Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benchmatedeki y-cruncher'dan ve pyprimedan bahsediyorum.

Eki Görüntüle 148932

Karhu'da 10 15 dk içinde 252 Mbps görüyorsanız zaten 10 saatte 256 ya çıkacaktır. Benim 10 dk de 250'yi geçmiyor karhu. Sorun RAM'lerde ya da işlemcinizde değil hocam sorun sizde :D.

Vsoc reading SS atın güncel bakalım, diğer bütün vdd vddq vddio sslerini de atın karşılaştıralım.

Üşenmedim, BIOS'a girdim fotoğraflarını çektim.
Buyurun hocam:

Eki Görüntüle 148934

Eki Görüntüle 148935

Eki Görüntüle 148936

Bu da svtfn readingi.
Sizin anakartı mı alsam napsam bunu satıp :D Ben atmaya utanıyorum çünkü rezalet. 1.24 soc'tayım şu anda 6200 c26 2167 fclk. Soc local reading 1.23 iken diğer sensör 1.28 okuyor yani arada tam 50 mv fark var. Bu fark ile stabilite yakalamam çok zor, kesin aylardır beni uğraştıran mevzu bu... Soc llc falan da yok, ayrıca amd overclockingdeki soc bölümü bende kapalı oradan da manuel soc veremıyorum, her türlü bu 2 soc sensörü arasında 40 50 mv var yani.

Ek olarak sizin vddio'da da fark neredeyse yok. Ben 1.4vddio verdiğimde 1.44 1.45, 1.45 verdiğimde ise 1.48 1.50 arası vdddio veriyor @11115

@11115 Şöyle bir sorun var bu arada, 1.28 soc 2200 fclk 6400 arada tekletirken, stabil denebilcek düzeydeyken, 1.29 soc 2133 fclk çektiğim gibi crash verdi oyun yani, tam crashleyecek ucundan döndü %0 gpu aşırı instabilite durumlarında oluyor bende.

1747575165297.webp

Benim yaptığım gibi SS atar mısınız?
Bende SV3 1.205 okuyor, anakart 1.208 okuyor. Manuel olarak 1.2150 ayarlı.

@11115 Benim 1.4 vddio ve 1.23 soc'taki rezilliği görüyor musun? Şu an idle diye böyle, oyuna girince vddio 1.45, soc 1.28 oluyor...
1747575241832.webp

Eki Görüntüle 148940

Benim yaptığım gibi SS atar mısınız?
Bende SV3 1.205 okuyor, anakart 1.208 okuyor. Manuel olarak 1.2150 ayarlı.
Sizin soc power kaç, ben de o da çok yüksek oyunlarda, deadfellowla karşılaştırdım, onun 1.28 soc'ta iken seninle aynı 2 sensör de aynı okuyor, ek olarak onda gamingdeyken 17w soc package power, benim soc 1.23 olmasına rağmen benim de 17w @11115 Bu tezatı nasıl çözeceğiz tam olarak.

@11115 Benim 1.4 vddio ve 1.23 SoC'taki rezilliği görüyor musun? Şu an Idle diye böyle, oyuna girince vddio 1.45, SoC 1.28 oluyor...
Eki Görüntüle 148941

Sizin SoC Power kaç, ben de o da çok yüksek oyunlarda, deadfellowla karşılaştırdım, onun 1.28 SoC'ta iken seninle aynı 2 sensör de aynı okuyor, ek olarak onda gamingdeyken 17W SoC package Power, benim SoC 1.23 olmasına rağmen benim de 17W @11115 Bu tezatı nasıl çözeceğiz tam olarak.

Uncore SoC: Enabled yapabilir misiniz?

Deneyim, yapıp geleyim. Şu 6200'de gdm disabled deneyim bir de, bakalım imc intihar mı edecek :D 1.29 soc verince 1.34 soc'lara fırlatınca intihar etti zaten, o yüzden bu cpu'yu remount etmek çok istemiyorum, yine o discoloration mevzusu görürsem çöpe atarım 3. 3d işlemci oldu bu.

1747576142976.webp

1747576171815.webp

@11115 Normalde 1.24 soc, şimdi 1.245 deneyeceğim o yüzden verdim.

Soc şu anda 1.245, soc uncore oc mode açtım hiçbir etkisi olmadı bence, bir bakın.
1747576302716.webp

@11115 Amd overclockingdeki soc manuel verme yeri açılmış bu arada mv cinsinden, şimdi tekrar baktım da. 1300 mv üzeri verilmiyor limit var. Acaba oradan 1250 versek tam 1.25 mi verir denemek lazım, o sırada bu manuel soc verdiğimiz yeri de auto mu almak lazım hiç bilmiyorum. Amd overclockingdeki soc yerini hiç kullanmadım, siz kullandınız mı ?

Sizin voltaj mevzusu mükemmel, ne veriyorsanız tıpatıp aynısını veriyor anakart ben böyle bir şey görmedim, hiç hata payı falan da yok yani neyse o :D Benim bina kaçak elektrik falan mı kullanıyor acaba müteahhit arayıp bir sormak lazım mevzuyu çözemedim. @11115

Son düzenleme:
Deneyim, yapıp geleyim. Şu 6200'de gdm disabled deneyim bir de, bakalım imc intihar mı edecek :D 1.29 SoC verince 1.34 SoC'lara fırlatınca intihar etti zaten, o yüzden bu CPU'yu remount etmek çok istemiyorum, yine o discoloration mevzusu görürsem çöpe atarım 3. 3D işlemci oldu bu.

Eki Görüntüle 148946
Eki Görüntüle 148947
@11115 normalde 1.24 SoC, şimdi 1.245 deneyeceğim o yüzden verdim.

SoC şu anda 1.245, SoC uncore OC mode açtım hiçbir etkisi olmadı bence, bir bakın.
Eki Görüntüle 148948

@11115 AMD overclockingdeki SoC manuel verme yeri açılmış bu arada mv cinsinden, şimdi tekrar baktım da. 1300 mv üzeri verilmiyor limit var. Acaba oradan 1250 versek tam 1.25 mi verir denemek lazım, o sırada bu manuel SoC verdiğimiz yeri de Auto mu almak lazım hiç bilmiyorum. AMD overclockingdeki SoC yerini hiç kullanmadım, siz kullandınız mı?

Sizin voltaj mevzusu mükemmel, ne veriyorsanız tıpatıp aynısını veriyor anakart ben böyle bir şey görmedim, hiç hata payı falan da yok yani neyse o :D benim bina kaçak elektrik falan mı kullanıyor acaba müteahhit arayıp bir sormak lazım mevzuyu çözemedim. @11115

1300 mv = 1.30v.
Oradan deneyin bir de belki etkisi olur.
Anlayamadım neden fazla vsoc verdiğini. Benim manuel vsoc 1.2150 anakart readingim 1.208 maximum. CPU readingde 1.206. Sizde CPU reading olması gerektiği gibi ama anakart readingi bozuk. Fazla yüksek gösteriyor. Ben sizin yerinizde olsam ASUS X870 forumuna yazarım. Sorarım orada BIOS yayınlayan devoloperlar var onlara sorun.

1300 mv = 1.30v.
Anlayamadım neden fazla vsoc verdiğini. Benim manuel vsoc 1.2150 anakart readingim 1.208 maximum. CPU readingde 1.206. Sizde CPU reading olması gerektiği gibi ama anakart readingi bozuk. Fazla yüksek gösteriyor. Ben sizin yerinizde olsam ASUS X870 forumuna yazarım. Sorarım orada BIOS yayınlayan devoloperlar var onlara sorun.
En mantıklısı o olur, Tuf kullanan bir tanıdıgım var ondan da bakarım olmazsa hwinfodan. Eğer onda da öyleyse sorun bios kaynaklıdır degil mi? Tomahawkta da bir tık böyleydi 1.3 soc'u 1.32 gösteriyordu anakart, local 1.29 falandı. Anakartlarda bu tarz paylar olabiliyor da bu tuftaki biraz yüksek, direk instabilite yaratır bu durum. Ama her zaman soc local reading önemli diye biliyorum diğerinin çok önemi olmaması lazım aslında. @11115

@11115 Şu sizin imkansız profili nasıl stabil hale getireceğiz, bu da ayrı dert. Hiç kolay değil bu, 6400 belki daha kolay :D 6400'ü çözemedim ama, bu soc çok fluctuating ondan mı bilmiyorum stabilite zor, 1.45vddio uzun vade vermek ıstemıyorum, 1.5v veriyor çünkü mobo. 1.15vddp uzun vade safe mi o da meçhul. 1.1 üstü çok mantıklı değil vddio da 1.45 üstü çok mantıklı değil daily'de. Ama mobo 1.4vddio yu bile oyunda 1.44 1.45'e dayıyor, 1.45'i dediğim gibi 1.48-1.5 arası veriyor, çok canımı sıktı bu durum.

1747584647320.webp

Gelelim senin şu meşhur profile. İlk izlenimler güzel, ama düşünmeden edemiyorum, gdm enabledken dün 2200'de bu profil neden tekledi, soc 1.22'ydi, bu mantıkla 6400'e tam anlamıyla 1.29 soc bile yetmiyor ya da 1.29 soc'ta 2133 2200 fclk stabilite gidiyor. Ya da mobo 1.29 soc 1.34'lere zıplatıyor o mobo reading'te ne kadar doğru meçhul. Çok olasılık var ama bz videolarında denk geldim, o da diyor local reading bakın diğeri 1.32 33 yazabilir önemsiz diye @11115

1300 mv = 1.30v.
Bu arada en baştan beri söylüyorsun, stick to 6200 2200 fclk diye ama benim 6400'de bu kadar ısrarcı olma sebebim en başından beri, training 15 saniyeydi, daha yeni 45sn olunca bir şeyler adama döndü, o yüzden yanlış anlaşılma olmasın. 6400 uğraşılcak dert değil, soc timing fclk nitro vesaire neyden kaynaklandığı belli değil problemin o yüzden @11115

Yani training kaynaklı sıkıntının üstüne bir de 2167 2200 fclk açınca durum iyice belirginleşiyor, crash yiyorsun sebep bu en baştan beri @11115 Tuf alınmaz o yuzden primenin boyanmış hali sadece. Rog'dan aşağısı alınmaz asus'ta. Rog'la ilgileniyorlar sadece çünkü.

Prime'da debug led bile yok, o kadar unutmuşlar anakartı xd

@11115 Oyun oynamasam, sadece windows'ta takılsam 6400 2233 fclk da yaparım ve kullanırım uzun zaman. Ama oyunlar sapıtıyor benim derdim o 6400'de. 1 oyun sapıtmazsa başkası sapıtıyor. Gaming özelinde 6400 stabilitesi zor. 6200 %90'ı stabil, sıkıntı cıkartmıyor genelde.

1300 mv = 1.30v.
Son zamanlarda yıldızı parlayan Nebi de dahil diyorlar ki anakartlara boşuna 15 30k vermeyin, fazladan usb4 pcie lane ihtiyacınız yoksa vs. Tek mevzu o değil ki kardeşim. Al bak tuf aldık, training 15 saniyeydi daha yeni 45 sn oldu. Bios yapan elemanlar ilgilenmiyor bile prime ve tuf serileriyle doğru düzgün. Soc voltajlar arasında 50mv fark var, nasıl açacaksın stabil 6200-6400. Bir pc'de alacağın en pahalı parça anakart olmalı o yüzden ve mümkünse 1 dpc board olmalı. Sonra bu tarz sıkıntılarla uğraş dur, bak aylar yıllar oldu. F/p diye tomahawk aldık, o da beterin beteriydi, piyasada yakmadık 3d işlemci bırakmadı, adamlar hala kullanıcı hatası diyor, jay2cents, gamernexus ile anlaşmışlar herhalde, eş zamanlı ikisi de kullanıcı hatası diye video atıyor. İyi para ödemişler belli... @11115

