@alp15eren, maalesef stutter kaynaklı sorunlar direkt bir donanım arızası kaynaklı olmadığı için sistem TestMem5, OCCT gibi stres testlerinden başarı ile geçebiliyor. Yani hata alır/almaz ayrı bir konu fakat bu RAM kaynaklı olmadığı anlamına gelmez.
Ben de mesela 5600 MHz CL36 RAM kullanırken, bu test uygulamalarında sıfır hata alıyordum. Fakat ne zaman ki 6000 MHz CL32 RAM ve farklı ekran kartı denedim stutter olayı öyle çözülmüştü.
Kendi deneyimim bir yana, bu şekilde hata almadigi halde farkli RAM'e geçip stutter sorununu minimize ettim diyen çokca yabancı kullanıcıya denk geldim.
Şahsi fikrim kaliteli bir RAM ve ekran kartı ile sistemi test etmek gerekiyor. Tüm bunları yaptığı halde hala cozum bulamayan yuzlerce kisi goruyorum. Sizin daha denenmemis adimlariniz varken pes etmeyin.
Saçma sapan bir sürücü bile bu soruna sebep olabiliyor. Daha dün yabancı forumları tararken Audio suruculerini devre disi birakarak stutter sorununu cozen birine denk geldim, ya da ne bileyim fTPM kapatiyor ve ciddi iyilesme goruyor. Bir yillik surecte bu tarz ayarlari denediginizi varsayarak donanim tarafinda farkli bilesen testini daha mantikli buluyorum. Hani fark olmasa bile donanim defteri kapanir, sadece ayar denemeye başlarsınız. Düzelmezse de satış veya kabulleniş ile süreç devam eder.
Umarım seninki cozulur, iyi haberlerini bekliyorum.
@KayraSct