled ve diğer LLC ayarları Mode 2 ayarlandı. Hatalık bir durum yok, silikon ile alakalı bir durum.

@bwsercan Test anında HWiNFO sensörler kısmını iletin şu anda, onlara da bakalım. CPU ve DRAM sensörleri hepsini atmanız uygun olur. Test devam ederken sıcaklıklara göz atmak lazım.

Bu da hata verirse birkaç ayarı gözden geçirmek lazım, onu o zaman konuşalım. Global C-State, Spread Spectrum Disabled ve diğer LLC ayarları Mode 2 ayarlandı. Hatalık bir durum yok, silikon ile alakalı bir durum.

@bwsercan Test anında HWiNFO sensörler kısmını iletin şu anda, onlara da bakalım. CPU ve DRAM sensörleri hepsini atmanız uygun olur. Test devam ederken sıcaklıklara göz atmak lazım.
Buyrun hocam:

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    4,2 MB · Görüntüleme: 30
  • image.webp
    image.webp
    4,1 MB · Görüntüleme: 30
  • image.webp
    image.webp
    4,2 MB · Görüntüleme: 44

Normal görünüyor, tamamen silikonla alakalı bir durum gibi duruyor. Bakacağız sonuca göre.

MCR enabled neden alıyoruz, açılış hızı için mi ve aldıktan sonra RTP testi tekrar edecek olmamızın nedeni ne Hocam?

Şimdi VT3 hatasız sonuçlanırsa, önceki RTP testi de hatasız bittiğinden MCR Enabled aldığın vakit, hızlı Boot edecek artık sistem bir sonraki açışlarda. Bahsettiğin 1 dakikalık bekleme periyotları olmayacak. O yüzden tekrardan son kez RTP bakarsın, iyice emin olursun. Bir kere daha o yüzden bakmak lazım.

Normal görünüyor, tamamen silikonla alakalı bir durum gibi duruyor. Bakacağız sonuca göre.

Şimdi VT3 hatasız sonuçlanırsa, önceki rtp testi de hatasız bittiğinden mcr enabled aldığın vakit, hızlı boot edecek artık sistem bir sonraki açışlarda. Bahsettiğin 1 dakikalık bekleme periyotları olmayacak. O yüzden tekrardan son kez rtp bakarsın, iyice emin olursun. Bir kere daha o yüzden bakmak lazım.

@Ayhan Dönmez test bitmek üzere şu an her şey yolunda gözüküyor. Hata almazsam mcr enabled yapınca Power down disabled olarak yine kalsın mı ve değiştireceğim başka bir ayar var mı?

Başka ayar yok, rtp tekrar alın 2-3 restart sonrası. Mcr enabled senin derdini çözecektir, hızlı açar.
Test başarıyla tamamlandı. Hitman World of Assassination denedim. Aynı bölüm aynı sahnelerde drop devam ediyor. 237FPS sabitlemiştim, normalde üstünü verebiliyor. Fareyi çevirdiğimde 180-200'e düşüyorum anlık. Belki oyundan olabilir, çünkü sıkıntısız gitti gibi her şey. Başka oyunlarda da denerim. Afterburner bu değerleri verdi:

22-04-2026, 04:07:32 hitman3.exe benchmark completed, 11471 frames rendered in 53.031 s
Average framerate : 216.3 FPS
Minimum framerate : 164.6 FPS
Maximum framerate : 239.3 FPS
1% low framerate : 153.8 FPS
0.1% low framerate : 137.6 FPS

@Ayhan Dönmez

RDR2 Saint Denis bölgesinde de 184 saniye CapFrameX testini yaptım. Bu kasabada stuttering gözle görülür şekilde mevcut ama oynatmayacak seviyede değil.
Haritanın arazilik bölgelerinde Stuttering yok denecek kadar az.

1776822788476.webp

Bu da Modern Warfare 2019 5 dakika testi. Bu oyunda benim "somut" olarak farkettiğim bir stabilite sorunu yok. Yağ gibi akıyor denebilir.

1776824657989.webp

Şimdilik birinci sırada olmak üzere Hitman WoA'nın spesifik map'lerinde, ikinci sırada RDR2'deki kalabalık kasabada ve üçüncü sırada çok nadir The Last of Us 2'de stuttering mevcut. CODMW2019, GTA 5 ve CS2'de varsa da benim odaklanmadan farkedemeyeceğim kadar nadir ve genel olarak stabiller. Bildiğim kadarıyla her şey mükemmel gibi olsa da %100 engellenemeyecek şeyler. Bilgisayarımda şimdilik bu oyunlar var. Testlerin hepsinden başarıyla geçtik. Bunlar da onaydan geçiyorsa ne yapalım?

Güncelleme: Tüm bunlardan sonra memory context enabled yaptım sistem boot etmiyor sürekli res atıp otomatik onarıma hazırlanıyor diyor. Sorun nedir nasıl yapacağız? Ancak autoya alınca açılıyor.

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez

RDR2 Saint Denis bölgesinde de 184 saniye CapFrameX testini yaptım. Bu kasabada stuttering gözle görülür şekilde mevcut ama oynatmayacak seviyede değil.
Haritanın arazilik bölgelerinde Stuttering yok denecek kadar az.

Eki Görüntüle 242814

Bu da Modern Warfare 2019 5 dakika testi. Bu oyunda benim "somut" olarak farkettiğim bir stabilite sorunu yok. Yağ gibi akıyor denebilir.

Eki Görüntüle 242816

Şimdilik birinci sırada olmak üzere Hitman WoA'nın spesifik map'lerinde, ikinci sırada RDR2'deki kalabalık kasabada ve üçüncü sırada çok nadir The Last of Us 2'de stuttering mevcut. CODMW2019, GTA 5 ve CS2'de varsa da benim odaklanmadan farkedemeyeceğim kadar nadir ve genel olarak stabiller. Bildiğim kadarıyla her şey mükemmel gibi olsa da %100 engellenemeyecek şeyler. Bilgisayarımda şimdilik bu oyunlar var. Testlerin hepsinden başarıyla geçtik. Bunlar da onaydan geçiyorsa ne yapalım?

Güncelleme: Tüm bunlardan sonra memory context enabled yaptım sistem boot etmiyor sürekli res atıp otomatik onarıma hazırlanıyor diyor. Sorun nedir nasıl yapacağız? Ancak autoya alınca açılıyor.

MCR Disabled kalsın. Günde 1 kere PC açılıyor sonuçta. PDM Disabled iken belki sorun yapıyordur. MCR Auto iken stabilse kalabilir yine. OC profillerde problem yaratabilir MCR açmak. AM5 Boot süresi uzun.

Diğer dediğiniz oyunlarda o Drop'lar normal. AMD'ye garezi olan oyunlar. 7800X3D-9800X3D fark etmeksizin RDR gibi oyunlarda Drop mevcut. Shader derlemesi haricinde söz ediyorum. Onlar engellenemez, V-Sync vs. kapatırsan miktar azalıyor.

MCR ve PDM kapalı iken DDR Runtime Reduction ayarını bulup Enabled yapın. Nitro menüsünde Burst Length 1x-1x yapın. Süre ciddi düşecektir. MCR kapalı iken böyle mantıklı olur ama RTP'yi geçmeniz şart yine.