R7 9800X3D G.Skill 6000 CL30 M-Die RAM Tweak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

500 Power cycle ekledi yeni aldığım SSD'ime. Bilemedim bilseydim söküp öyle teste sokardım M.2'yi.

500 Power cycle ekledi yeni aldığım SSD'ime. Bilemedim bilseydim söküp öyle teste sokardım M.2'yi.
Tam olarak ne oluyor o, hiç bilgim yok. Ömrünü mü kısalttı yani? Tbw değeri hakkında bilgim var sadece m2'ler hakkında, crystal disk info'dan kontrol ediyordum ssd'leri. @11115

Benım de sürekli restart atıp duruyor, bitse de kurtulsak artık.. Benim ssd'nin de içinden geçmemiştir umarım devamlı acıp kapatıyor cünkü.

Power on count ile power cycles aynı değil mi, benim diğer kasadan baktım da, hex değeriyle 1482 oluyor power cycles, power on count da direkt 1482 ikisi eşit yani. Benim de çok açıp kapattı, bu kadar önemli mi bu kadar açıp kapatması ssd açısından ? @11115

Son düzenleme:
Zararı yok. Yazma yapmıyor ama olmasa daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zararı yok. Yazma yapmıyor ama olmasa daha iyi olur.
@11115 Şimdi bitti, dediğiniz negatif şeyler bende henüz olmadı, zt öncesi ve sonrası paylaşacağım karhu testten sonra bir bakarız olmazsa. Soc, vdd,vddio,vddp ve vddq değişmemiş sizde öyle miydi? Sadece alt sinyal ve dirençler değişti tamamen bir kısmı, ek olarak global c state autoya almış ve soc uncore oc mode'yi de auto'ya almış, en önemlisi ise nitro 1-2-1'deydi, onu da kapatmış auto'ya almış, stabil değil diye mi acaba, sizde de böyle miydi? @11115 Pbo'ya hiç dokunmamış c.o ayarları +100 -10 duruyordu. Pbo enhancement siz denediniz mi hiç, dimmfit'i de o şekilde çalıştırmıştım. +6 +7 derece ekledi işlemciye, eskiden de böyleydi, power limitleri mi kaldırıyor tam anlamıyla bilmiyorum, pbo enabledden bu kadar farkı olmaması gerekiyordu aslında.

Bank swap apu'yu auto bırakmıştım. Bank swap apu'ya ek olarak hash mode diyordunuz, onları da açacağım ekstra umarım instabilite oluşturmaz. Hash mode tam adı nedir, şu an kullanıyor musunuz, auto'su enable mi sizde son biosta?

Global c state ve soc oc modu niye auto yapmış kı onu anlamadım, stabilite artırıyor bu ayarları diye kullanıyorum... @11115 Siz acaba determinist ve relax arka arkaya çalıştırdığınız için bu idle'daki power artışı ve instabilite olmuş olabilir mi? Sadece determinist yeterli olmaz mı? Ben çok bir işe yaradığını düşünmüyorum ama şu hash mevzusu yüzünden 2 3 mb karhu read geldi sanırım, arkada hwinfo açıkken çünkü 246 247 hiç görmüyordu dk 5'te. Autosu enable olma şansı var. Bank swap da autoda, o da enable olsa o da 2 civarı veriyordu.

Soc ve diğer voltajlara hiç ellememiş ama illa ki pro mu kullanmamız lazım anlamadım ki.

Benim bu cpu'nun ciddi anlamda profesyonel bir biçimde mercek altına alınması gerekiyor. Niye dersen, 1.2soc'ta bile 6400 acıyor, tüm gün 24 saat istediğin oyunu oynatıyor fakat pc kapatıp açıyorsun sonraki gün p95 large direk hata veriyor, önceki gün saatlerce test ve oyuna rağmen hiç hata yokken.. Ben bu işin içinden çıkamadım yani, en kralı da gelse çıkacağını sanmıyorum. Çok uğraştırdı beni. Performans kaybı da olsa 10 20fps düşse anlayacağım error correction vesaire olduğu, o da olmamıştı bu absürt mevzuyu denediğimde...

Sence değişmesi için auto mu bırakmalıydık tüm voltajları orada mı hata yaptım? Siz nasıl yapmıştınız 1.64vdd 1.4vddio 1.4vddq 1.05 vddp 1050mv vddg ayarlayıp mı başlattınız 6200 cl26 profilde? Hiç ellememesi saçma geldi 5 saattir test ediyor cünkü. @11115

@11115 Kısaca cevaplama şansınız olursa mutlu olurum. Biraz fazla soru oldu farkındayım ama dimm fit eğer hiçbir voltaja ellemeyip sadece alt sinyal direnç vs. değişiyorsa ciddi saçmalık olarak geldi bana da. Şu hash mode autosu enable sanırım,2 3 mb read arttı karhuda. Yani demek istediğim, 3-5 alt sinyal değişti diye, başka hiçbir voltajı değişmedi diye, stabilite anlamına katkısı olcağını ben de düşünmüyorum, sizle aynı kanaatteyim. Acaba pro mu kullanmalıydık bu voltaj değişiklikleri için hiç ellememiş çünkü? Ama rezistans, sinyal vesaire deneyimim olmadığı için hepsine aralık verip doldurmam malesef mümkün değil. Ama sizin bahsettiğiniz idle ve yükteki sıcaklık-watt artışı ve instabilite ile henüz karşılaşmadım, iyi test etmem gerekiyor 3-5 rezistans değişmiş olsa da. @11115 Ben büyük ihtimal fclk'dan golü yiyorum zaten, öyle görünüyor aylardır tespit ettiğim bu oldu.

@11115 Soldaki zt önceki, sağdaki dimmfit sonrası.

Bu şekilde daha iyi görünüyor, ama timingler voltajlar sabit, değişmedi.

Bir de bu var @11115

Evet bende de çoğu ayarı kapamıştı ya da auotoya almıştı. Siz tekrar ayarlarınızı açın hocam. Test yaparken Auto'ya alıyormuş.

Sizde idle Power artmamış bende inanılmaz arttı. Pyprime sonuçlarında iyileşme oldu mu?

Pyprime 32b de 146 saniye altına düşememiştim. Yeni BIOS ile aynı ayarlarda düşebildim. Ve y-cruncher scorum da 1 saniye daha iyi anlamda fark oluştu beta BIOS'da. Şimdiye kadar kullandığım en iyi BIOS şu anki beta BIOS sanırım.

@11115 Yeni agesada skorların iyileşmesine sevindim. Ben kurmayacaktım normalde de siz denediniz diye deneyeyim dedim, bende sizdeki sıkıntılar ve herhangi bir instabilite olmadı şu anlık, sizde neden oldu o konuda da bilgim yok. Hem determinist hem de sonrasında relaks yaptınız diye mi acaba yoksa dual rank diye mi saçmaladı ben de anlamadım?

Benchlere sonra bakacağım, bence bir değişiklik yoktur bende, cl28 falan da yapmadım çünkü 1.6 civarı istiyor tam stabilite için o, uğraşmak istemedim, karhu falan hata vermese de deneyimlerime göre 1.6 civarı tam stabil.

Karhu read 2 civarı arttı sadece bu bahsettiğiniz hash ayarı autosu enable sanırım bende, o iyi oldu sadece. Umarım bios uzun vadede stabildir, bir müddet kalırım bunda, dimmfit aktarma nasıl oluyor bilginiz var mı aynı profili ? Usb'ye kaydedip o şekilde mi save'leyeceğiz acaba ama bu da farklı agesalarda sıkıntı cıkarabilir eski bios dosyasından ayarları aktarmak gibi? @11115

@11115 Bu bahsettiğim ai tweaker pbo menüsü altından, enhancement level 2-3 vesaire açıp denediniz mi hiç? Ben bunu hangi biosta denersem deneyeyim idle sıcaklık 2 derece artıyor, gameplay'de ise max 6-7 derece artırıyor oyundan oyuna fark var. Pbo limit bug'ını mı kaldırıyor acaba sizin bahsettiğiniz? Ram mevzusu yüzünden c.o uğraşamadığım için +100 -10 duruyor o. O yüzden current limit falan henüz kaldırmadım, ona çok ayrı bir zamanda ciddili uğraşmak gerek. Ram kadar sıkıntı bir konu.

En azından vddp vddio vddq vdd ve soc bir miktar iyileştirseydi çok iyi olurdu. Şu anda tam olarak bu test ne işe yaradı, neyi değiştirdi de 4.5-5 saat test etti onu anlamadım. 2-3 direnç ve sinyal için miydi yani, pro yapsak büyük ihtimal voltaj aralıkları girsek değişirdi ama o da minimal olurdu kesin, zt discorduna atanlarda minimal değişmiş voltajlar bazılarında ya da rog foruma atanların. @11115

@11115 Bu dimmfit determinist ve relaks yaptığınızda hangi voltajları değişti sizde tam olarak ya da gerçekten herhangi bir ayarı değiştirdi mi direnç ve sinyal harici ?

Son düzenleme:

Hayır hocam ben regular DIMM fit yaptım. Pro yapmadım. Eğer isterseniz Pro'da manuel timing de dahil bütün ayarları siz seçip ekleyebiliyorsunuz. Ben regular DIMM fit yaptım. Timing ve voltajlara dokunmasını istemedim.

Bendeki stabilite sorunu neden kaynaklandı bilmiyorum. Sanırım bazı iç direnç ayarlarını değiştirdi.
BIOS ve AGESA menusunden bağımsız olarak DIMM fit ayarının olduğu kısımda DIMM fit load save bölümü var. Oradan direkt USB'ye kayıt alabilirsiniz. Zaten orada dediğim gibi AGESA ve BIOS sürümünden bağımsız DIMM fit sürümü ve var.
Ben USB'ye ilk ve ikinci yaptığım DIMM fitleri kaydettim. Nokta. Dimmfit olarak kaydediyor zaten. Kullanır mıyım sanmıyorum.

Anladım teşekkür ederim. Benim bu procodt pu 25.3'tü rttpark 60'Ti, bunlar büyük ihtimal daha tighttı, dimmfit sonrası acaba performans düşüşü yapar mı değiştirdiği şeyler bilgin var mı bu konuda, sende de aynılarını değişmişti değil mi? 6400 CL28 yapmadığım için şu anlık, benchmark karşılaştırmam saçma olacak, 6400 CL30 daha önce bench yapmadım çünkü CL28 özelinde yapmıştım hep.@11115
Standart sürüm o zaman voltaj ve timing ellemiyor sadece alt direnç sinyaller değişiyor değil mi?

Benim anlamadığım şey biraz da şu, voltaj ve timing hiç ellemeyip sadece alt sinyal değiştiriyorsa biz neden yaptık ki onu anlamadım tam. Biraz merakımızı giderdik o ayrı tabii de. Bize katkısı ne oldu yani, alt direnç ve sinyallerde daha tight yapmıyor çünkü, stabil açsın diye daha da gevşetiyor. Ben normal sürüm timing ve voltaj da bir miktar değişir diyordum, Pro'ya koymaları aşırı saçma olmuş. Pro'nun mantığı sen aralık vermeliydin sadece o aralıkta değişmeliydi ama standart sürümde de kendi bir tık değişmesi gerekirdi. Hayal kırıklığı oldu. @11115

Siz zt öncesi ve sonrası şeklinde SS almıştınız sanırım, onu atarsanız karşılaştırma olarak bakalım. Çok saçma geldi çünkü Idle Power olayı bana da. Neden yapmış olabilir yani. Bazı kurallar vardı yüksek rezistansla yüksek volt kullanmayın gibisinden, o yüzden mi katladı acaba Power'i. Zt varsa elinizde neleri değiştirdiğine bakmak açısından iyi olacaktır @11115

Bu arada fTPM olayı nedir, yeni gelen Pluton'u yaptın mı? Ne fayda sağlıyor?

@11115 Sıcaklığı dimmfit artırmış bu arada Düz 6400 açtım düzeldi, +5 derece ekledi oyunlarda dimmfit, bu procodt pull up 53 yaptı ya 25.3'ten, sebep bu olabilir. Sen direk iptal ettiğin için dimmfit profilini, fark etmemiş olabilirsin. Bir de şu bios sıfırlayınca bazen sarı ışıkta kalıyor 15 20dk bekledim yine düzelmedi. İlla hard reset atmak gerekiyor, asus düzeltse keşke şunu. Msi tomahawkta da oluyordu post code'da takılıyordu 0f miydi neydi tam hatırlamıyorum. Moboyu defaulta alınca oluyor bu arada ramler 4800'e dönünce.

Bu empedansların da islemci sıcaklık üstüne etkisi var yok değil, sen dual rank kullanıyorsun, o yüzden bile işlemcin daha sıcaktır kesin. Bu dimmfit'i silsinler, boşuna acı çektirdik makineye 5 saat aç kapat aç kapat. @11115

Bilmiyorum hocam o kadar umurumda değildi ki detaylı bakmadım neyi değiştirmiş. Belli ki bozmuş ama.
Bende sıcaklıklar normal. Size öyle gelmiştir. Şu an beta BIOS ile mutluyum ben bayağı. Hiçbir stutter yaşamadım. GTA 5 enhabced online oynuyorum şu sıralar. Oyunu açtım + Discord'da Full HD 60 FPS yayın verdim + Chrome da 10 sekme açık ve YouTube'da video oynuyor + Spotify muzik çalıyor: Bu şartlar altında GTA 5 Enhanced'de RT Ultra ayarlarda en ufak drop, stutter yaşamadım. Denemek amacıyla yüklenebildiğim kadar yüklendim. Total'de bu şekilde Discord'dan yayın vererek 3 saat oynadım en ufak stutter yaşamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…