Benim 7800x3d'yi de yaktı tomahawk 1.3soc verdi aylarca, ben de ellemedim 6200 1.3 soc kullanıyordum, işlemci arkasına ped kısmına bakınca anlıyorsun mevzuyu zaten.. 15 beta biosun sonucu. Ama carbon vesaire alsan bir şey olmazdı, carbonda 1.2'ye sabitlemişler soc'u korkularından ama tomada dayamışlar 1.3'ü. Aynı asustaki muhabbet gibi o da 1.32 33 veriyordu.

Resmen çoluk çocuk kandırıyorlar başka bir şey değil, aylarca sıkıntı yaşamasam inanacağım adamlara. Kimisi diyor b850 al geç anakarta 10k'dan fazla verme, kimisi diyor user fault anakart 10 numara. 5 anakart 5 işlemci 5 ram kiti say say bitmez kullanmadığım parça kalmadı, kime ne anlatıyorlar anlamak güç. Bu 3d işlemcilerde ram mevzusu ne kadar önemli olduğu belli, düz expo açınca oyun oynayamıyorsun stuterden, adam gibi ramleri trainletmen lazım, subtiming tight girmen lazım vs. En son ben açacağım youtube kanalı, bu globaldeki kanallar da çoluk çocuk kandırıyor anca, aylarca best seller kaldı tomahawk mesela, sonra baktı millet 3d yakmaya başladı, koşa koşa iade etti çoğu kişi, ben de dahil, ama iş işten geçmişti tabi.

1 yıl garantilerde süründüm, davalık oldum, tüketici hakem heyetleriyle uğraştım, tomahawka bulaşmadığın için çok şanslısın mesela. Oysa o kadar cazip bir anakart ki böyle çok yakışıklı falan, q led'i var, sabahtan akşama kadar verdiği hataları izliyorsun orda film izler gibi mesela. Sonra bir bakmışsın işlemcin puf olmuş. Sonra globaldeki kanallar diyor ki kardeşim user fault bu ya, bak arkadaş bize yolladı anakartı, adam işlemciyi ters takmış... @11115

Son düzenleme:
En mantıklısı o olur, TUF kullanan bir tanıdıgım var ondan da bakarım olmazsa HWiNFO'dan. Eğer onda da öyleyse sorun BIOS kaynaklıdır degil mi? Tomahawk'ta da bir tık böyleydi 1.3 SoC'u 1.32 gösteriyordu anakart, local 1.29 falandı. Anakartlarda bu tarz paylar olabiliyor da bu TUF'taki biraz yüksek, direk instabilite yaratır bu durum. Ama her zaman SoC local reading önemli diye biliyorum diğerinin çok önemi olmaması lazım aslında. @11115

@11115 şu sizin imkansız profili nasıl stabil hale getireceğiz, bu da ayrı dert. Hiç kolay değil bu, 6400 belki daha kolay :D 6400'ü çözemedim ama, bu SoC çok fluctuating ondan mı bilmiyorum stabilite zor, 1.45vddio uzun vade vermek ıstemıyorum, 1.5v veriyor çünkü mobo. 1.15vddp uzun vade safe mi o da meçhul. 1.1 üstü çok mantıklı değil vddio da 1.45 üstü çok mantıklı değil Daily'de. Ama mobo 1.4vddio yu bile oyunda 1.44 1.45'e dayıyor, 1.45'i dediğim gibi 1.48-1.5 arası veriyor, çok canımı sıktı bu durum.

Eki Görüntüle 148963

Gelelim senin şu meşhur profile. İlk izlenimler güzel ama düşünmeden edemiyorum, gdm enabledken dün 2200'de bu profil neden tekledi, SoC 1.22'ydi, bu mantıkla 6400'e tam anlamıyla 1.29 SoC bile yetmiyor ya da 1.29 SoC'ta 2133 2200 fclk stabilite gidiyor. Ya da mobo 1.29 SoC 1.34'lere zıplatıyor o mobo Reading'te ne kadar doğru meçhul. Çok olasılık var ama bz videolarında denk geldim, o da diyor local reading bakın diğeri 1.32 33 yazabilir önemsiz diye @11115

Bu arada en baştan beri söylüyorsun, stick to 6200 2200 fclk diye ama benim 6400'de bu kadar ısrarcı olma sebebim en başından beri, training 15 saniyeydi, daha yeni 45sn olunca bir şeyler adama döndü, o yüzden yanlış anlaşılma olmasın. 6400 uğraşılacak dert değil, SoC timing fclk Nitro vesaire neden kaynaklandığı belli değil problemin o yüzden @11115

Yani training kaynaklı sıkıntının üstüne bir de 2167 2200 fclk açınca durum iyice belirginleşiyor, crash yiyorsun sebep bu en baştan beri @11115 TUF alınmaz o yuzden Prime'nin boyanmış hali sadece. ROG'dan aşağısı alınmaz ASUS'ta. ROG'la ilgileniyorlar sadece çünkü.

Prime'da Debug LED bile yok, o kadar unutmuşlar anakartı xd.

@11115 oyun oynamasam, sadece Windows'ta takılsam 6400 2233 fclk da yaparım ve kullanırım uzun zaman. Ama oyunlar sapıtıyor benim derdim o 6400'de. 1 oyun sapıtmazsa başkası sapıtıyor. Gaming özelinde 6400 stabilitesi zor. 6200 %90'ı stabil, sıkıntı cıkartmıyor genelde.

Son zamanlarda yıldızı parlayan nebi de dahil diyorlar ki anakartlara boşuna 15 30k vermeyin, fazladan USB4 PCI-e lane ihtiyacınız yoksa vs. tek mevzu o değil ki kardeşim. Al bak TUF aldık, training 15 saniyeydi daha yeni 45 sn oldu. BIOS yapan elemanlar ilgilenmiyor bile Prime ve TUF serileriyle doğru düzgün. SoC voltajlar arasında 50mv fark var, nasıl açacaksın stabil 6200-6400. bir PC'de alacağın en pahalı parça anakart olmalı o yüzden ve mümkünse 1 DPC board olmalı. Sonra bu tarz sıkıntılarla uğraş dur, bak aylar yıllar oldu. F/P diye Tomahawk aldık, o da beterin beteriydi, piyasada yakmadık 3D işlemci bırakmadı, adamlar hala kullanıcı hatası diyor, jay2cents, gamernexus ile anlaşmışlar herhalde, eş zamanlı ikisi de kullanıcı hatası diye video atıyor. İyi para ödemişler belli... @11115

Benim 7800X3D'yi de yaktı Tomahawk 1.3SoC verdi aylarca, ben de ellemedim 6200 1.3 SoC kullanıyordum, işlemci arkasına ped kısmına bakınca anlıyorsun mevzuyu zaten. 15 beta BIOS'un sonucu. Ama Carbon vesaire alsan bir şey olmazdı, Carbon'da 1.2'ye sabitlemişler SoC'u korkularından ama TOMA'da dayamışlar 1.3'ü. Aynı ASUS'taki muhabbet gibi o da 1.32 33 veriyordu.

Resmen çoluk çocuk kandırıyorlar başka bir şey değil, aylarca sıkıntı yaşamasam inanacağım adamlara. Kimisi diyor B850 al geç anakarta 10K'den fazla verme, kimisi diyor user fault anakart 10 numara. 5 anakart 5 işlemci 5 RAM kiti say say bitmez kullanmadığım parça kalmadı, kime ne anlatıyorlar anlamak güç. Bu 3D işlemcilerde RAM mevzusu ne kadar önemli olduğu belli, düz EXPO açınca oyun oynayamıyorsun stuterden, adam gibi RAM'leri trainletmen lazım, subtiming tight girmen lazım vs. en son ben açacağım YouTube kanalı, bu globaldeki kanallar da çoluk çocuk kandırıyor anca, aylarca best seller kaldı Tomahawk mesela, sonra baktı millet 3D yakmaya başladı, koşa koşa iade etti çoğu kişi, ben de dahil ama iş işten geçmişti tabii.

