R7 9800X3D G.Skill 6000 CL30 M-Die RAM Tweak

Bu BIOS'ta yapabiliyor nasıl ben de anlamadım. tRP 39 tRCD rd 37 çekince biraz durum iyileşti. 253'te durdu şu anda 3 saatin sonunda karhuda. Vddp 1.15 ve vddg 1050 çektim Auto'dan, vddp 1.15 etkisi olmuş olabilir mi? 1.28 SoC'ta eski BIOS'ta direk crash yedim çünkü anlatmıştım ama şu an linpack 35 dk bile yapabildim attığım SS'te? @Kitten

Bilmiyoruum hocam. Vddgler etkili olmuş olabilir. Vddp de etkili olmuş olabilir. Yeni BIOS'ta etkili olmuş olabilir. 2200 fclk yapabiliyorsunuz. Karhu RAM Speed sadece fclk ile bağıntılı değil, timinglerle de alakalı. Sizin durumda RAM'leriniz Hynix'a değil m ve siz Hynix'a ile karşılaştırıyorsunuz.

Chill hocam. İşlemciniz gayet iyi. Sınırları zorlamanıza gerek yok: Gdm off yapmanıza gerek yok. 6400 için vsoc 1.23 yapmayın mesela, margin verin 1.26 yapın 1.27 yapın. Biraz chill lütfen.

Bilmiyoruum hocam. Vddgler etkili olmuş olabilir. Vddp de etkili olmuş olabilir. Yeni BIOS'ta etkili olmuş olabilir. 2200 fclk yapabiliyorsunuz. Karhu RAM Speed sadece fclk ile bağıntılı değil, timinglerle de alakalı. Sizin durumda RAM'leriniz Hynix'a değil m ve siz Hynix'a ile karşılaştırıyorsunuz.

Chill hocam. İşlemciniz gayet iyi. Sınırları zorlamanıza gerek yok: Gdm off yapmanıza gerek yok. 6400 için vsoc 1.23 yapmayın mesela, margin verin 1.26 yapın 1.27 yapın. Biraz chill lütfen.
Anladım :D Umarım yapabiliyordur bakacağım oyunlarda, evet bios da etkili olmuş olabilir. Vddg'ler zaten 1050'ydi autoda sanırım, vddp 0.95'ti sadece, onu 1.15 çektim ve linpack'te test ettiğimde bu sonuç hasıl oldu @Kitten Error correctiona giriyordu eski bioslarda çünkü 2200 hatta 2133

Zt'de vddq vddio 1.45 önermişler, onu da deneyelim de limitlerde yaşıyoruz böyle mantıklı mı daily :D Vddp 1.15 bile bence mantıklı olmayabilir de 2200 için şu an stabilite ne sağladı gerçekten anlamadım, zaten vddg'ler autoda 1050 diye biliyordum, sadece vddp 0.95'ti yani.

@Kitten Belki de bu kontak frame beni kontak ediyor, ona rağmen bunları başardım. Ekran kartını söktüğümde bunu da beraberinde sökeceğim. Şimdi biraz oyunlarda bakayım ve youtube music'te, gerçekten 2200 stabil mi...

Sky is the limit yaşamaktan sıkıldım ya, bu gidişle 5600 cl28 yapacağım, onu da yaptım zaten ama phy'ler printval 1 verince 34'te matchlendi, bu hiç hoşuma gitmedi. O yüzden 5600 de yapmam bu saatten sonra. Şu anki profili iyice test etmek lazım bakalım.

Son düzenleme:
Anladım :D umarım yapabiliyordur bakacağım oyunlarda, evet BIOS da etkili olmuş olabilir. Vddg'ler zaten 1050'ydi Auto'da sanırım, vddp 0.95'ti sadece, onu 1.15 çektim ve Linpack'te test ettiğimde bu sonuç hasıl oldu @Kitten error correctiona giriyordu eski bioslarda çünkü 2200 hatta 2133.

