Ayhan Dönmez
Bilgin
- Makaleler
- 1
@Ayhan Dönmez vddp stok denedin mi? Bende 1.0-1.05 hatta 1.10 bile hata verdi TestMem'de. Oyunlarda problem yok ama. Auto'ya çektim onu ben hata bitti.
@Ayhan Dönmez vddp düşükken problem yaratıyor. Yani ben onu tecrübe ettim.
@Ayhan Dönmez vddp düşükken problem yaratıyor. Yani ben onu tecrübe ettim.
Bende fclk için gerekli sanırım, emin olmamakla birlikte stabilite artırıyor.
Sanırım vddio da negatif etkiliyor yüksek Vsoc'ta Fclk'yı, vddp yüksek olacak vddio vsoc düşük olacak. Böyle çipinFclk stuteri ile SoC düşük kalınca olan stutter ayrı anlıyorsun onu. Zaten 1.29 SoC dayayınca dırek anlasılıyor, vddio fazla parazit yaratıyor sanırım fclk stabıl acamıyorum fazla SoC'ta, bunu vddp ile dengelemek falan lazım vddp ya direk fclk etkılıyor ya da tight açmak için şart onu çözemedim.
Fazla voltajın noise yaratma mevzusu var çogu için geçerli çogu çip bunları takmadan stabil açıyor kimisi de böyle süründürüyor çok zor bu iş. Vddio vsoc düşük vddp yüksek o yüzden.
Tüm empedansları dirençleri bir sürü şeyi değiştim elledim, tek fayda eden vddio vddq 1.35 eşitlemek oldu mevcut senaryoda. Neden böyle bilemiyorum. Başka hiçbir şeyle alakası yok fclk stuterinin. Vddp ve SoC dengesi de önemli de yetersiz, çok vddp abanman lazım diger türlü vddio ile oynamak şart bu cipte sanırım. @Ünsal İçmez
Hiçbir seye ellemezsen 1.21 1.22 arası falan %100 stabil 2133 fclk oluyorYok vddio düşür yok vddp arttır yok SoC düşür kim ugrasıcak ki bununla, linpack hariç error correctionu gösteren de yok, linpack de her daim göstermiyor minik bir şey bu çünkü, 1 saat oyun oynuyorsun arada error correction sokuyor 3 5 saat linpack yapman lazım herhalde 20 30 loop ile anlasılmıyor çogu zaman.
Aynen de trefi 65535 falan yapamıyorum şimdi de vddq falan etkileniyor bu sanırım o yüzden direk hata veriyor. 65520 stabil mi emin degilim.
Hynix M-Die çipler. Stabilden kastım şuan gözle görünür belli bir hata almadım. Bu ramlerin sağı solu belli olmuyor bir iki gün sonra eski halinden eser kalmayabiliyor.çip nedir? bende fclktan bağımsız 6400mhz hiç stabil alamadım hep hata
@Ayhan Dönmez ben ne yaptıysam 6400 2133 FCLK stabil olmuyor
En iyi stabilitim bu şekilde.
VDD 1.52
Bu arada beta BIOS'ta benim OS bozulduEkran kartımı bilinmeyen olarak görüyordu Aygıt Yöneticisi Ethernet kartımı görüyordu ama görev çubuğundan kayboldu, internet yok diyordu Saçma bir olay yaşadım. Yeni eski BIOS yazdım çare olmadı. Son çare yeni OS yükledim, çözüldü. Saçmalık.
Öneri için teşekkürler dostum, dikkate alacağım. Çip Hynix M evet. SCL'ler 6 idi aslında ama @Ayhan Dönmez 4 dene deyince yaklaşık 2 saat TestMem'de hata almadım ve oyunlarda da 5-6 gündür problem yaşamadım açıkçası. Ama yine de tecrübe konuşuyor, 6'da bırak dersen bırakırım
En son bu timing'lerle 1.26 SoC testlerimde problem yoktu aslında 1.25 denemedim diye hatırlıyorum.
Son olarak hangi timing'leri düşürmemi önerirsin? TRTP 24'ten aşağı düşmüyor bende bu arada
Edit: 1.25 SoC voltajı Zen 1.24 gösteriyor. Mavi ekran yedim iki kere masaüstünde. 1.26'ya çektim şimdi.
Çip nedir? Bende FCLK'dan bağımsız 6400MHz hiç stabil alamadım, hep hata
Hynix M-Die çipler. Stabilden kastım şu an gözle görünür belli bir hata almadım. Bu RAM'lerin sağı solu belli olmuyor, bir iki gün sonra eski hâlinden eser kalmayabiliyor.
1.30 SOC'ta da 6400 olmuyor bendeBende 6400 hiç stabil yapamadım. Çok da önemli değil bence. Kaldı ki 6400 normal sıcaklarda 1.25 üzeri SoC istiyor. Yaz aylarına girdik. Şu an stabil olan ayarlarınız temmuz Ağustos aylarında bir anda hata verebilir, mavi ekran yiyebilirsiniz. Çünkü eğer uclk sınırda çalışıyorsa havalar ısındıkça daha çok voltaj isteyecektir.
@Ayhan Dönmez ben ne yaptıysam 6400 2133 FCLK stabil olmuyor
En iyi stabilitem bu şekilde.
VDD 1.52
Bu arada beta BIOS'ta benim OS bozulduEkran kartımı bilinmeyen olarak görüyordu aygıt yöneticisi Ethernet kartımı görüyordu ama görev çubuğundan kayboldu, internet yok diyordu Saçma bir olay yaşadım. Yeni eski BIOS yazdım çare olmadı. Son çare yeni OS yükledim çözüldü. Saçmalık.
Bende vaziyet böyle, yağ gibi akıyor şu anlık. 2X Mem5 yaptım, Antu hata vermedi. 7800X3D -30 PBO +200MHz ayarları ile kullanıyorum. Oyunlarda stutter, tekleme şu anlık olmadı ama kısa vadeli sonuçlar, uzun vadede ne olacağı belli olmaz, belki kitler şu an can çekişiyor bile olabilir ama ben farkında değilimdir2 şey aklımda kaldı halletmem gereken: Bu TRCDWRI'yı AMD Overclocking sekmesinden 16 yapıyorum, hex binary muhabbetine hâkim değilim ama direkt ben 16 yazmadan önce 38 yazıyordu, virgüllü bir şey falan yoktu. ASRock'ta da bu yazmıyor, hex mi binary mi, direkt 38 yerine 16 yazıyorum. TRDCDR'yi 38 yapıyorum, OC Tweaker'dan da Auto'ya çekiyorum o ayarı baz almasın diye ama netice değişmedi bir türlü 38'de başlatıp duruyor. Bir de TPHYDRLI eşitleme sorunu var onda da @Ayhan Dönmez bir ASRock'a mail çakayım dediğin gibi ne iş bu diye, ayar yok ortada. Son olarak ASRock almayın, aldırtmayın.
Eki Görüntüle 151998
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?