Aynı sıkıntı bende de var, dediğiniz gibi CPU+fan ayarlarını yapıyorum mesela sonra save and exit diyorum sarı ışıkta bekliyor 30 dakika, hard reset atmam gerekiyor ancak sonrasında BIOS'a girip RAM ayarlarını yapabiliyorum, çok gıcık oldum bu duruma, 5 6 biostur var bir de bu sorun niye oluyor bilmiyorum...
Dediklerinizde haklısınız, teşekkür ederim. Şu anlık 1.28 SoC'tayım ama stutter atmadığından emin olduğum 3-5 oyun var onlarda deniyorum ekstra bu testlerden sonra tabii. Mesela 1-2-1 Nitro arada tekletiyor, 1-3-1 Nitro nadiren tekletiyor 6400'de, 1.28 SoC bile yetmiyor mu artık bu Nitro'ya bilmiyorum, 2-3-1 Nitro uzun zaman stabil kalabiliyor ama nedense.
Sizin y cruncher RAM bandwith için dediğiniz VT3 testi mi yoksa benchmatedeki y cruncher ve pyprime skorlarından mı bahsediyorsunuz, hangisini yapmalıyım?
@Kitten
En azından karhu şu anlık ilk 5-10 Dk'da 252'leri falan görüyor, 2133'te 246 247 hep niyeyse, bir gariplik var aylardır çözemediğim yani. Aslında marjin veriyorum limitte kullanmıyorum ben de, şu an için işte 1.45 vddio vddq ve 1.55vdd deyim, vddp 1.15'te, daily 7/24 kullanılır mı emin değilim. Test programı haricinde oyunlarda da bakacağım işte dediğim gibi, stutter atmadığından emin olduğum 3-5 oyun var şu anda stabil RAM profillerinde onlarda bakıyorum.
@Kitten
@Kitten 6400'deki 1.28 SoC'ta ara ara tekleme oluyor diye 2133 fclk 1.29 SoC denedim, oyuna girer girmez crashler gibi oldu %0 GPU

yani SoC artırdıkca stabilite yakalayacağına iyice gidiyor, fclk 2133 bile mi 1.29 SoC'ta stabil değil 1.28'de 2200 fclk sözde stabilken, çok ilginç... 6400 için sıkıntı ne kaynaklı çözmek imkansız. 6200 1-2-1 Nitro 2200 fclk 1.22 SoC'ta yine arada teklemeler var. 1.24 SoC 2167 fclk çektim düzeldi 6200 de kolay değil yani senin yaptığın profil çok zor
@Kitten
Osiloskop falan mı koymak lazım CPU üstüne ne yapmak lazım, bu şekilde deneme yanılma bulunmuyor çünkü sorun her neyse
@Kitten ben mesela 1.29 SoC verdiğimde, BIOS'ta altlı üstlü 2 SoC voltaj var ya sensör, biri 1.33 gosteriyor diğeri SoC local reading 1.28 gösteriyor... Sende böyle değildi değil mi? O yüzden stabil senin 6200 çünkü, 1.33 SoC içine ediyor benim setupun. Arada bu kadar fark olmamalı voltajlar arası. Vddio 1.45 veriyorum anakart 1.5'e dayıyor, 1.4 veriyorum 1.45 dayıyor. Sende bunlar böyle mi acaba?
Müsait olduğunda, BIOS'taki SoC local voltage reading kısmında altlı üstlü 2 tane voltaj yazar, oranın SS'ini atman mümkün mü acaba? Benim Tomahawk da 1.32 33 SoC veriyordu, bu adamlar niye beceremiyor BIOS yapmayı yani. Nasıl 6200 6400 stabilite yakalayacağım ki 400mv oynamayla az buz da değil. 1.3 versem demek ki 1.35 yapacak SoC'u
@Kitten her zaman local voltage reading önemli diye biliyorum, bz de videolarda bahsetmişti ama bu kadar fark fazla. Vddio'da da durum bu, senin BIOS'taki vddio ve SoC kısmını komple SS atarsan bir fikir sağlayacaktır kesinlikle. Benimkinde bir saçmalık var. 1.28'den 1.29 SoC çekince çünkü oyunun crashlemesi akıl alır bir şey değil üstelik 2133 Fclk'da.