1 yıl garantilerde süründüm, davalık oldum, tüketici hakem heyetleriyle uğraştım, tomahawka bulaşmadığın için çok şanslısın mesela. Oysa o kadar cazip bir anakart ki böyle çok yakışıklı falan, Q LED'i var, sabahtan akşama kadar verdiği hataları izliyorsun orada film izler gibi mesela. Sonra bir bakmışsın işlemcin puf olmuş. Sonra globaldeki kanallar diyor ki kardeşim user fault bu ya, bak arkadaş bize yolladı anakartı, adam işlemciyi ters takmış... @11115

Nebi'nin RAM'lerle çektiği video da birkaç hatasını söyledim. Düzeltip açıklamaya yazmak yerine yorumumu sildi.
Kendisinden haz etmiyorum. Aynı şekilde yapıcı eleştiri yaptığım başka bir Videoda'da beni küçümseyerek bilmiş bir tarzda yorum yaptı. Sonrasında da açıklayarak teknik detaylarını yazdım. Yine kendi yorumuyla beraber benim yorumlarımı da sildi. Bari bırak da öğrenmek isteyip yorumu okuyan kişiler bilgi alsın.

Nebi ve mesut çevik Türkiye'deki en büyük teknolojik boomerlandır. Mesut çeviği küçüklüğümden beri takip edip severdim. Artık onu da takip etmiyorum. Bilgisiz cahil insanlar. Halen Windows95 dönemi teknoloji kafa yapısında kendilerini geliştirememişler. Mesut'un sponsorlu içeriklerde taraflı incelemeler yayınlaması da ayrı konu. Aylarca 5090 övdü, 12hpwr kablosunun problemli olmadığını kullanıcı hatası olduğunu savundu hem de bütün teknoloji dünyası bunun kullanıcı hatası olmadığını tasarım hatası olduğunu söylerken. Game Pass'in Türkiye'de gereksiz olduğunu falan söyledi. Varlığı zarar bir adamdir mesut çevik.

Neyse gelelim konumuza, ben sizin yerinizde olsam çoktan ölü fiyatına anakartı satıp ROG serisi bir anakarta geçerdim.Asla bu kadar uğraşmazdım. En azından kafanız ağrımaz. Eğer maddi durumunuz müsaitse bu kadar uğraşa değmez hocam. İçinize sinmiyorsa ve maddi olarak müsaitseniz satın yenisini alın.

Nebi'nin RAM'lerle çektiği video da birkaç hatasını söyledim. Düzeltip açıklamaya yazmak yerine yorumumu sildi.
Kendisinden haz etmiyorum. Aynı şekilde yapıcı eleştiri yaptığım başka bir Videoda'da beni küçümseyerek bilmiş bir tarzda yorum yaptı. Sonrasında da açıklayarak teknik detaylarını yazdım. Yine kendi yorumuyla beraber benim yorumlarımı da sildi. Bari bırak da öğrenmek isteyip yorumu okuyan kişiler bilgi alsın.

Nebi ve mesut çevik Türkiye'deki en büyük teknolojik boomerlandır. Mesut çeviği küçüklüğümden beri takip edip severdim. Artık onu da takip etmiyorum. Bilgisiz cahil insanlar. Halen Windows95 dönemi teknoloji kafa yapısında kendilerini geliştirememişler. Mesut'un sponsorlu içeriklerde taraflı incelemeler yayınlaması da ayrı konu. Aylarca 5090 övdü, 12hpwr kablosunun problemli olmadığını kullanıcı hatası olduğunu savundu hem de bütün teknoloji dünyası bunun kullanıcı hatası olmadığını tasarım hatası olduğunu söylerken. Game Pass'in Türkiye'de gereksiz olduğunu falan söyledi. Varlığı zarar bir adamdir mesut çevik.

Neyse gelelim konumuza, ben sizin yerinizde olsam çoktan ölü fiyatına anakartı satıp ROG serisi bir anakarta geçerdim.Asla bu kadar uğraşmazdım. En azından kafanız ağrımaz. Eğer maddi durumunuz müsaitse bu kadar uğraşa değmez hocam. İçinize sinmiyorsa ve maddi olarak müsaitseniz satın yenisini alın.
Sonuna kadar katılıyorum dediklerinize, gerçekten çok haklısınız. Ben genelde yorum yapmayı çok sevmem ama çok bilmişlik yapmaları hoşuma gitmiyor, hataları da var tabi, en azından yapıcı eleştirileri kabul etseler bari. Anakart olayını düşüneceğim yakın zamanda bakalım, bunda yeterli verimi alamazsam, şu an bir tık iyi gibi oldu çünkü. Bu arada 2200 stabil gibi de, bf1 denedim mesela arada %1'leri düşürüyor gibi hissiyat verdi, belki de soc low geldi bilmiyorum, yine bir trial and error yapıcam. 2167 fclk ve 6200 güzel ama genel olarak oyunlarda. @11115

6200 c26 1.24 soc 2167 fclk çok stabil geçen 6200 1.22 soc 2200 fclk arada tekletince buna geçmiştim, yine soc mu mevzu fclk mı yoksa nitro mu çözemedim :D Birinden biri ama hangisi. Gdm disabled zaten saldım direk onun mümkünatı yok gaming için bu cpu'da imc'yi aşırı zorluyor, %1 lowları hissediyorsun zaten, bir oyun yağ gibi akıyor, diğerinde imc can çekişirkenki oyunu da hissediyorsun, sağ sola çevirince direk belli oluyor, nitro 1-2-0 da sıkıntı yaratabilir tam bilemedim 1-2-1 kalmasında sakınca var mı bunun :D @11115

Amd overclockingdeki Soc kısmı hiçbir işe yaramadı bu arada, anakart mobo reading hala yüksek, miss readingtir belki bilmiyorum, soc uncore mod işe yarıyor mu şüpheli, onu da açık bıraktım, ufaktan stabilite artırdığı söyleniyor.

Belki gerçekten 1 dpc board olsa bu işlemci 1-2-0 nitro 6400 bile açacak, bu nitro mevzusunu dram dqs etkiliyormuş, senin mobo 40 veriyor benimki 34, 1-2-0 için 40 öneriliyor araştırdım. Tamamen mobo kaynaklı da bir sıkıntı var yani, bunu debuglayamazsın, başka moboda denemen lazım direkt 1 dpc olursa daha mantıklı olur. Ya da en iyinin bir altını kullancaksın. 2200 değil de 2167, 1-2-0 değil de 1-2-1. Çünkü en ufak bir stabilitede fclk overclock ciddi instabilite yapıyor @11115

Bu nitro off, 1-2-0'la mı eşdeğer, bu konuda bilgin var mı? @11115 Çünkü nitro off ve 1-2-0 aynı latency verdiğini söylemişler.

Bu gdm off ve nitro 1-2-0 belki daha fazla vddio falan istiyor çok detaylı test etmek lazım da aylar yıllar geçer bunu bulana kadar. Dimm fit'i de gördük beraber :D Yalnız başımızayız resmen, osiloskop koyup cpu dinlemek lazım kesin çözüm.

