R7 9800X3D G.Skill 6000 CL30 M-Die RAM Tweak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Evet dalgalanma çok minimal bende. Boşuna 16+2+2 VRM'li anakarta fazladan para vermedik hocam . Sizle konuşmuştuk durumunuz var ama anakartta neden iyi bir şey almadınız anlamış değilim halen

@11115 Bu mevzu için LLC açıyorlardı sanırım ama o kadar bilgim yok, cpu llc ve soc llc ayrı sanırım, bu sayede bu dalgalanmayı minimuma indirmeyi hedefliyorlar da bendeki absürt bir seviyede değil mi?

Evet dalgalanma çok minimal bende. Boşuna 16+2+2 VRM'li anakarta fazladan para vermedik hocam . Sizle konuşmuştuk durumunuz var ama anakartta neden iyi bir şey almadınız anlamış değilim halen
Haklısınız, ama ikimizin kartı arasında minimal fark olması lazımdı böyle bir fark bence kabul edilemez

Anakart ve CPU'dan ölçülen voltaj farkı var ama oynama yok. İki tarafta damin Max'lar aynı. Bence bir sorun yok.
Çok şüphelendim bu durumdan bilmiyorum. Sizin bir de biostaki soc voltaj bölümüne bakmak lazım orda altlı üstlü yazar, hwinfo da onları raporluyor olması lazım ama gerçekten ilginç. Oynamanın bu derece az olması büyük bir stabilite kaynağı. Benimkinin ise absürtlük ortada. Tuf serisi ekran kartı da alınmaz anakart da öğrenmiş olduk

BIOS'ta 1.208 okuyor.

O zaman bir daha anakart alırken de buna dikkat etmek lazım, ikisi eşit değilse direk iade. İade ede ede piyasada bu mallar dolaşıp duruyor zaten de neyse Sizin çok iyi gerçekten, benim anakart 0.04'lük bir sapmayı ne diye veriyor anlamadım acıkcası. @11115

Benimki de 16+2+1 gibi bir şey olması lazım vrm'ler, o kadar dandik değil aslında da.

Soc vrm extreme ve LLC ayarları var onlarla minimuma indirilir bu büyük ihtimal de, LLC mevzusu hoşuma gitmedi. Max watt'ı kısıyor.

Ben bir ara vsoc llc ve CPU llc ile oynamıştım ama sonra fark olmayınca Auto'ya çektim.
Hocam bende de VRM'lerden vızıltı sesi geliyor. Kasa kapalı olunca duyulmuyor ama açıkken net olarak duyuluyor. Elektronik tamamen şans işi. Iade edebilirdim aslında ama uğraşmak istemedim.

Ben de vt3 açınca kasa inliyor, vrm'lerden coil whine sesi cıkıyor ciddi biçimde, diğer testlerde fark etmedim. Benim şu noctua ippc 3000 rpm 30 dolara aldığım 3 tane fan başıma büyük iş açtı. Piyasadaki en iyi radyatör fanı bu şu anda ama thermalright 360 sogutucuya takınca radyatör yapraklarından cızırtı spamlattırıyor kuvvetli statik basınç yüzünden. Ondan gelen cızırtı sesi yüzünden %60 fanda kullanıyorum, o sesteyken de zaten endüstriyel fanlar, diğer hiçbir şeyin sesini duymak mümkün değil, bir de böyle bir fantezi yaşıyorum @11115

Silent wings pro 4 ya da phanteks t30 almalıydım, bu da ağır acemilik oldu, her şeyin en iyisini almamalısın böyle sorunlar çıkıyor çünkü, şu fanları %60'ta kimse kullanmaz oyle diyim sana.

@11115 Yine tüm gün uğraştım, şu profilin altı ya da üstü direk makrostutter atıyor mikro da değil, direk gpu %0 yani. Sorunu hala tam anlayamadım, vddq mu yetmiyor acaba tight nitro ve timinglere 6200 6400'deyken bilmiyorum. Şunu 12 saattir test ediyorum, 1 tane bile tekleme yok sıkıntı çıkaran oyunlarda. Cold boot warm boot da attım emin olmak için 2 3 kere başlattım restart ve sıfırdan. Mcr auto yaptım, disable yapınca kesin benim anakart trainleyemiyor sistemin içine ediyor. Sorunun kaynağı ne yani acaba anlamış değilim, 6200'deyken garanti profildebile tekletmişti. Trainleyemiyor mu doğru düzgün acaba gameplay için, test programında zaten sıkıntı yok da işte kendini kandırıyorsun dediğim gibi. Şunu sabahtan beri test ediyorum, 0 problem.

Vddq 1.45 belki ciddi fayda ediyor emin değilim o yüzden. Anakart kesin mcr disabledken adam gibi trainleyemiyor ama, öyle bir hissiyat var, cold bootta.

Contact frame çıkarıp tekrar denemek lazım, 5 trainingden 4'ü oyunlarda sıkıntı yaratıyorsa işte demekki. Aklıma başka bir şey gelmiyor, mcr auto'yken problem yok ama düzgün trainlediyse oyun için. @11115

Sizde mcr disabled mi enabled mi ? Bu profili hala test ediyorum problem yok, demek ki trainleyemiyor anakart dediğim gibi o yüzden bu tekleme mevzusu var ya da undervolt -10 +100 biosta sıkıntı yaratıp training bozuyor, sonra clear mos falan gerektiriyor.

Bu şimdilik böyle dursun, tekrar problem çıkarsa contact framesiz deneyeceğim. Training kanadında ciddi sıkıntılar var çünkü, test programları hata vermese de, oyunda anlıyorsun direkt zaten %1low'lardan.

Son düzenleme:

Bende Memory context restore Auto'da. Ellemedim.
Contact frame sökün hocam...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…