Yer
Kaer Morhen
Sistemi genel olarak OC halinde kullanıyorum ancak son zamanlarda oyunlarda crash almaya başladım. Bunun sebebini araştırırken OCCT combined bölümünde CPU+RAM şeklinde test ettiğimde sistem crash vermeden kilitlenmeden 5 saniye durmuyor. GPU arızası bulamadım ancak halihazırda RAM OC yaparken çok fazla stabilite kaybı olduğundan dolayı belleklerden şüpheleniyorum. OC veya UV her türlü ayarı kapattım sadece XMP ayarı açık ve bu hata devam ediyor.

Hata aldığım test ve ayarları.

1746824289946.webp

Hocam bir saat oldu ve ilk aşamayı bitirdi. Şu anda bir sorun çıkmadı bitince bunu da başlatırım.

Enteresan bir şekilde Memtest 86 ile hata bulamadım. Bu program ne kadar sürüyor?

1746852638348.webp

En azından sorunun kaynağını buldum. Bu şekilde testi başlattığım gibi çöküyor.

1746853511226.webp

Son düzenleme:
2 saat sürüyor. Bellekler mi sıkıntı yapıyor?

Evet. Tuhaftır oyunlarda şimdilik atma sorunu yok gibi ama testte direkt çöküyor.

@845 hocam şimdiye kadar 4 farklı ayar ile Memtest86 testi yaptım fakat hiçbirinde hata almadım fakat her seferinde belli başlı oyunlarda crash veya hatasız oyun kapanıyor. Belleklerden şüpheleniyordum fakat temiz çıktı en son temiz format atacağım artık ama yine de düzelebileceğinden şüpheliyim.

Son düzenleme: