- Makaleler
- 1
Alacağın kasayla beraber 1 adet fan çoklayıcı, RGB ya da Fan Hub- kontrolcü gelir, marka modele göre değişir. Bana mesela 4'lü fan çoklayıcı, 1 adet ARGB kontrolcü geldi kasanın kendisiyle, ben kendim 2 adet 3'lü fan çoklayıcı aldım ekstra, RGB kontrolcü zaten kasanın kendisinde vardı, gücünü SATA'dan alıyor, sen sadece anakartın 3 pin ARGB soketine takıyorsun anakarttan kontrol için.Hocam 8 RGB fan için benim kaç çoğaltıcıya ya da nasıl bir şeye ihtiyacım var? Al mı diyorsunuz yani?
Bu iş görür birkaç tane alırsan, kaç fan takacaksın bilmiyorum. RGB kontrolcü olsun ama alacağın kasada, ona ayrı para verme. Eğer kontrolcü yoksa da, ARGB pinleri genelde 3 adet konuyor, onlara daisy-chain bağlayabilirsin, erkek-dişi şeklinde @YusufEymen
Bu modelde PWM-DC kontrolü çoklayıcı ile yapılıyor ama DC modda kontrol sağlıyor, BIOS üzerinden PWM'ye çevireceksin fan kısmından, onu unutma.
Bu anakartlarda DC kontrolcü var, sıkıntı yaşamazsın. DC üzerinden PWM kontrol sağlarsın.
Amper hesabı devreye giriyor ARGB ve sys_fan soketlerine takarken, 3-4 fandan fazla takma, bir şey olacağından değil, yeni nesil kartlarda güç kısıyor fanlar, o oluyor. 15 tane bağlayacak halin yok tek fan ya da ARGB girişine. Zaten RGB Kontrolcü gücünü SATA'dan alacak, onda problem olmaz.
Son düzenleme: