Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkürler. Hala didiniyorum 2133'te stabilite arayışındayım :D vddio vddq değiştiriyorum falan. 6000 C26 1.55vdd yağ gibiydi ama dün. Benim çip çok garip. Kurabiliyor musun şu anda bu BIOS'u? @11115

Çok kötü kafayı bozduk bu işle harbiden. En kral overlokcu bu kadar uğraşmıyor. Basıyor 1.8vdd 1.6vddio 1.6 vddq falan yoluna bakıyor adamlar.

SoC vdrop fazla bu anakartta ve SoC llc ayarı da yok, sonraki bioslarda bunu duzeltcekler büyük ihtimal, daha RAM training yeni 45sn oldu zaten. Klevv a die RAM 2dk da train oluyor gerçi bunlar 15 saniyede olurken önceki BIOS'ta. Niye böyle acaba sayın ASUS mühendisleri keşke cevaplasa ama nerede.

Vddg, vddp hiç mi fayda etmez ya, çok minimal ediyor. Bu çip bana mısın demiyor 6600'de açar ama SoC arttıkca gflops düşürüyor. Şu mevzu olmasa unicorn çipti. İkisi arası dengeyi tutturmak çok zor. Bir de agresif error correction var, bir gün iyi bir gün patlıyor. İod sıcaklıkla falan da alakası yok direk SoC vdrop ve fclk ile alakalı, iod sıcaklık da yakın takip ediyorum.

Bu işin sonu 1.2 misc 1.1 vddgler olacak anca o zaman yüksek SoC'ta stabil durursa durur 2133 fclk. 2200 ve 2167 zaten 1.2SoC üstü imkansız bunda. 2:1 1.0 SoC'ta 8000 ve üstü açarsan 2233 bile açar bu ama.

Bu 6400 mevzusuna skill issue falan diyorlar da değil bak sana açıklayayım. Eğer mümkünse sonraki agesalarla çipleri rahatlatcaklar 1.2SoC'ta 6400 açacak çoğu çip halihazırda 1.25'te açanlardan bahsediyorum ve fclk SoC limitine takılmayacak rahatça acabileceksin.

Halihazırda 1.3SoC'ta 2200 ve 1.25 SoC civarı 3200 uclk açan çipler zaten istisna. Çipler ya hiç 1.3 SoC'ta 6400 açamıyor ya da açıp fclk yı stabil açamıyor benimki gibi. Ya da seninki gibi hem 2200 acıyor hem 6400 açıyor örnek olarak. Ya da 2200 açıyor 6200 stabil açıyor vesaire. Çok çeşitlilik var. HWiNFO'da hardware errors kısmında görünseydi şu hatalar hiçbir sıkıntı olmayacaktı ama. @11115

@11115 yeni AGESA versiyonlu BIOS beta şu anda değil mi, resmi sitede de yok, ROG forumdan buldum. En son beta yüklediğimde içine etmişti tüm sistemin o yüzden asla yüklemem :D beta bana Irak olsun. Bu dimmfit tam olarak ne işe yarayacak, şu anki stabil olduğun profil üstünden mi çalıştıracaksın? Ec modeller destekliyor demiş bir de, o ne demekse bilmiyorum.

Ben şu an yaptırıyorumdim fit. Başlayalı bir saatten fazla oldu. Train ediyor sürekli arada bir kapatıp açıyor kendini. Bakalım ne olacak merakla bekliyorum:

Ben şu an yaptırıyorumdim fit. Başlayalı bir saatten fazla oldu. Train ediyor sürekli arada bir kapatıp açıyor kendini. Bakalım ne olacak merakla bekliyorum:
Anladım, mantığını ve sonucu bana iletirsen çok sevinirim. Beta biostasın değil mi şu an rog forumdan indirdiğin? Resmi sitede bulamadım henüz ama beta çok uğraştırdı beni vaktiyle o yüzden official bekleyebilirim. Ben de fclk mevzusu için soc uncore oc mode açtım, vddio 1.35 düşürdüm o şekilde deniyorum, vddp ve vddg 1.05'te.

@11115 Stoktayken mi dimm fit açtın acaba bios default alıp?

Vddp, vddio vesaire fazla vermesin vddp 1.15 üstü vddio 1.5 üstü vesaire öyle bir şans var mı acaba? Hiç deneyimim yok benim de, iletirsen sevinirim.

Önceki beta benim sistemin içine etmeseydi ben de forumdan indirip uğraşırdım, mahvetti benim sistemi, her şeyi sıfırdan kurmak zorunda kaldım. Out of memory hataları, freezeler vs. Sonra o biosu silmişlerdi zaten tüm kartlardan da iş işten geçti. Buna güvenemiyorum o yüzden. @11115

Bu ai overclock işlerine gıcık oluyorum, en başından beri de karşıyım. Ben kaç aydır uğraşıyorum, ai mı çözecek 3 5 saatte bu mevzuyu, hiç sanmam. Umarım bu sefer farklıdır. Senin yaptığın profilden ne kadar farklı yapacak merak ettim doğrusu. Saçma sapan voltaj vermesin de gerisi önemli değil, cpu için game boost vesaire adı altına onu yapıyorlar çünkü.

Son düzenleme:
Anladım, mantığını ve sonucu bana iletirsen çok sevinirim. Beta biostasın değil mi şu an ROG forumdan indirdiğin? Resmi sitede bulamadım henüz ama beta çok uğraştırdı beni vaktiyle o yüzden official bekleyebilirim. Ben de fclk mevzusu için SoC uncore OC mode açtım, vddio 1.35 düşürdüm o şekilde deniyorum, vddp ve vddg 1.05'te.

@11115 stoktayken mi DIMM fit açtın acaba BIOS default alıp?

Vddp, vddio vesaire fazla vermesin vddp 1.15 üstü vddio 1.5 üstü vesaire öyle bir şans var mı acaba? Hiç deneyimim yok benim de, iletirsen sevinirim.

Önceki beta benim sistemin içine etmeseydi ben de forumdan indirip uğraşırdım, mahvetti benim sistemi, her şeyi sıfırdan kurmak zorunda kaldım. Out of Memory hataları, freezeler vs. sonra o BIOS'u silmişlerdi zaten tüm kartlardan da iş işten geçti. Buna güvenemiyorum o yüzden. @11115

Bu AI overclock işlerine gıcık oluyorum, en başından beri de karşıyım. Ben kaç aydır uğraşıyorum, AI mı çözecek 3 5 saatte bu mevzuyu, hiç sanmam. Umarım bu sefer farklıdır. Senin yaptığın profilden ne kadar farklı yapacak merak ettim doğrusu. Saçma sapan voltaj vermesin de gerisi önemli değil, CPU için Game Boost vesaire adı altına onu yapıyorlar çünkü.

Evet beta BIOS'tayım. ROG forumundan indirdim.

Hayır DIMM fit öyle bir şey değil. Stokta çalıştırmanın hiçbir mantığı yok. Size kullanım kılavuzunu atmıştım keşke bir göz atsaydınız hocam.

Aslında tam size uygun bir araç, bütün vddp vddq, vsoc hepsini deneyerek en iyi ayarı buluyor. Ancak tavsiye edilen stok değil tam aksine on the Edge ayarlarda açıp teste sokmak. Mesela 6400 yapmaya çalışıyorsunuz, sistem boot oluyor ancak hep hata alıyorsunuz test programlarında. Tam da bu noktada ise yarıyor. Stabil olmayan konfigürasyonu stabillrstiriyor. Proc odtden tutun bütün alt sinyal ayarlarını tek tek deneye yanıla ayarlıyor. Eğer Pro versiyonunu kullanırsanız bütün voltajları da teste tabii tutabiliyorsuniz:
İnternette birisi 8000 MHz de hata alırken DIMM fit Pro ile 8400 MHz'e kadar çıkabilip hata almadan kullanabilmiş. Ancak bu tool un amacı 9000 MHz gibi absürt bir değer değil.

Sınırda test edip margin olabilecek hataları ortadan kaldırmak amaç: Bütün Signal integrityleri tek tek değiştirirek en uygunu bulup stabilitenizi arttırıyor dolayısıyla daha yüksek frekanslara da çıkabiliyorsunuz. Ayrıca Pro versiyonununda voltajların alt ve üst sınırını siz belirliyorsunuz belirlediğiniz aralıkta uygun voltajı buluyor:

Evet beta BIOS'tayım. ROG forumundan indirdim.

Hayır DIMM fit öyle bir şey değil. Stokta çalıştırmanın hiçbir mantığı yok. Size kullanım kılavuzunu atmıştım keşke bir göz atsaydınız hocam.

Aslında tam size uygun bir araç, bütün vddp vddq, vsoc hepsini deneyerek en iyi ayarı buluyor. Ancak tavsiye edilen stok değil tam aksine on the Edge ayarlarda açıp teste sokmak. Mesela 6400 yapmaya çalışıyorsunuz, sistem boot oluyor ancak hep hata alıyorsunuz test programlarında. Tam da bu noktada ise yarıyor. Stabil olmayan konfigürasyonu stabillrstiriyor. Proc odtden tutun bütün alt sinyal ayarlarını tek tek deneye yanıla ayarlıyor. Eğer Pro versiyonunu kullanırsanız bütün voltajları da teste tabii tutabiliyorsuniz:
İnternette birisi 8000 MHz de hata alırken DIMM fit Pro ile 8400 MHz'e kadar çıkabilip hata almadan kullanabilmiş. Ancak bu tool un amacı 9000 MHz gibi absürt bir değer değil.

Sınırda test edip margin olabilecek hataları ortadan kaldırmak amaç: Bütün Signal integrityleri tek tek değiştirirek en uygunu bulup stabilitenizi arttırıyor dolayısıyla daha yüksek frekanslara da çıkabiliyorsunuz. Ayrıca Pro versiyonununda voltajların alt ve üst sınırını siz belirliyorsunuz belirlediğiniz aralıkta uygun voltajı buluyor:
Anladım, teşekkür ederim, rehbere baktım da hepsini okuma fırsatım olmadı göz attım sadece. Şu an ona girişmek istemedim. Zaten beta biosa alerjim var. Sizde durum nedir, bir katkı sağladı mı 6200 ya da 6400 özelinde? Pro versiyonunu sanırım kullandınız?@11115

@11115 Ben bir de aklına gelecek en saçma ayarlarda bile hata almıyorum bu arada, 6400 1-2-0 vsoc 1.22 bile stabil sözde gdm açıkken :D Oyunlarda soc vdrop yüzünden sanırım sıkıntı çıkartıyor, test programı hata vermese de günlerce. Bu dimmfit nasıl hata bulacak günlerdir vt3, karhu,p95 large bulamadığı hatayı ona anlam veremiyorum. Tabi şu rttpark'ları ve procodt vesaire direnç sinyal değişerek stabilite kazanma mevzusu önemli ona lafım yok ama bu dirençlerde zaten hata yok, arada stabilite bozuluyor, test programı da hata vermiyor bende, o çok saçma. Bunun üstüne ekstra ne sağlayabilir ki yani, fclk'ya falan elliyor mu ? Sendeki sonucu merak ettim ekstra olarak ama senin çip zaten sağlam, dirençleri vs. değişip 6400 bile açmıştır büyük ihtimal. Senin procodt falan yüksek büyük ihtimal dual rank diye sanırım?

Son düzenleme:
Anladım, teşekkür ederim, rehbere baktım da hepsini okuma fırsatım olmadı göz attım sadece. Şu an ona girişmek istemedim. Zaten beta BIOS'a alerjim var. Sizde durum nedir, bir katkı sağladı mı 6200 ya da 6400 özelinde? Pro versiyonunu sanırım kullandınız?@11115

@11115 ben bir de aklına gelecek en saçma ayarlarda bile hata almıyorum bu arada, 6400 1-2-0 vsoc 1.22 bile stabil sözde gdm açıkken :D oyunlarda SoC vdrop yüzünden sanırım sıkıntı çıkartıyor, test programı hata vermese de günlerce. Bu dimmfit nasıl hata bulacak günlerdir VT3, karhu, P95 large bulamadığı hatayı ona anlam veremiyorum. Tabii şu rttpark'ları ve procodt vesaire direnç sinyal değişerek stabilite kazanma mevzusu önemli ona lafım yok ama bu dirençlerde zaten hata yok, arada stabilite bozuluyor, test programı da hata vermiyor bende, o çok saçma. Bunun üstüne ekstra ne sağlayabilir ki yani, Fclk'ya falan elliyor mu? Sendeki sonucu merak ettim ekstra olarak ama senin çip zaten sağlam, dirençleri vs. değişip 6400 bile açmıştır büyük ihtimal. Senin procodt falan yüksek büyük ihtimal Dual rank diye sanırım?

Determinist + based on worst margins çalıştırdım dün gece 6 saat sürdü.

Şu anda da dün gece çıkan sonucun üzerine relaks + based on worst margins calistiyorum. Ve dediğim gibi dün gecenin üzerine calistiyorum. Yani üzerine koya koya ilerliyor.

Pro versiyonunu denemedim çünkü elle tek tek 20 tane sinyal ayarı girmem gerekecekti. Duz versiyonunu kullanıyorum.

Pro sinyal ayarlamaları bittikten sonra voltaj ayarı için kullanacağım.

Mantığını az çok anladım. İç sinyallerini komple değiştiriyor.

Şu anda da dün gece çıkan sonucun üzerine relaks + based on worst margins calistiyorum. Ve dediğim gibi dün gecenin üzerine calistiyorum. Yani üzerine koya koya ilerliyor.

Pro versiyonunu denemedim çünkü elle tek tek 20 tane sinyal ayarı girmem gerekecekti. Duz versiyonunu kullanıyorum.

Anladım sonucu iletirsin, ben de merak ettim. 6400 mü denetiyorsun 6200 mü, fclk 2200'de ?

@11115 Benim fclk 2133 çok büyük sıkıntı ya, 6400 açmanın anlamı yok o yüzden. 1.23 1.24'te 6400 saçma oluyor çünkü. 1.27 28 alınca da tekletiyor fclk. Dimm fit ile ben ne elde edebilirim ki tam olarak? 6200 yapsam 2067 fclk olacak 6400 yapsam 2133 zaten olmuyor, 2100 fclk olur olursa saçma yani.

Vddio ile de fclk'nın bir bağlantısı var kesin. 1.4vddio yapınca da 2133 kötü etkileniyor, 1.35'te o kadar değil.

@11115 Artık şeyi de çözdüm yalnız, hangi stutter fclkdan, hangisi vsoc'tan kaynaklanıyor. İkisinin stutter biçimi farklı çünkü, eski 7800x3d'den de biliyorum 1.3soc'ta 6400 açamayıp hata veriyordu, bu imc keşke hata verse ama çok büyük kötülük yapıyor bana. Vermiyor hata asla :D Bunu kim ürettiyse gidip ellerinden öpücem gerçekten, dona takıla oynuyorsun ama ne mavi ekran ne crash. Adamlar o kadar çok düşünüyor ki son kullanıcıyı helal olsun.

Dimm fit ne yapacak ki yani bana, fclk stabil değilse. 1.1 vddg de vermek istemiyorum. Dimm fit ile işiniz bittikten sonra bir zt görüntüsü atarsanız inceyelim, eğer gerçekten işe yarıyorsa denerim official çıktığında ama benim sıkıntım ciddi anlamda fclk ile. Yüksek soc'ta olmuyor tekletiyor bir süre sonra. Soc düşük verince de olmuyor, onun tekletmesi ayrı :D

@11115 Sonuç ne oldu? Beta bios stabil mi genel olarak? Sende olumlu sonuçlandıysa ben de deneyebilirim bir ara. Sonuç olarak güzel bir özellik.

@11115 Pbo enabled yerine enhancement hiç denedin mi? İşlemciyi 6-7 derece daha yüksek çalıştırıyor oyunlarda, enabledin yapmadığı neyi yapıyor acaba tam olarak, current limiteri mi kaldırıyor acaba senin dediğin güç limiti olayını.

Son düzenleme:
DIMM fit kullanmayın çöp.
Idle Power'ını 2-3 katına çıkardı RAM'lerin. 2 kez yaptım Total 13 saat emek harcadım ama stabiliteyi bozmak dışında bir şey yapmadı. Boşta 1W çeken RAM'lerim 2.5 watt çekmeye ve overheat olmaya başladı.
DIMM fit değil DIMM shit benim için...
Onun dışında beta BIOS stabil. Hatta oyunlardaki nadir olan stutter problemini tamamen çözmüş durumda. Yeni AGESA'ya bağlıyorum onu da.