Zt'de vddq vddio 1.45 önermişler, onu da deneyelim de limitlerde yaşıyoruz böyle mantıklı mı daily :D vddp 1.15 bile bence mantıklı olmayabilir de 2200 için şu an stabilite ne sağladı gerçekten anlamadım, zaten Vddg'ler Auto'da 1050 diye biliyordum, sadece vddp 0.95'ti yani.

@Kitten belki de bu kontak frame beni kontak ediyor, ona rağmen bunları başardım. Ekran kartını söktüğümde bunu da beraberinde sökeceğim. Şimdi biraz oyunlarda bakayım ve YouTube Music'te, gerçekten 2200 stabil mi?

Sky is the limit yaşamaktan sıkıldım ya, bu gidişle 5600 CL28 yapacağım, onu da yaptım zaten ama Phy'ler printval 1 verince 34'te matchlendi, bu hiç hoşuma gitmedi. O yüzden 5600 de yapmam bu saatten sonra. Şu anki profili iyice test etmek lazım bakalım.

Vddp 6000 üzerinde 1.00 üzeri tavsiye ediliyor zaten. Benim de Auto'da vddp 0.95 ayarlıyor. Ben 1.05 ayarladım, 6400 yapsaydım 1.10 ayarlardım.

Kontakt frameden kurtulun.

Hocam sizin de suçunuz var, bir karar verin stabilite mi istiyorsunuz yoksa benchmark sonuçlarında yarışmak mı yoksa ikisinin ortası mı? Henüz 6400 stabilleştirmeye çalışırken gdm off yapıyorsunuz ve bunu son 1 aydır sürdürüyorsunuz ben anlam veremiyorum. 6400 için 1.25 altı yapabilir işlemciniz ama margin vermeniz lazım onu da yapmıyorsunuz. Yani demek istediğim hep sınırları test edip hep şikayet ediyorsunuz. Amacınız stabilite mi yoksa saf performans mı bunun kararını verin bence. Kaldı ki çoğu ayar oyunlarda neredeyse hiç etkisi olmayacak. Yanlış anlamayın beni EXPO'da kullanın demiyorum. Tabii ki elle istediğiniz ayarı girin. Ama sınırda kullanıp işlemciye bağlamayın. Şu an zaten her halukarda EXPO ayarlarından ve standart kulanıcıdan kat kat fazla performans elde ediyorsunuz.

Oyunlarda etki eden sub timingler ve trfc, trefi aslında. Elbette bütün ayarların etkisi vardır ancak en çok etki eden bunlar.

Onun dışında voltajlar da uzaydan inmedi. Bütün voltajların bir aralığı var. Zaten bunlara da hakimsiniz. Bitle pire aramaya gerek yok.
Ben şahsi olarak ne tavsiye ediliyorsa ortalamasını kullanıyorum. Elbette vsoc ve DRAM vdd çok değişkenlik gösterir ancak: Bana dediler ki mesela vddgs için 1000 ile 1100 arası %90 bütün işlemcilerde çalışır fclk stabilitesi için. Bende 1050 yaptım. Başka bir örnek vddp için: 1.00 ile 1.15 arası 1:1 oranda AM4 ve AM5'te yeterlidir dediler ben 1.05 yaptım. Kafamda direkt bir ortalama oluştu 6000'de kullansaydım 1.00 yapardım.

O kadar zor değil yani hocam. Kendinizi paralamaya gerek yok. Son attığınız linpackte 6400 ve fclk 2200 gayet stabildi. Zaten timingleri de bitirdiniz bu saatten sonra kullanmaya bakın.

Bir de ayar test ederken karhu Linpack'te çalıştırabilirsiniz ancak pyprime ve y-cruncher daha isabetli olur. Özellikle performans regresion olup olmadığını görmek için. Örnek herhangi bir timing veya voltaj değiştirdiniz. Y-cruncher açıp skorunuza bakın herhangi bir değişim var mı?

Ben her yeni BIOS çıktığında PC'den bütün usubleri ve interneti söküp teste sokuyorum. Sırayla pyprime, y-cruncher ve linpack yapıyorum. Pyprime latency için. Y-cruncher RAM bandwith için. Linpack'te hem genel stabilite hem de fclk için. Eğer yeni BIOS da bu testlerde gariplik görürsem bir önceki stabil biosuma geri dönüyorum.

Bunları sizde yapın yoksa çekilecek dert değil. Benim zaten artık neyde ne kadar skor alıyorum hepsi aklımda oturdu direkt fark ediyorum eğer bir gariplik varsa.

Karhu yapmıyorum BIOS testi için Speed'in oturması saatler alıyor.

Bir de son olarak yeni BIOS çıktığında yükleyeceksem sla eski cmo file ile save dosyasını kullanmıyorum. Manuel elle tek tek giriyorum. Ve girdiğim ayarları Single bootta kaydedip çıkmıyorum. İlk önce anakart ayarlarını yapıyorum ( iGPU disabled, SVM disabled, USB4 disabled, SATA disabled, Fast boot disabled, fan ayarları gibi gibi...) Bu anakart ayarlarını ilk kaydedip EXPO açmadan JEDEC'te oluyor zaten train edip açılmasını bekliyorum. Sonra Windows açılınca PC'yi kapatıp tekrar açıp timing, RAM ve voltaj ayarlarını giriyorum.

Benim tecrübeme göre bu şekilde ikiye bölmeden tek seferde ayarlar girilirse boot olmuyor ya da traningde takılıyor. O yüzden 2 seferde hatta bazen 3 seferde bütün ayarlarımı girmiş oluyorum.

Son düzenleme:
Vddp 6000 üzerinde 1.00 üzeri tavsiye ediliyor zaten. Benim de Auto'da vddp 0.95 ayarlıyor. Ben 1.05 ayarladım, 6400 yapsaydım 1.10 ayarlardım.

Kontakt frameden kurtulun.

Hocam sizin de suçunuz var, bir karar verin stabilite mi istiyorsunuz yoksa benchmark sonuçlarında yarışmak mı yoksa ikisinin ortası mı? Henüz 6400 stabilleştirmeye çalışırken gdm off yapıyorsunuz ve bunu son 1 aydır sürdürüyorsunuz ben anlam veremiyorum. 6400 için 1.25 altı yapabilir işlemciniz ama margin vermeniz lazım onu da yapmıyorsunuz. Yani demek istediğim hep sınırları test edip hep şikayet ediyorsunuz. Amacınız stabilite mi yoksa saf performans mı bunun kararını verin bence. Kaldı ki çoğu ayar oyunlarda neredeyse hiç etkisi olmayacak. Yanlış anlamayın beni EXPO'da kullanın demiyorum. Tabii ki elle istediğiniz ayarı girin. Ama sınırda kullanıp işlemciye bağlamayın. Şu an zaten her halukarda EXPO ayarlarından ve standart kulanıcıdan kat kat fazla performans elde ediyorsunuz.

Oyunlarda etki eden sub timingler ve trfc, trefi aslında. Elbette bütün ayarların etkisi vardır ancak en çok etki eden bunlar.

Onun dışında voltajlar da uzaydan inmedi. Bütün voltajların bir aralığı var. Zaten bunlara da hakimsiniz. Bitle pire aramaya gerek yok.
Ben şahsi olarak ne tavsiye ediliyorsa ortalamasını kullanıyorum. Elbette vsoc ve DRAM vdd çok değişkenlik gösterir ancak: Bana dediler ki mesela vddgs için 1000 ile 1100 arası %90 bütün işlemcilerde çalışır fclk stabilitesi için. Bende 1050 yaptım. Başka bir örnek vddp için: 1.00 ile 1.15 arası 1:1 oranda AM4 ve AM5'te yeterlidir dediler ben 1.05 yaptım. Kafamda direkt bir ortalama oluştu 6000'de kullansaydım 1.00 yapardım.

O kadar zor değil yani hocam. Kendinizi paralamaya gerek yok. Son attığınız linpackte 6400 ve fclk 2200 gayet stabildi. Zaten timingleri de bitirdiniz bu saatten sonra kullanmaya bakın.

