AMD otomatik edc limitliyor. Current limiteri kapattığınızda edc limitli olmadığı için AVX gibi ağır workloadlarda işlemci Max Boost frekansta çalışıyor, tek limiti sıcaklık oluyor.
İmc konusundaki fikirlerinize katılmıyorum hocam. İnsan değil ki yorulsun kendine gelsin. Yanlış anlamayın yalan söylüyorsunuz demiyorum. Imc yorulacak bir şey değil birkaç gün ara verince düzelsin. Muhtemelen BIOS corruptlanmıştır. Benim de başıma geldi yeniden yazdım düzeldi. (girdiğim bazı ayarları uygulamıyordu.)
Ben betadayım halen. Her şey stabil. Yaklaşık 2 hafta oldu ve hiç sorun yaşamadım. Yağ gibi akıyor.
Vallahi hocam artık ben yazmaktan yoruldum siz denemekten yorulmadınız. En başta 6400 uğraşmayın çok zor stabilleştirmek 6200 yapın geçin demiştim...
Ben 6000'e çekeceğim Haziran'da havalar çok ısındığında.
ChatGPT'ye bile araştırttım ben kendim bulamayınca

6400 C28 gdm off 1-2-1'den sonra başladı işte her şey, BIOS corruptlanmış olabilir ona lafım yok da training kalıntıları vesaire kalıyormuş özellikle beta bioslarda, o yüzden benim en garanti profilde bile training failure oluyordu bence. Stokta bile cız sesi yapıyordu, BIOS sıfırladım iki kere, yeni BIOS yazdım, yeni OS geçtim, yine o cız sesini yaptı, sonradan düzeldi işte bana da mantıklı gelmiyor.
@Kitten Hatta yeni OS ve yeni BIOS'tan sonra ekran gidip geldi Windows'tayken. Bir sıkıntı vardı yani ve bunlar JEDEC'te oldu. İmc yorulması mı nedir işte terimi bilmiyorum ben. Başına zor gelen bir şey ve bana geldi 6400 çok zorladığım için özellikle beta BIOS'taki training failure sonrasında.
Current limiter enable kalsın problem değil kendim manuel değer verdim de, bahsettiğim t die zıplama mevzusu var tcl/tdie'den ziyade, sende var mı bu durum? 90 limitledim temp limit mesela ona rağmen 95 fırladı arada OCCT'yi durdurdu testi. 94'te durdur demiştim.
@Kitten Temp limit yokken de 98 99'lara dayıyor Tdie'yi AIDA'da.
Beta bende de stabildi ama training kalıntısı ozellıkle betada kalıyormuş diye okudum, o yüzden 6400'le betada çok uğraşınca cız sesi musallat oldu işte, fresh OS ve eski BIOS'a rağmen, clear Mos'a rağmen düzelmedi, sonraki 2 gün içinde düzeldi. Hata verme falan yok testlerde ama bu cız olayı Fclk'yı da kararsızlastırdı imc büyük ihtimal bilmiyorum. Bende BIOS ayar uygulamaması olmadı sadece training failure oldu clear mos'lara rağmen. Benim aklıma başka bir şey gelmiyor senin geliyorsa söyle, çok saçmaydı çünkü, fresh OS ve BIOS'a rağmen clear mos'lara rağmen corrupt olayı ortadan kalkmalıydı çünkü.
@Kitten
6400 yapılır da bu anakartta değil, sende Dual rank olmasaydı senin çip de sağlam olduğu için 6400 1.28 29 civarı açacaktın büyük ihtimal, fclkda da sıkıntı yaşamayacaktın senin çip etkilenmiyor gibi çünkü vddp ya da fclkdan. Benimki ölümüne etkileniyor. Mcr enabled yapınca bile donmalar var random saçma sapan. Bu anlattığım mevzu gerçek bu arada, inanması zor olsa da, anlattığım gibi garanti 6200 C28 profilde bile training failure oluyorsa ki bu clear mos pinlerden sıfırlamaya rağmen oldu, BIOS yazdıktan sonra olmadı sadece. Ama ondan sonra da JEDEC'te ya da 6000 C26'da bile cız sesi yaptı. Fresh OS yazdım yine yaptı oyunda

Sonra ne olduysa düzeldi işte. Kombine bir şey var benim çözemedim kısaca imc fclk ile alakalı başka bir şey aklıma gelmiyor, BIOS'un da içine etti 6400 zaten orası kesin de.
@Kitten
Yani bu kolay başına gelebilen bir şey değil, milyonda 1 bir şey oldu çünkü beta BIOS training konusunda sıkıntılı 6400'le uğraşıyorsan zaten stabil değilse profil içine etti işte her şeyin kendine gelemedi bunun bir terimi vardır.
@Kitten Curent limiterden sonra bıle 6400 VT3 karhu vs hata vermıyor ya ona gıcık oldum ben madem hata yok niye 1 saat sonra oyun coktu her seyı corruptladı, bunu cozemedım ben de, hata olmayısını. C. O için AIDA sıkıntı bende, TDI'e 98 iken 2 3 saat acamam o testi sıkıntı olabılır sende oyle mıydı bılmıyorum, t die zıplayıp duruyor.
@Kitten Şu DP kablosu kısa devre yaptırmıstı ya ona çok sinir oldum ya, çıt çıt sesi de monitörden mi geldi karttan mı geldi bilmiyorum, sonra boot edememiştim sistemi 30 dakika Niye hep benim başıma geliyor bilmiyorum. Bir de takıntılıyız biliyorsun. Bu olayları yaşadıktan sonra şu sistemi nasıl kullanıcan ya da verim bekliyicen ki. Yarı fiyatına satmak lazım tek çözüm bu, düşündükçe sinir oluyor insan. DP kablosu bozuk olsa bile niye kısa devre yaptırsın yani en kötü görüntü gidip gelir DP no signal der.
AMD otomatik edc limitliyor. Current limiteri kapattığınızda edc limitli olmadığı için AVX gibi ağır workloadlarda işlemci Max Boost frekansta çalışıyor, tek limiti sıcaklık oluyor.
İmc konusundaki fikirlerinize katılmıyorum hocam. İnsan değil ki yorulsun kendine gelsin. Yanlış anlamayın yalan söylüyorsunuz demiyorum. Imc yorulacak bir şey değil birkaç gün ara verince düzelsin. Muhtemelen BIOS corruptlanmıştır. Benim de başıma geldi yeniden yazdım düzeldi. (girdiğim bazı ayarları uygulamıyordu.)
Ben betadayım halen. Her şey stabil. Yaklaşık 2 hafta oldu ve hiç sorun yaşamadım. Yağ gibi akıyor.
Vallahi hocam artık ben yazmaktan yoruldum siz denemekten yorulmadınız. En başta 6400 uğraşmayın çok zor stabilleştirmek 6200 yapın geçin demiştim...
Ben 6000'e çekeceğim Haziran'da havalar çok ısındığında.
@Kitten Bu 6200 profil de çok agresif yalnız ya, 1-2-0 gdm disabled

gdm enabled bile olsa agresif timing fclk her şey dahil. Bunu böyle stabil açıyoruz da 6400 niye patlıyor vallahi kafayı yersin.
@Kitten Ben bu 2200 fclk 6200'de stabil açamıyordum, vddp 1.1 etkiledi sanırım ve mcr disabled. Çünkü donuyordu oyunlar bu şekilde açınca.
Deadfellow hocayı da gücendirdik zaten, en son çipi de cızlattık zorlaya zorlaya tssb oldu çip. Hocaya kalsa 6600 C26 açacaktık da bu board ve çip ile mümkünatı yoktu.