Son düzenleme:
Sonuna kadar katılıyorum dediklerinize, gerçekten çok haklısınız. Ben genelde yorum yapmayı çok sevmem ama çok bilmişlik yapmaları hoşuma gitmiyor, hataları da var tabii, en azından yapıcı eleştirileri kabul etseler bari. Anakart olayını düşüneceğim yakın zamanda bakalım, bunda yeterli verimi alamazsam, şu an bir tık iyi gibi oldu çünkü. Bu arada 2200 stabil gibi de, BF1 denedim mesela arada %1'leri düşürüyor gibi hissiyat verdi, belki de SoC Low geldi bilmiyorum, yine bir trial and error yapacağım. 2167 fclk ve 6200 güzel ama genel olarak oyunlarda. @11115

6200 C26 1.24 SoC 2167 fclk çok stabil geçen 6200 1.22 SoC 2200 fclk arada tekletince buna geçmiştim, yine SoC mu mevzu fclk mı yoksa Nitro mu çözemedim :D birinden biri ama hangisi. Gdm disabled zaten saldım direk onun mümkünatı yok gaming için bu CPU'da Imc'yi aşırı zorluyor, %1 lowları hissediyorsun zaten, bir oyun yağ gibi akıyor, diğerinde imc can çekişirkenki oyunu da hissediyorsun, sağ sola çevirince direk belli oluyor, Nitro 1-2-0 da sıkıntı yaratabilir tam bilemedim 1-2-1 kalmasında sakınca var mı bunun :D @11115

AMD overclockingdeki SoC kısmı hiçbir işe yaramadı bu arada, anakart mobo reading hala yüksek, miss readingtir belki bilmiyorum, SoC uncore mod işe yarıyor mu şüpheli, onu da açık bıraktım, ufaktan stabilite artırdığı söyleniyor.

Belki gerçekten 1 DPC board olsa bu işlemci 1-2-0 Nitro 6400 bile açacak, bu Nitro mevzusunu DRAM dqs etkiliyormuş, senin mobo 40 veriyor benimki 34, 1-2-0 için 40 öneriliyor araştırdım. Tamamen mobo kaynaklı da bir sıkıntı var yani, bunu debuglayamazsın, başka moboda denemen lazım direkt 1 DPC olursa daha mantıklı olur. Ya da en iyinin bir altını kullancaksın. 2200 değil de 2167, 1-2-0 değil de 1-2-1. çünkü en ufak bir stabilitede fclk overclock ciddi instabilite yapıyor @11115

Bu Nitro off, 1-2-0'la mı eş değer, bu konuda bilgin var mı? @11115 çünkü Nitro off ve 1-2-0 aynı latency verdiğini söylemişler.

Bu gdm off ve Nitro 1-2-0 belki daha fazla vddio falan istiyor çok detaylı test etmek lazım da aylar yıllar geçer bunu bulana kadar. DIMM Fit'i de gördük beraber :D yalnız başımızayız resmen, osiloskop koyup CPU dinlemek lazım kesin çözüm.

Benim anladığım kadarıyla CPU vddio işlemcinin frekansı uygulamasıni sağlayan sinyali süren voltaj. Yani 1:1 ya da 2:1 değişiyor ama onun dışında pek değişmiyor. Vsoc gibi değil. DRAM vddq da RAM'lerin frekanslarını sağlayan sinyali süren voltaj. Yine aynı muhabbet.

Bu voltajların marjin aralığı çok yüksek değil ve %90 aynı oluyorlar. 1.40 ya da 1.45 aralığında. EXPO açtığınızda zaten otomatik 1.40 oluyor bu iki voltaj. Eğer RAM OC yapıyorsanız da genelde 1.45 tavsiye edilir.

Demem o ki Nitro CPU imc ile ilgili bir ayar ve DRAM vddq ve CPU Vddio'nun hiçbir alakası yok Nitro'yla. En azından benim bildiğim kadarıyla.

Siz overthinkersınız hocam. Benim kişisel tavsiyem bundan sonra ki PC harcalamalarında, ASUS alacaksanız en üst seviye anakart ROG hatta hero/gene serisi alın. Ekran kartı alacaksanız rog/astral serisi alın. Çünkü overthinkersınız en azından dersiniz ki: Ben en iyisini aldım.

Diğer türlü hayat size çok zor hocam...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.