Yer
Kaer Morhen
Sistemi genel olarak OC halinde kullanıyorum ancak son zamanlarda oyunlarda crash almaya başladım. Bunun sebebini araştırırken OCCT combined bölümünde CPU+RAM şeklinde test ettiğimde sistem crash vermeden kilitlenmeden 5 saniye durmuyor. GPU arızası bulamadım ancak halihazırda RAM OC yaparken çok fazla stabilite kaybı olduğundan dolayı belleklerden şüpheleniyorum. OC veya UV her türlü ayarı kapattım sadece XMP ayarı açık ve bu hata devam ediyor.

Hata aldığım test ve ayarları.

1746824289946.webp

Vulkan TestMem yapar mısın? 2 saat sürüyor. GPU belleklerini bir kontrol edelim.

GPU ile ilgili testlerde bir sorun yaşamamıştım. Vakit geçtiği için bunu yarına bırakacağım. Hocam sistemi 4 adet belleğin 2 adet Micron 2 adet SK Hynix şeklinde kullanıyorum. Bu sebeple RAM bellekte sorun olduğunu düşünüyorum ancak testlerde hata çıkmıyor. (şimdilik)

GPU ile ilgili testlerde bir sorun yaşamamıştım. Vakit geçtiği için bunu yarına bırakacağım. Hocam sistemi 4 adet belleğin 2 adet Micron 2 adet SK Hynix şeklinde kullanıyorum. Bu sebeple RAM bellekte sorun olduğunu düşünüyorum ancak testlerde hata çıkmıyor. (şimdilik)
Ondan olacağını sanmıyorum bende de 2 B-Die 2 bad bin kit var. Ben GPU'dan şüpheleniyorum.

Şüphen belleklerdense kesinleştirmek için bir de memtest86 ile test etmeyi dene hocam eğer orada da hata varsa RAM kesin arızalı. Ya da bu combined testi ramleri tek tek çıkarıp dene hata vermezse çıkardığın ram arızalı demektir. Bana da şüpheli parça ram gibi geldi

Ondan olacağını sanmıyorum bende de 2 b-die 2 bad bin kit var. Ben GPU'dan şüpheleniyorum.

Şu anda USB'ye TestMem5 yazdırıyorum olmadı bir de Memtest86 yaparım.

Şüphen belleklerdense kesinleştirmek için bir de Memtest86 ile test etmeyi dene hocam eğer orada da hata varsa RAM kesin arızalı. Ya da bu combined testi RAM'leri tek tek çıkarıp dene hata vermezse çıkardığın RAM arızalı demektir. Bana da şüpheli parça RAM gibi geldi.

Ben arızadan çok uyumsuzluk olduğunu düşünüyorum ancak bu sorunu çözmek epey vaktimi alacak sanırsam.

Şu anda USB'ye TestMem5 yazdırıyorum olmadı bir de Memtest86 yaparım.

Ben arızadan çok uyumsuzluk olduğunu düşünüyorum ancak bu sorunu çözmek epey vaktimi alacak sanırsam.
Memtest zaten hatırladığım kadarıyla uzun süren bir testti ama tabi RAM’ler temiz de çıkabilir kolay gelsin hocam.