Bir de ayar test ederken karhu Linpack'te çalıştırabilirsiniz ancak pyprime ve y-cruncher daha isabetli olur. Özellikle performans regresion olup olmadığını görmek için. Örnek herhangi bir timing veya voltaj değiştirdiniz. Y-cruncher açıp skorunuza bakın herhangi bir değişim var mı?

Ben her yeni BIOS çıktığında PC'den bütün usubleri ve interneti söküp teste sokuyorum. Sırayla pyprime, y-cruncher ve linpack yapıyorum. Pyprime latency için. Y-cruncher RAM bandwith için. Linpack'te hem genel stabilite hem de fclk için. Eğer yeni BIOS da bu testlerde gariplik görürsem bir önceki stabil biosuma geri dönüyorum.

Bunları sizde yapın yoksa çekilecek dert değil. Benim zaten artık neyde ne kadar skor alıyorum hepsi aklımda oturdu direkt fark ediyorum eğer bir gariplik varsa.

Karhu yapmıyorum BIOS testi için Speed'in oturması saatler alıyor.

Bir de son olarak yeni BIOS çıktığında yükleyeceksem sla eski cmo file ile save dosyasını kullanmıyorum. Manuel elle tek tek giriyorum. Ve girdiğim ayarları Single bootta kaydedip çıkmıyorum. İlk önce anakart ayarlarını yapıyorum ( iGPU disabled, SVM disabled, USB4 disabled, SATA disabled, Fast boot disabled, fan ayarları gibi gibi...) Bu anakart ayarlarını ilk kaydedip EXPO açmadan JEDEC'te oluyor zaten train edip açılmasını bekliyorum. Sonra Windows açılınca PC'yi kapatıp tekrar açıp timing, RAM ve voltaj ayarlarını giriyorum.

Benim tecrübeme göre bu şekilde ikiye bölmeden tek seferde ayarlar girilirse boot olmuyor ya da traningde takılıyor. O yüzden 2 seferde hatta bazen 3 seferde bütün ayarlarımı girmiş oluyorum.
Aynı sıkıntı bende de var, dediğiniz gibi cpu+fan ayarlarını yapıyorum mesela sonra save and exit diyorum sarı ışıkta bekliyor 30 dakika, hard reset atmam gerekiyor ancak sonrasında biosa girip ram ayarlarını yapabiliyorum, çok gıcık oldum bu duruma, 5 6 biostur var bir de bu sorun niye oluyor bilmiyorum...

Dediklerinizde haklısınız, teşekkür ederim. Şu anlık 1.28 soc'tayım ama stutter atmadığından emin olduğum 3-5 oyun var onlarda deniyorum ekstra bu testlerden sonra tabi. Mesela 1-2-1 nitro arada tekletiyor, 1-3-1 nitro nadiren tekletiyor 6400'de, 1.28 soc bile yetmiyor mu artık bu nitroya bilmiyorum, 2-3-1 nitro uzun zaman stabil kalabiliyor ama nedense.

Sizin y cruncher ram bandwith için dediğiniz vt3 testi mi yoksa benchmatedeki y cruncher ve pyprime skorlarından mı bahsediyorsunuz, hangisini yapmalıyım? @Kitten

En azından karhu şu anlık ilk 5-10 dk'da 252'leri falan görüyor, 2133'te 246 247 hep niyeyse, bir gariplik var aylardır çözemediğim yani. Aslında marjin veriyorum limitte kullanmıyorum ben de, şu an için işte 1.45 vddio vddq ve 1.55vdd deyim, vddp 1.15'te, daily 7/24 kullanılır mı emin değilim. Test programı haricinde oyunlarda da bakacağım işte dediğim gibi, stutter atmadığından emin olduğum 3-5 oyun var şu anda stabil ram profillerinde onlarda bakıyorum. @Kitten

