Şu anki halinden memnunsan ve herhangi bir sorun yaşamıyorsan bence hiç bulaşma. Okyanus gibi. Özellikle Intel tarafı.
Ama merakını gidermek istiyorsan @Ayhan Dönmez sana 1-2 video göndersin 😁

Vallahi yaşamıyorum çevremde çok yaşayan var 5600 7500F i5 12400F kullanan ama bende hiç sorun olmadı kalacağım böyle bir tek şu RAM zamanlamasını çok merak ediyorum bir denerim olmadı XMP açar gene takılırım aynı şekil.

@arda24142 İntel'de Timing kısmı aşırı önemli değil. XMP açtığın için şu anda Gear 2 ve 2T açtı, yani en gevşek hali. Amaç bunu 1T ve Gear 1 yapabilmek. @CRT_User Müsait olursa yardımcı olur İntel konusunda. Sanırım sizin kartlarda en iyi ihtimalle IMC ve Z790 çipset bağlı olarak 1T ve Gear 2 2:1 açılabiliyor. Apex ve 1 DPC kartlar haricinde İMC'ye de bağlı bir durum. Timing AMD kadar önem arz etmiyor İntel'de. 1T ve Gear olayı önemli.

Gear 2 2:1 ve 1T açabilirse iş görür.

@arda24142 Intel'de timing kısmı aşırı önemli değil. XMP açtığın için şu anda Gear 2 ve 2T açtı, yani en gevşek hali. Amaç bunu 1T ve Gear 1 yapabilmek. @CRT_User müsait olursa yardımcı olur Intel konusunda. Sanırım sizin kartlarda en iyi ihtimalle ımc ve Z790 çipset bağlı olarak 1T ve Gear 2 2:1 açılabiliyor. Apex ve 1 DPC kartlar haricinde Imc'ye de bağlı bir durum. Timing AMD kadar önem arz etmiyor Intel'de. 1T ve Gear olayı önemli.

Gear 2 2:1 ve 1T açabilirse iş görür.

Nasıl açabilirimki.

Yeni gördüm, yapılacak şeyler elbet var ama bu keisnlikle RAM değil. BIOS girip xpm açın. DRAM timing bölümünde comand rate olması gerek. 2N veya Auto olacak, onu 1N çekip boot ettirmeyi deneyin.

Yeni gördüm, yapılacak şeyler elbet var ama bu keisnlikle RAM değil. BIOS girip xpm açın. DRAM timing bölümünde comand rate olması gerek. 2N veya Auto olacak, onu 1N çekip boot ettirmeyi deneyin.

Biraz UV ayarları ve 1T veya 1:1 mod açar isen iyi olur. AMD laf ettik daha ımc 1:1 açamıyor. Attım yatağın altına sistemi.

Deniyorum şimdi.

Biraz UV ayarları ve 1T veya 1:1 mod açar isen iyi olur. AMD laf ettik daha ımc 1:1 açamıyor. Attım yatağın altına sistemi.

Siyah ekranda kaldı hocam. D Auto'ya alayım mı geri.

Deniyorum şimdi.

Siyah ekranda kaldı hocam. D Auto'ya alayım mı geri.

Yani dediğim gibi, sınırlı yapılacaklar. Çok yabancıyım ve şu an işteyim. Memory Gear ayarı olması lazım, o ayarı Gear 1 yap. 2N ayarı Auto olsun. RAM ve ımc konusunda, hatta işlemci konusunda kabul ediyorum vasat.