Idle Power'ını 2-3 katına çıkardı RAM'lerin. 2 kez yaptım Total 13 saat emek harcadım ama stabiliteyi bozmak dışında bir şey yapmadı. Boşta 1W çeken RAM'lerim 2.5 watt çekmeye ve overheat olmaya başladı.
Onun dışında beta BIOS stabil. Hatta oyunlardaki nadir olan stutter problemini tamamen çözmüş durumda. Yeni AGESA'ya bağlıyorum onu da.
Ben şu an yapıyorum, iptal mi edeyim napayım :D Önerin var mı, senin ilk yaptığın seçeneği yapıyorum. @11115

Stabiliteyi tam olarak nasıl bozdu bu arada, hata falan mı veriyor direk karhu'da?

@11115 Determinist + based on worst margins yaptırıyorum, 2 saat oldu daha, devamlı kapatıp açıp train ediyor. Hiç mi faydası olmadı ya da herhangi bir olumlu etkisi ?

Discordu okudum, fazlasıyla uğraştırmış sizi. Keşke bu şekilde sonuçlanmasaydı da bir halta yarasaydı... Bende ne işe yarayacak bilmiyorum, sadece olduğu gibi bırakıp başlattım, değiştirdiklerini kontrol edeceğim, test vs. edeceğim, umarım sendeki durumlar olmaz. Ekstra bir faydası olmazsa zaten bios sıfırlarım, kullanmam. @11115

Son düzenleme:
Ben şu an yapıyorum, iptal mi edeyim ne yapayım :D önerin var mı, senin ilk yaptığın seçeneği yapıyorum. @11115

Stabiliteyi tam olarak nasıl bozdu bu arada, hata falan mı veriyor direk Karhu'da?

@11115 determinist + based on worst margins yaptırıyorum, 2 saat oldu daha, devamlı kapatıp açıp train ediyor. Hiç mi faydası olmadı ya da herhangi bir olumlu etkisi?

Discord'u okudum, fazlasıyla uğraştırmış sizi. Keşke bu şekilde sonuçlanmasaydı da bir halta yarasaydı... Bende ne işe yarayacak bilmiyorum, sadece olduğu gibi bırakıp başlattım, değiştirdiklerini kontrol edeceğim, test vs. edeceğim, umarım sendeki durumlar olmaz. Ekstra bir faydası olmazsa zaten BIOS sıfırlarım, kullanmam. @11115

Hiçbir faydası yok. Hatta pyprime ve y-cruncher skorlarım daha düşük geldi artı olarak RAM idle güç tüketimini neredeyse 3 katına çıkardı.
Total sizde 5 saate yakın sürer. Bende 6 saat sürmüştü dr olduğu için. Iptal edip etmemek size kalmış isterseniz deneyin görün hocam.

Hiçbir faydası yok. Hatta pyprime ve y-cruncher skorlarım daha düşük geldi artı olarak RAM idle güç tüketimini neredeyse 3 katına çıkardı.
Total sizde 5 saate yakın sürer. Bende 6 saat sürmüştü dr olduğu için. Iptal edip etmemek size kalmış isterseniz deneyin görün hocam.
@11115 Çok çok fazla restart atıp devamlı beyaz sarı ısık train ediyor, sıklık fazla yani, böyle mi olmalı bilemedim. Artık yarılamışken bitirsin, öyle bakalım, bir kaybım olmaz herhalde. Senin gibi olursa eski haline dönerim. Bu işlem bittiğinde biosa direkt olarak sokup ayarları uyguluyor mu acaba yoksa elle benim profil 0'ı mı seçmem lazım, onu seçmiştim profil 0'a yükle diye? Umarım çok absürt olmaz sonuç. Sizde vddp vsoc vddio vesaire abartı şekilde yüksek verdi mi ?

İptal zaten edemiyorum sanırım, pc kapatıp bios sıfırlamak lazım yazıyordu, safe boot tuşu benim anakartta yok, ne demek onu bile bilmiyorum :D

Ben bu ai overclock mevzusunun işe yaradığını hiç görmedim şu ana kadar, ne zaman denesem hep içine etmiştir bir şeylerin. O yüzden insan eliyle yapılması daha mantıklı ama ben de yeterli tecrübe sahibi değilim rezistans ve sinyaller hakkında. Bilmeyen adamın ellemesi gereken ayarlar değil bunlar, çok ince işçilik ve tecrübe lazım.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.