@Kitten 6400'deki 1.28 soc'ta ara ara tekleme oluyor diye 2133 fclk 1.29 soc denedim, oyuna girer girmez crashler gibi oldu %0 gpu :D Yani soc artırdıkca stabilite yakalayacağına iyice gidiyor, fclk 2133 bile mi 1.29 soc'ta stabil değil 1.28'de 2200 fclk sözde stabilken, çok ilginç... 6400 için sıkıntı ne kaynaklı çözmek imkansız. 6200 1-2-1 nitro 2200 fclk 1.22 soc'ta yine arada teklemeler var. 1.24 soc 2167 fclk çektim düzeldi 6200 de kolay değil yani senin yaptığın profil çok zor @Kitten

Osiloskop falan mı koymak lazım cpu üstüne napmak lazım, bu şekilde deneme yanılma bulunmuyor çünkü sorun her neyse :D

@Kitten Ben mesela 1.29 soc verdiğimde, biosta altlı üstlü 2 soc voltaj var ya sensör, biri 1.33 gosteriyor diğeri soc local reading 1.28 gösteriyor... Sende böyle değildi değil mi? O yüzden stabil senin 6200 çünkü, 1.33 soc içine ediyor benim setupun. Arada bu kadar fark olmamalı voltajlar arası. Vddio 1.45 veriyorum anakart 1.5'e dayıyor, 1.4 veriyorum 1.45 dayıyor. Sende bunlar böyle mi acaba?

Müsait olduğunda, biostaki soc local voltage reading kısmında altlı üstlü 2 tane voltaj yazar, oranın ss'ini atman mümkün mü acaba? Benim tomahawk da 1.32 33 soc veriyordu, bu adamlar niye beceremiyor bios yapmayı yani. Nasıl 6200 6400 stabilite yakalayacağım ki 400mv oynamayla az buz da değil. 1.3 versem demekki 1.35 yapcak soc'u :D @Kitten Her zaman local voltage reading önemli diye biliyorum, BZ de videolarda bahsetmişti ama bu kadar fark fazla. Vddio'da da durum bu, senin biostaki vddio ve soc kısmını komple ss atarsan bir fikir sağlayacaktır kesinlikle. Benimkinde bir saçmalık var. 1.28'den 1.29 soc çekince çünkü oyunun crashlemesi akıl alır bir şey değil üstelik 2133 fclk'da.

Son düzenleme:
Aynı sıkıntı bende de var, dediğiniz gibi CPU+fan ayarlarını yapıyorum mesela sonra save and exit diyorum sarı ışıkta bekliyor 30 dakika, hard reset atmam gerekiyor ancak sonrasında BIOS'a girip RAM ayarlarını yapabiliyorum, çok gıcık oldum bu duruma, 5 6 biostur var bir de bu sorun niye oluyor bilmiyorum...

Dediklerinizde haklısınız, teşekkür ederim. Şu anlık 1.28 SoC'tayım ama stutter atmadığından emin olduğum 3-5 oyun var onlarda deniyorum ekstra bu testlerden sonra tabii. Mesela 1-2-1 Nitro arada tekletiyor, 1-3-1 Nitro nadiren tekletiyor 6400'de, 1.28 SoC bile yetmiyor mu artık bu Nitro'ya bilmiyorum, 2-3-1 Nitro uzun zaman stabil kalabiliyor ama nedense.

Sizin y cruncher RAM bandwith için dediğiniz VT3 testi mi yoksa benchmatedeki y cruncher ve pyprime skorlarından mı bahsediyorsunuz, hangisini yapmalıyım? @Kitten

En azından karhu şu anlık ilk 5-10 Dk'da 252'leri falan görüyor, 2133'te 246 247 hep niyeyse, bir gariplik var aylardır çözemediğim yani. Aslında marjin veriyorum limitte kullanmıyorum ben de, şu an için işte 1.45 vddio vddq ve 1.55vdd deyim, vddp 1.15'te, daily 7/24 kullanılır mı emin değilim. Test programı haricinde oyunlarda da bakacağım işte dediğim gibi, stutter atmadığından emin olduğum 3-5 oyun var şu anda stabil RAM profillerinde onlarda bakıyorum. @Kitten

@Kitten 6400'deki 1.28 SoC'ta ara ara tekleme oluyor diye 2133 fclk 1.29 SoC denedim, oyuna girer girmez crashler gibi oldu %0 GPU :D yani SoC artırdıkca stabilite yakalayacağına iyice gidiyor, fclk 2133 bile mi 1.29 SoC'ta stabil değil 1.28'de 2200 fclk sözde stabilken, çok ilginç... 6400 için sıkıntı ne kaynaklı çözmek imkansız. 6200 1-2-1 Nitro 2200 fclk 1.22 SoC'ta yine arada teklemeler var. 1.24 SoC 2167 fclk çektim düzeldi 6200 de kolay değil yani senin yaptığın profil çok zor @Kitten

Osiloskop falan mı koymak lazım CPU üstüne ne yapmak lazım, bu şekilde deneme yanılma bulunmuyor çünkü sorun her neyse :D

@Kitten ben mesela 1.29 SoC verdiğimde, BIOS'ta altlı üstlü 2 SoC voltaj var ya sensör, biri 1.33 gosteriyor diğeri SoC local reading 1.28 gösteriyor... Sende böyle değildi değil mi? O yüzden stabil senin 6200 çünkü, 1.33 SoC içine ediyor benim setupun. Arada bu kadar fark olmamalı voltajlar arası. Vddio 1.45 veriyorum anakart 1.5'e dayıyor, 1.4 veriyorum 1.45 dayıyor. Sende bunlar böyle mi acaba?

Müsait olduğunda, BIOS'taki SoC local voltage reading kısmında altlı üstlü 2 tane voltaj yazar, oranın SS'ini atman mümkün mü acaba? Benim Tomahawk da 1.32 33 SoC veriyordu, bu adamlar niye beceremiyor BIOS yapmayı yani. Nasıl 6200 6400 stabilite yakalayacağım ki 400mv oynamayla az buz da değil. 1.3 versem demek ki 1.35 yapacak SoC'u :D @Kitten her zaman local voltage reading önemli diye biliyorum, bz de videolarda bahsetmişti ama bu kadar fark fazla. Vddio'da da durum bu, senin BIOS'taki vddio ve SoC kısmını komple SS atarsan bir fikir sağlayacaktır kesinlikle. Benimkinde bir saçmalık var. 1.28'den 1.29 SoC çekince çünkü oyunun crashlemesi akıl alır bir şey değil üstelik 2133 Fclk'da.

Benchmatedeki y-cruncher'dan ve pyprimedan bahsediyorum.

1747573408457.webp

Karhu'da 10 15 dk içinde 252 Mbps görüyorsanız zaten 10 saatte 256 ya çıkacaktır. Benim 10 dk de 250'yi geçmiyor karhu. Sorun RAM'lerde ya da işlemcinizde değil hocam sorun sizde :D.

Vsoc reading SS atın güncel bakalım, diğer bütün vdd vddq vddio sslerini de atın karşılaştıralım.

Üşenmedim, BIOS'a girdim fotoğraflarını çektim.
Buyurun hocam:

IMG_2555.webp

IMG_2554.webp

1747573992610.webp

Bu da svtfn readingi.

Son düzenleme:
Benchmatedeki y-cruncher'dan ve pyprimedan bahsediyorum.

Eki Görüntüle 148932

Karhu'da 10 15 dk içinde 252 Mbps görüyorsanız zaten 10 saatte 256 ya çıkacaktır. Benim 10 dk de 250'yi geçmiyor karhu. Sorun RAM'lerde ya da işlemcinizde değil hocam sorun sizde :D.

Vsoc reading SS atın güncel bakalım, diğer bütün vdd vddq vddio sslerini de atın karşılaştıralım.

