- Makaleler
- 1
Ben o ayarı açmadığımda 130W limitleniyor. Limitleri kaldırıp elle limit veriyorum. Çünkü bende PBO buglı. PBO enabled yapınca PPT EDC 333 gibi bir şey yapması lazım bende yapmıyor. Daha önce de dediğim gibi elle limit verip disable current limiteri açınca PBO'nun hata verdiğini anlamıştım. VT3'te normalde hata vermiyordu açınca hata vermeye başlamıştı. Çünkü daha yüksek frekanslara çıkıyordu.
Her neyse haftalar öncesinde 6400'ü stabilleştirmenin zor olduğunu 6200 için uğraşmanızın daha doğru olduğunu söylemiştim. Denemiş oldunuz en azından. Ha şu da var ki yaz ayları geliyor zaten bu işlerle uğraşan çoğu insan limitlerini düşürüyor. Aynı ayarlarda 40 derece sıcakta kullanamazsınız zaten SoC limtteyken 6400'de.
Şu anda 2200 FCLK'da aşırı limitte hissediyorum, 1-2-0 Nitro da öyle sanırım, adam gibi BIOS gelene kadar bu moboya stabilleştirmek çok çok zor bu denli uçuk değerleri. Adam gibi training yapıyor mu o bile meçhul. 6400 yapmakta sıkıntı yok bu arada sadece FCLK ile derdim var benim
FCLK stabilitesi öğrenmek çok zor o yüzden. PBO açıp Boost clock verirsen daha da belirginleşiyor mevzu. SoC düşürmem lazım benim de o zaman da 6200 stabilite korumak zor. FCLK olayı olmasa 6400 stabil açardım. 6400 açıp 2100 kullanacağım ya da o da anlamsız bandwith çok kötü etkiliyor. 6200 2200 FCLK da 255 üstü veriyor karhuda.
Ben o ayarı açmadığımda 130W limitleniyor. Limitleri kaldırıp elle limit veriyorum. Çünkü bende PBO buglı. PBO enabled yapınca PPT EDC 333 gibi bir şey yapması lazım bende yapmıyor. Daha önce de dediğim gibi elle limit verip disable current limiteri açınca PBO'nun hata verdiğini anlamıştım. VT3'te normalde hata vermiyordu açınca hata vermeye başlamıştı. Çünkü daha yüksek frekanslara çıkıyordu.
Her neyse haftalar öncesinde 6400'ü stabilleştirmenin zor olduğunu 6200 için uğraşmanızın daha doğru olduğunu söylemiştim. Denemiş oldunuz en azından. Ha şu da var ki yaz ayları geliyor zaten bu işlerle uğraşan çoğu insan limitlerini düşürüyor. Aynı ayarlarda 40 derece sıcakta kullanamazsınız zaten SoC limtteyken 6400'de.
Bendeki olay bug değil bu arada, manuel de girsen PBO enable de yapsan o 3 değer 1000. sadece farklı iş yüklerinde işlemci doğası gereği kendini limitliyor, sen o ayarı kullanarak limitlemesini önlüyorsun sadece, o ayarı açanlar aslında PPT bile vermez bench yapıp kapar dediğim gibi
Tamamen çip ve mobo ya başka bir şey değil, a die RAM, 1 DPC board ve iyi binlenmiş bir CPU ile işler çok kolay olurdu ama hep en zoru olmak zorunda ne yapalım. Mobo sağ olsun düz EXPO'da bile stabilite yakalayamıyorum ben oyunlarda. ASUS çalışanları yeni farkına vardı TUF diye bir X870 olduğunun.
Sıcaklık mevzusu tam bende geçerli değil, iod 58 derecede test ettim zaten. Sonraki bioslarda belki bir şey düzelir bakalım bilmiyorum. Limitte kullanmak hoşuma gitmiyor benim de. 2167 FCLK kullanırım olmazsa.
Son düzenleme: