Teşekkürler. Onları düzeltirim problem değil, deneme amaçlı iyice tightlaştırdım. Ben de baktım o 3'lüye de, her setupta farklı sanırım denemek lazım iyileştirip kötüleştirdiğini, sr setuplarda daha tight daha iyi olduğu oluyormuş, öylesine sıkılaştırdım şu an çok önemi yok onun da şu an için çok başka dertlerim var
Imc'yi çok zorladım 6400 2133 için, fclk SoC dengesi yine tutmadı sistemin içine etti, kilit nokta vddp+SoC ve fclk dengesi 6400'de beceremiyorum o yüzden saldım artık. 6200'de de 2167 stabil değil vddp 1.12 ve altında... Vddg'ler etki etmiyor sadece 950 yapınca sistemin içine ediyor tek olayı bu o da 1050 olmalı yani ekstra. Bu iş çok zor bu kadar zorlayacağını bilsem 2067 fclkda kalırdım, çok yordu bu çip beni, anlatıyorum inanmıyorsunuz
direk yapabiliyor demek yanlış ekstra ince dokunuşlar lazım. Vdci predictive açtım, dfe read enable, TS'me disable falan yaptım da bunlar aşırı etki etmiyor zaten açmışken açayım dedim. Bir cızz olayı musallat oldu işte niyeyse, dün 6400 C28 crashledi 1.28 SoC'ta çünkü vddp 1.05'teydi deneme amaçlı. Orada corruptladı mı artık tarayıcıyı ve oyunu bılmıyorum, ya da imc cok zorladım fclk mı iyice kararsızlaştı, BIOS sıfırlamaya ve stoka almaya rağmen cız yapmaya devam etti, JEDEC'te bile yani. Ekstra 6200 profilini yaptım, tarayıcıyı oyunu falan onardım geçti şu anlık ama niye oldu bilmiyorum, fclk çok mu kararsızlaştı acaba, belli bir zaman mı geçmesi lazım? Cızz acaba paket losstan dolayı fclk mı yapıyor bilmiyorum ki ciddi anlamda, her şey yapar çünkü.
@Ünsal İçmez'e o yüzden sorup öğrenmeye çalışıyorum, tekrar söylersen sevinirim nasıl ses kesildiğini, cızlama şeklinde mi kesiliyor yoksa direkt mi kesilme o an ses atlıyor mu? Bende direkt ses kesilse anlarım da bu daha çok crashvari bir şey anlık cızlama. Kötü bir deneyimdi kısaca.
@11115
Allah'tan geçti bu cız olayı, Imc'nin sonu hiç iyi görünmüyordu çünkü o haldeyken. Stokta ve pinlerden CMOS sıfırlamaya rağmen cız olayı olmaması lazım yani. Neden ve nasıl düzeldi bilmiyorum sonrasında. Belli bir zaman geçmesi gerekiyor belki de, fclk aşırı kararsızlaşmıştı çünkü bu cız ondansa. 1800 fclk stokta da cızlattı yani. Bilmiyorum senin tecrüben var mıdır bu konuda, aydınlatabilirsen sevinirim. Benim çip vddp-SoC-fclk iyi ayarlaman lazım, ekstra dediğim ayarları da yaptım vdci fclk predictive vesaire.
Bir ara dediğim gibi positive C. O verdiğimde 6400 çok stabildi, 6400'de vddp harici sırf o yüzden bile çok zorlanmış olabilirim, Core'lar çok huysuz bazıları demek ki. Bu Fclk'yı ayakta tutan da vddp bende, normalde 2100 üstü açamıyorum stabil 1.2 SoC üstü 1.05 vddpde, oyunlarda anlık donma stuter atıyor
@11115