Üşenmedim, BIOS'a girdim fotoğraflarını çektim.
Buyurun hocam:

Eki Görüntüle 148934

Eki Görüntüle 148935

Eki Görüntüle 148936

Bu da svtfn readingi.
Sizin anakartı mı alsam napsam bunu satıp :D Ben atmaya utanıyorum çünkü rezalet. 1.24 soc'tayım şu anda 6200 c26 2167 fclk. Soc local reading 1.23 iken diğer sensör 1.28 okuyor yani arada tam 50 mv fark var. Bu fark ile stabilite yakalamam çok zor, kesin aylardır beni uğraştıran mevzu bu... Soc llc falan da yok, ayrıca amd overclockingdeki soc bölümü bende kapalı oradan da manuel soc veremıyorum, her türlü bu 2 soc sensörü arasında 40 50 mv var yani.

Ek olarak sizin vddio'da da fark neredeyse yok. Ben 1.4vddio verdiğimde 1.44 1.45, 1.45 verdiğimde ise 1.48 1.50 arası vdddio veriyor @Kitten

@Kitten Şöyle bir sorun var bu arada, 1.28 soc 2200 fclk 6400 arada tekletirken, stabil denebilcek düzeydeyken, 1.29 soc 2133 fclk çektiğim gibi crash verdi oyun yani, tam crashleyecek ucundan döndü %0 gpu aşırı instabilite durumlarında oluyor bende.

@Kitten Benim 1.4 vddio ve 1.23 soc'taki rezilliği görüyor musun? Şu an idle diye böyle, oyuna girince vddio 1.45, soc 1.28 oluyor...
1747575241832.webp

Eki Görüntüle 148940

Benim yaptığım gibi SS atar mısınız?
Bende SV3 1.205 okuyor, anakart 1.208 okuyor. Manuel olarak 1.2150 ayarlı.
Sizin soc power kaç, ben de o da çok yüksek oyunlarda, deadfellowla karşılaştırdım, onun 1.28 soc'ta iken seninle aynı 2 sensör de aynı okuyor, ek olarak onda gamingdeyken 17w soc package power, benim soc 1.23 olmasına rağmen benim de 17w @Kitten Bu tezatı nasıl çözeceğiz tam olarak.

@Kitten Benim 1.4 vddio ve 1.23 SoC'taki rezilliği görüyor musun? Şu an Idle diye böyle, oyuna girince vddio 1.45, SoC 1.28 oluyor...
Eki Görüntüle 148941

Sizin SoC Power kaç, ben de o da çok yüksek oyunlarda, deadfellowla karşılaştırdım, onun 1.28 SoC'ta iken seninle aynı 2 sensör de aynı okuyor, ek olarak onda gamingdeyken 17W SoC package Power, benim SoC 1.23 olmasına rağmen benim de 17W @Kitten Bu tezatı nasıl çözeceğiz tam olarak.

Uncore SoC: Enabled yapabilir misiniz?

Deneyim, yapıp geleyim. Şu 6200'de gdm disabled deneyim bir de, bakalım imc intihar mı edecek :D 1.29 soc verince 1.34 soc'lara fırlatınca intihar etti zaten, o yüzden bu cpu'yu remount etmek çok istemiyorum, yine o discoloration mevzusu görürsem çöpe atarım 3. 3d işlemci oldu bu.

1747576142976.webp

1747576171815.webp

@Kitten Normalde 1.24 soc, şimdi 1.245 deneyeceğim o yüzden verdim.

Soc şu anda 1.245, soc uncore oc mode açtım hiçbir etkisi olmadı bence, bir bakın.
1747576302716.webp

@Kitten Amd overclockingdeki soc manuel verme yeri açılmış bu arada mv cinsinden, şimdi tekrar baktım da. 1300 mv üzeri verilmiyor limit var. Acaba oradan 1250 versek tam 1.25 mi verir denemek lazım, o sırada bu manuel soc verdiğimiz yeri de auto mu almak lazım hiç bilmiyorum. Amd overclockingdeki soc yerini hiç kullanmadım, siz kullandınız mı ?

Sizin voltaj mevzusu mükemmel, ne veriyorsanız tıpatıp aynısını veriyor anakart ben böyle bir şey görmedim, hiç hata payı falan da yok yani neyse o :D Benim bina kaçak elektrik falan mı kullanıyor acaba müteahhit arayıp bir sormak lazım mevzuyu çözemedim. @Kitten

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt