Benim anakart yazılımı çöp ya, bu 2200 FCLK olayını eski Bios geçici olarak dönmüştüm, orada yaşadım, 15 saniye training mi olur, rezil herifler gerçekten. Bende malesef o Bios Beta şu anda, yükledim geri döndüm sonrasında. Asus, Msi'dan daha kötü çıktı, anlamış olduk. Rog x870 hariç hiçbir anakartı alınmaz, x870 Tuf da kötü anakart değil, sadece adamlar özenmiyor, yazılımı berbat.
Fiziki olarak güzel anakart nasıl berbat edilir gösterdi ASUS kısaca. 16+2+1 güç sistemi var, ama Bios yazılımı çöp. Ben mi yazayım napayım Bios onu mu istiyor adamlar anlamadım ki.
Utanmadan sıkılmadan hala Beta yayınlıyor adamlar. Argo konuşacağım artık böyle devam ederlerse. Neden Beta kardeşim ya, Tomahawk'ı bu yüzden iade ettim zaten, 15 kere arka arkaya Beta çıkardı adamlar, sonra hepsinin Beta yazısını birden sildiler gelen tepkiler sonrası. Hala Beta'ydı sadece yeni alan insanlar bilmiyordu Beta olduğunu. Asus ondan da berbatmış. Hala daha Beta çıkarıyorlar x870 Rog harici anakartlara, dalga mı geçiyor bu adamlar, dertleri nedir anlayamıyorum.
Bu denli hassas sınırda olan sistemlere Beta kurduğun zaman içinden geçiyor tüm sistemin, zaten her şey sınırda açıyor, bir de Beta'nın kararsızlığı buna eklenince bir sürü instabilite sorunu çıkıyor 3-5 gün içinde.
3-5 daha verip alırdım x870e-e, böyle olacağını bilemedim her zamanki gibi. E-e ya da Hero da ilk zamanlar çok sıkıntılıydı ama şu an onların sıkıntıları tamamen çözüldü sayılır. Tuf da giderek daha da kötüleşiyor, tek artı şu 45 saniye training oldu şu ana kadar, o da 6 ay sürdü
@Kitten 20 30k para versen de ilk zamanlar stabil ram açamayacaktın yani Hero ya da E-E de çok şikayet var, x870-A da çok şikayet görmedim.
Beceremiyor adamlar bu işi kısaca, 2 yıl sürecek herhalde bunun da oturması. Gereksiz zorladık çipi yıprattık bunca zamandır. 15 saniye training ile iyi dayanmış yine bu çip.
Ömrü hayatımda görmemiştim 15 sn training, Asus onu da yaşattı saolsun. Runtime reduction disabled yapsan da 1 sn bile artmıyor mevcut süre önceki tüm Bios'larda
A-die, M-die'ın 2 katı train süresine sahip bir de. M die neden alınmaz sırf buradan belli oluyor. A-die'deki stabil profilini M-die'de açamıyorsun çünkü bu anakartlar düzgün train edemiyor yarı yarıya fark var, iki RAM'ı de kullandım çünkü aynı anakartta.
@Kitten
Hepsi Dead başkanın suçu ya
6800 c24 2267 FCLK ECLK+BCLK 6 GHz göstermeseydi ben 4800 2:1 ile çok mutluydum, sonradan gözüm açıldı.
Eki Görüntüle 155225
Bunun ötesi ölümcül, burada durmak mantıklı şu anda. Sizde son durum nedir arkadaşlar
@behramabi @Ünsal İçmez
GDM Disabled de çok zor bu setupta. M die çok zorluyor, gereksiz. En azından training vddp ile birlikte 2 3 sn daha artıyor, Vddp training uzatıyor, iyi anlamda mı kötü anlamda mı bilmiyoruz. 0.95'te 6200'ü sync'leyemiyor zaten mobo, en az 1.05 lazım 6200 icin.
Bu sıkı RAM profilleriyle CS oynamayı hiç denediniz mi, bende oynanmıyor çünkü
@Kitten @behramabi @Ünsal İçmez BF1, Witcher 3 ve GTA V'de bu sıkı profillerle sıkıntı yok fakat ne zamanki CS girsem, işlemci %20'den %80-90'lara zıplıyor, spike yapıyor geri düşüyor, 10 15 derece sıcaklık fırlatıyor, stutter yapmıyor fazla ama mantıklı gelmedi bu durum. Deneyebilirseniz sizdeki sonucu merak ediyorum, bir tek bu oyunda var bu mevzu. Sabit fan devri kullanmasam, yanında durulmazdı kasanın o derece saçma.
Gevşek RAM'le deneyince ya da düz EXPO'da, CPU olması gerektiği gibi kullanımlarda, sadece ilk map girişte %80-90 fırlatıyor, cache dolduruyor sonra devam edıyor düzenli.