En mantıklısı o olur, TUF kullanan bir tanıdıgım var ondan da bakarım olmazsa HWiNFO'dan. Eğer onda da öyleyse sorun BIOS kaynaklıdır degil mi? Tomahawk'ta da bir tık böyleydi 1.3 SoC'u 1.32 gösteriyordu anakart, local 1.29 falandı. Anakartlarda bu tarz paylar olabiliyor da bu TUF'taki biraz yüksek, direk instabilite yaratır bu durum. Ama her zaman SoC local reading önemli diye biliyorum diğerinin çok önemi olmaması lazım aslında.
@11115
@11115 şu sizin imkansız profili nasıl stabil hale getireceğiz, bu da ayrı dert. Hiç kolay değil bu, 6400 belki daha kolay

6400'ü çözemedim ama, bu SoC çok fluctuating ondan mı bilmiyorum stabilite zor, 1.45vddio uzun vade vermek ıstemıyorum, 1.5v veriyor çünkü mobo. 1.15vddp uzun vade safe mi o da meçhul. 1.1 üstü çok mantıklı değil vddio da 1.45 üstü çok mantıklı değil Daily'de. Ama mobo 1.4vddio yu bile oyunda 1.44 1.45'e dayıyor, 1.45'i dediğim gibi 1.48-1.5 arası veriyor, çok canımı sıktı bu durum.
Eki Görüntüle 148963
Gelelim senin şu meşhur profile. İlk izlenimler güzel ama düşünmeden edemiyorum, gdm enabledken dün 2200'de bu profil neden tekledi, SoC 1.22'ydi, bu mantıkla 6400'e tam anlamıyla 1.29 SoC bile yetmiyor ya da 1.29 SoC'ta 2133 2200 fclk stabilite gidiyor. Ya da mobo 1.29 SoC 1.34'lere zıplatıyor o mobo Reading'te ne kadar doğru meçhul. Çok olasılık var ama bz videolarında denk geldim, o da diyor local reading bakın diğeri 1.32 33 yazabilir önemsiz diye
@11115
Bu arada en baştan beri söylüyorsun, stick to 6200 2200 fclk diye ama benim 6400'de bu kadar ısrarcı olma sebebim en başından beri, training 15 saniyeydi, daha yeni 45sn olunca bir şeyler adama döndü, o yüzden yanlış anlaşılma olmasın. 6400 uğraşılacak dert değil, SoC timing fclk Nitro vesaire neden kaynaklandığı belli değil problemin o yüzden
@11115
Yani training kaynaklı sıkıntının üstüne bir de 2167 2200 fclk açınca durum iyice belirginleşiyor, crash yiyorsun sebep bu en baştan beri
@11115 TUF alınmaz o yuzden Prime'nin boyanmış hali sadece. ROG'dan aşağısı alınmaz ASUS'ta. ROG'la ilgileniyorlar sadece çünkü.
Prime'da Debug LED bile yok, o kadar unutmuşlar anakartı xd.
@11115 oyun oynamasam, sadece Windows'ta takılsam 6400 2233 fclk da yaparım ve kullanırım uzun zaman. Ama oyunlar sapıtıyor benim derdim o 6400'de. 1 oyun sapıtmazsa başkası sapıtıyor. Gaming özelinde 6400 stabilitesi zor. 6200 %90'ı stabil, sıkıntı cıkartmıyor genelde.
Son zamanlarda yıldızı parlayan nebi de dahil diyorlar ki anakartlara boşuna 15 30k vermeyin, fazladan USB4 PCI-e lane ihtiyacınız yoksa vs. tek mevzu o değil ki kardeşim. Al bak TUF aldık, training 15 saniyeydi daha yeni 45 sn oldu. BIOS yapan elemanlar ilgilenmiyor bile Prime ve TUF serileriyle doğru düzgün. SoC voltajlar arasında 50mv fark var, nasıl açacaksın stabil 6200-6400. bir PC'de alacağın en pahalı parça anakart olmalı o yüzden ve mümkünse 1 DPC board olmalı. Sonra bu tarz sıkıntılarla uğraş dur, bak aylar yıllar oldu. F/P diye Tomahawk aldık, o da beterin beteriydi, piyasada yakmadık 3D işlemci bırakmadı, adamlar hala kullanıcı hatası diyor, jay2cents, gamernexus ile anlaşmışlar herhalde, eş zamanlı ikisi de kullanıcı hatası diye video atıyor. İyi para ödemişler belli...
@11115
Benim 7800X3D'yi de yaktı Tomahawk 1.3SoC verdi aylarca, ben de ellemedim 6200 1.3 SoC kullanıyordum, işlemci arkasına ped kısmına bakınca anlıyorsun mevzuyu zaten. 15 beta BIOS'un sonucu. Ama Carbon vesaire alsan bir şey olmazdı, Carbon'da 1.2'ye sabitlemişler SoC'u korkularından ama TOMA'da dayamışlar 1.3'ü. Aynı ASUS'taki muhabbet gibi o da 1.32 33 veriyordu.
Resmen çoluk çocuk kandırıyorlar başka bir şey değil, aylarca sıkıntı yaşamasam inanacağım adamlara. Kimisi diyor B850 al geç anakarta 10K'den fazla verme, kimisi diyor user fault anakart 10 numara. 5 anakart 5 işlemci 5 RAM kiti say say bitmez kullanmadığım parça kalmadı, kime ne anlatıyorlar anlamak güç. Bu 3D işlemcilerde RAM mevzusu ne kadar önemli olduğu belli, düz EXPO açınca oyun oynayamıyorsun stuterden, adam gibi RAM'leri trainletmen lazım, subtiming tight girmen lazım vs. en son ben açacağım YouTube kanalı, bu globaldeki kanallar da çoluk çocuk kandırıyor anca, aylarca best seller kaldı Tomahawk mesela, sonra baktı millet 3D yakmaya başladı, koşa koşa iade etti çoğu kişi, ben de dahil ama iş işten geçmişti tabii.
1 yıl garantilerde süründüm, davalık oldum, tüketici hakem heyetleriyle uğraştım, tomahawka bulaşmadığın için çok şanslısın mesela. Oysa o kadar cazip bir anakart ki böyle çok yakışıklı falan, Q LED'i var, sabahtan akşama kadar verdiği hataları izliyorsun orada film izler gibi mesela. Sonra bir bakmışsın işlemcin puf olmuş. Sonra globaldeki kanallar diyor ki kardeşim user fault bu ya, bak arkadaş bize yolladı anakartı, adam işlemciyi ters takmış...
@11115