Teşekkürler. Hala didiniyorum 2133'te stabilite arayışındayım
vddio vddq değiştiriyorum falan. 6000 C26 1.55vdd yağ gibiydi ama dün. Benim çip çok garip. Kurabiliyor musun şu anda bu BIOS'u?
@11115
Çok kötü kafayı bozduk bu işle harbiden. En kral overlokcu bu kadar uğraşmıyor. Basıyor 1.8vdd 1.6vddio 1.6 vddq falan yoluna bakıyor adamlar.
SoC vdrop fazla bu anakartta ve SoC llc ayarı da yok, sonraki bioslarda bunu duzeltcekler büyük ihtimal, daha RAM training yeni 45sn oldu zaten. Klevv a die RAM 2dk da train oluyor gerçi bunlar 15 saniyede olurken önceki BIOS'ta. Niye böyle acaba sayın ASUS mühendisleri keşke cevaplasa ama nerede.
Vddg, vddp hiç mi fayda etmez ya, çok minimal ediyor. Bu çip bana mısın demiyor 6600'de açar ama SoC arttıkca gflops düşürüyor. Şu mevzu olmasa unicorn çipti. İkisi arası dengeyi tutturmak çok zor. Bir de agresif error correction var, bir gün iyi bir gün patlıyor. İod sıcaklıkla falan da alakası yok direk SoC vdrop ve fclk ile alakalı, iod sıcaklık da yakın takip ediyorum.
Bu işin sonu 1.2 misc 1.1 vddgler olacak anca o zaman yüksek SoC'ta stabil durursa durur 2133 fclk. 2200 ve 2167 zaten 1.2SoC üstü imkansız bunda. 2:1 1.0 SoC'ta 8000 ve üstü açarsan 2233 bile açar bu ama.
Bu 6400 mevzusuna skill issue falan diyorlar da değil bak sana açıklayayım. Eğer mümkünse sonraki agesalarla çipleri rahatlatcaklar 1.2SoC'ta 6400 açacak çoğu çip halihazırda 1.25'te açanlardan bahsediyorum ve fclk SoC limitine takılmayacak rahatça acabileceksin.
Halihazırda 1.3SoC'ta 2200 ve 1.25 SoC civarı 3200 uclk açan çipler zaten istisna. Çipler ya hiç 1.3 SoC'ta 6400 açamıyor ya da açıp fclk yı stabil açamıyor benimki gibi. Ya da seninki gibi hem 2200 acıyor hem 6400 açıyor örnek olarak. Ya da 2200 açıyor 6200 stabil açıyor vesaire. Çok çeşitlilik var. HWiNFO'da hardware errors kısmında görünseydi şu hatalar hiçbir sıkıntı olmayacaktı ama.
@11115
@11115 yeni AGESA versiyonlu BIOS beta şu anda değil mi, resmi sitede de yok, ROG forumdan buldum. En son beta yüklediğimde içine etmişti tüm sistemin o yüzden asla yüklemem
beta bana Irak olsun. Bu dimmfit tam olarak ne işe yarayacak, şu anki stabil olduğun profil üstünden mi çalıştıracaksın? Ec modeller destekliyor demiş bir de, o ne demekse bilmiyorum.