Cedrina300mg

Çalışkan
Merhabalar yeni bir pc topluyorum almayı düşündüğüm parçalar şu şekilde;
  • Kasa - Dark Maxima V30. Tavsiyelere açığım ancak Type-C girişi olması tercihimdir.
  • PSU - High Power Performance GD 800W 80+ Gold
  • Anakart - Asrock B850M Pro RS. Seçtiğim RAM ve SSD’yi yeterince soğutabilir mi? Bu konuda en çok yardıma ihtiyacım olan nokta burası.
  • İşlemci - Ryzen 7 7700 (Aslında 9700’ü bekliyorum.)
  • Ekran Kartı - Galax RTX 4070 Ti
  • Soğutucu - Thermalright Phantom Spirit 120 SE
  • SSD - Kingston Renegade SRNGS/1000G. Bu kadar yüksek hızlı bir SSD’de herhangi bir sorun yaşar mıyım? İyi bir şekilde soğutulabilir mi?
  • RAM - Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7000MHz CL32. Bu RAM’ler çok ilgimi çekti ancak sanırım EXPO desteği yok. Bu ne kadar önemli?

R7 7700, RTX 4070 TI SUPER sistemim var.
Toplarken çok araştırdım. Uyarılarım:
Anakartının sitesine bak, bioslar içinde stabil yani beta yazmayan varsa al.
PSU olarak ATX 3.1 destekli al (ATX 3.0 değil 3.1).
RAM olarak EXPO destekli 6000 MHZ CL30 veya CL28 al mümkünse. En fazla Expo destekli 6400 MHZ CL32 öneririm şartları zorlayacaksan, o da şans işi. Sebebi basit. Daha yüksek RAM frekanslarında işlemci ve RAM senkron çalışmıyor. Performans daha da düşüyor bu sebeple daha yüksek RAM frekansında (RAM'leri işlemci yarı hızında kullanıyor senkron için).
RAM'de EXPO desteği önemli, ha anakartların çoğu XMP desteğini de görüyor ama bu garanti olmayabiliyor. Elle RAM frekansı, zamanlamalar, voltajlar ile stabiliteyi yakalamak tam bir kabustur. Bu yolla çalıştırınca gerçekten maksimum performans ve minimum gecikme gibi şeyleri unutun.

PSU'da MSI markasında sorun yaşayanlar çok. ATX 3.1 için uygun fiyatlı FSP ürünleri var. Gayet iyidirler.

Kasa, PSU, SSD, soğutucu iyi. Aynı kasayı kullanıyorum memnunum. Ti alana kadar Ti super veya bütçene göre düz Super modelini alabilirsin.

7000MHz bence gereksiz, CL28 6000MHz RAM bak.
Ayrıca niye 4070 Ti, 1000TL'den az koyarak 4070 Ti Super al.
Ben ramleri pek değiştirmiyorum o yüzden almışken 7000 olsun demiştim. Ti süper konusunda ise haklısın ben yanlış yazmışım ti süper zaten o.

Kasa, PSU, SSD, soğutucu iyi. Aynı kasayı kullanıyorum memnunum. Ti alana kadar Ti super veya bütçene göre düz Super modelini alabilirsin.
Haklısınız ben yanlış yazdım ti süper o

RAM Fiyatına baktım uygun gibi, alabilirsin.
Teşekkür ediyorum

R7 7700, RTX 4070 TI SUPER sistemim var.
Toplarken çok araştırdım. Uyarılarım:
Anakartının sitesine bak, bioslar içinde stabil yani beta yazmayan varsa al.
PSU olarak ATX 3.1 destekli al (ATX 3.0 değil 3.1).
RAM olarak EXPO destekli 6000 MHZ CL30 veya CL28 al mümkünse. En fazla Expo destekli 6400 MHZ CL32 öneririm şartları zorlayacaksan, o da şans işi. Sebebi basit. Daha yüksek RAM frekanslarında işlemci ve RAM senkron çalışmıyor. Performans daha da düşüyor bu sebeple daha yüksek RAM frekansında (RAM'leri işlemci yarı hızında kullanıyor senkron için).
RAM'de EXPO desteği önemli, ha anakartların çoğu XMP desteğini de görüyor ama bu garanti olmayabiliyor. Elle RAM frekansı, zamanlamalar, voltajlar ile stabiliteyi yakalamak tam bir kabustur. Bu yolla çalıştırınca gerçekten maksimum performans ve minimum gecikme gibi şeyleri unutun.

PSU'da MSI markasında sorun yaşayanlar çok. ATX 3.1 için uygun fiyatlı FSP ürünleri var. Gayet iyidirler.
Teşekkür ediyorum detaylı anlattığın için şimdi atx 3.1 anakart ve 6000 mhz cl30 ram arayışına başladım

Teşekkür ediyorum

Teşekkür ediyorum detaylı anlattığın için şimdi atx 3.1 anakart ve 6000 mhz cl30 ram arayışına başladım
PSU ATX 3.1 olacak ve dediğim gibi 6000 MHZ CL30 veya CL 28 RAM ideal performans, gecikme ve stabilite için gerekli.

Öneri olarak:

Özellikleri:

PSU ATX 3.1 olacak ve dediğim gibi 6000 MHZ CL30 veya CL 28 RAM ideal performans, gecikme ve stabilite için gerekli.

Öneri olarak:

Özellikleri:
Ben de araştırıp bunu bulmuştum bütçeyi aşıyor ancak bütçe denkleştirip bunu almayı düşünüyorum. Ram için öneriniz nedir

Ben de araştırıp bunu bulmuştum bütçeyi aşıyor ancak bütçe denkleştirip bunu almayı düşünüyorum. Ram için öneriniz nedir
İşin içinde AMD olunca en iyi tavsiyem satın almayı düşündüğün RAM'in kodu bulunur. O kodu kopyala ve alacağın anakartın sitesinde uyumlu bellek (RAM) listeleri bulunur. O listede arama motoru gibi bir yer vadır. RAM kodunu oraya yapıştır ve arat. Sonuç çıkarsa o RAM o anakartta test edilmiş demektir. Ha benim şu anki RAM'ler anakartı değiştirdiğim için mevcut anakartın uyum listesinde yoktu ama sorunsuz kullanıyorum. Gözüme çarpan diğer husus Corsair DDR5 RAM'lerle sorun yaşayan kişiler görmem forumlarda. Mümkünse Corsair RAM'lerden uzak dur derim. Kişisel görüşlerim bu yönde.

Senin anakart RAM listesi Memory QVL diye geçiyor ama arama kısmı yok gibi:

Tam tersi de yapılabilir. Bu listedeki RAM kodunu akakçe veya cimri üzerinden arat. Çıkan sonuçlardan gözüne kestirdiğini al. Dikkat et bu aramalarda sonuç çıkmayınca benzer kodlu olanlar önerilebilir.

Son düzenleme: