R7 9800X3D G.Skill 6000 CL30 M-Die RAM Tweak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bende denemeden önce böyle düşünüyordum. Ama öyle değil. PTM piyasadaki bütün macunlardan daha iyi performans veriyor genel olarak.

Son düzenleyen: Moderatör:
ABD'den getiren arkadaş PTM de getirmişti diğer arkadaş için 3 5 tane. O kadar acemi ve işten anlamıyordum ki kendime ısmarlamadım. Newegg ya da oradaki Amazon'dan almış olması lazım. Benim ısmarladıklarım hepsi bozuk geldi zaten, A die kit 1 tanesi bozuk, bu 9800x3d de çöp, bipolar çip.

İşten anlamayan adam bu işlere hiç girmemesi lazım, dümdüz madara oldum, aylarım boş yere heba oldu. Şu an Expo bile açmıyorum, 10 kat yavaşladı makine.

Baştan aşağı her parça tercihi yanlış benim sistemde, HDMI ile bağlayınca monitor görüntü gidip geliyor random, DP ile bağlayınca da ekran kartı stuter atıyor arada random, bazı DP portları sıkıntı. Şu bahsettiğim DP kısa devre yaptırdıktan sonra iyice içine etti o akım büyük ihtimal geri besleme yaptı GPU ve anakarta, RGB'ler falan gecikmeli dönüp CPU %100 vurmuştu sonraki gün, cmos resetten sonra düzelmişti.

6000 ya da 6200 kullanın havalar inanılmaz sıcak. Idle da 55 derece hotspot gördüm dün.

Son düzenleyen: Moderatör:
M die direk sorun, düzgün calısmıyor yeni anakartlarda. Train edemiyor bu tarz anakartlar bu ramleri. A die güzel ediyor. Klevv ram 1 dakika train süresi, M die 15 saniye eski bioslarda mesela. Bu son bioslarda da A die kesin daha da uzundur. Ya bir de aynı paraydı, A ile M, şimdi bunu satsan da kimse almaz 3k'ya zor satılır. Başa bela oldu.

Ne kadar kötü Bios yapıyorlar şu anakartlara ya, dün zaten İncehesap 12k'ya sattı bu anakartı, saniyesinde tükendi. Edeceği max o zaten, daha da etmez. Utanmadan 18k'ya falan satıyorlardı bir de. M2 slotunda heatsink yok aşağıdaki. Rezil Asus.

Asrock ve Tomahawk 3d yakıyor, Asus Bios yapamıyor, ne alacağız kardesim Gigabyte mi?

Siz de değişin RAM'leri en kısa sürede, M-die iyi çalışmıyor bu işlemciyle @Ünsal İçmez @behramabi Anakartınız x870 değil ama olsun, yine de M die ile limitlenmeye gerek yok. Üretim hatası M die, direk çöp ürün.

@behramabi Desteğe yazmaya üşenme, bir sor o ayarlar kesinlikle erişiliyordur bir şekilde, global ve TR desteğe yazdın mı? 2-3 günde dönüyorlar.

@Kitten Amazonda satılan bu model ile seninki arasında çok fark var mı?
Thermal Grizzly - PhaseSheet PTM (50 x 40 mm) – Yüksek performanslı ısı iletim pedi, faz değişim malzemeli, uzun ömürlü, elektriksel iletken değildir

Windows yine kafayı yedi 2200 FCLK denedikten sonra bu uyarı geldi Artık hiçbir şeye tahammülü yok çipin. 6200 c28 2067 FCLK'da bırakıcam 1-2-0 Nitro stabilse.

Linpack'te direkt Hardware Failure verdi 2200 FCLK.

Böyle bırakıcam artık fazlasında gözüm yok, FCLK'yı saldım, bu bile 0.95 Vddp ve 1.4 Vddio varken stabil değil kesin. Saçma sapan bir olay. Bios'u da kötü bu mobo'nun. Umarım mobo bios falan kaynaklıdır ve düzeltirler. Cmos resetleye resetleye makineye bir hal oldu artık, 2 gündür 10 tane Bios yazıp durdum. Pinler de yamuldu tornavida sürtmekten. Şu tRRDL-tRRDL-tFAW kombosu biraz deneyeceğim, daha kötü performans verirse 8-8-32 yapıcam.

Valla kart bozulacak Bios resetlemekten ve yazmaktan, artık saldım, daha doğrusu sıkıldım. Böyle kalırsa kalır.

@Kitten Şu rezil DimmFit profili de ne yaparsam yapayım silinmedi, duruyor orada store0 olarak. 10 kere Bios yazdım eski-yeni her türlü duruyor o DimmShit profili orada. Çözümü Bios çipi fiziksel olarak söküp mü Bios yazmamız lazım, nerede depolanıyor bu DimmShit profili?

7200 falan da denedim 2:1, direkt mavi ekran verdi ZenTimings SS aldıktan sonra Bu RAM IC'ler 7200 yapamıyor, 6800-7000 yapar anca, o da çöp olur 2:1'de. En az 7600-8000 yapmak lazım yoksa gereksiz. 6600 jet gibiydi sonra direkt testte fail'ledi, ama harbi jet gibi. AMD keşke çöp yapmasaydı şu IMC'leri, biraz deneyim ederdik max 5 dk durabildi zaten.

Son düzenleme:

Thermal Grizzly PTM kullanmadım ilk defa görüyorum hocam. İgorslabda incelemesi var mı bakmak lazım.

Ben yeni BIOS'a geçtim 1512. birkaç gün önce yayınlandı. Her şey güzel şu anda. 6200 C28 kullanıyorum. Daha da sıcak olursa 6000 C30'a falan geçerim. Şu anda bile inanılmaz sıcak. Size de bol şans hocam ne diyeyim. Ben 6000 ya da 6200 yapmanızı önerdim konunun başından beri siz sınırları zorlamaya çalıştınız. Bol şans ne diyeyim ki...

Benim anakart yazılımı çöp ya, bu 2200 FCLK olayını eski Bios geçici olarak dönmüştüm, orada yaşadım, 15 saniye training mi olur, rezil herifler gerçekten. Bende malesef o Bios Beta şu anda, yükledim geri döndüm sonrasında. Asus, Msi'dan daha kötü çıktı, anlamış olduk. Rog x870 hariç hiçbir anakartı alınmaz, x870 Tuf da kötü anakart değil, sadece adamlar özenmiyor, yazılımı berbat.

Fiziki olarak güzel anakart nasıl berbat edilir gösterdi ASUS kısaca. 16+2+1 güç sistemi var, ama Bios yazılımı çöp. Ben mi yazayım napayım Bios onu mu istiyor adamlar anlamadım ki.

Utanmadan sıkılmadan hala Beta yayınlıyor adamlar. Argo konuşacağım artık böyle devam ederlerse. Neden Beta kardeşim ya, Tomahawk'ı bu yüzden iade ettim zaten, 15 kere arka arkaya Beta çıkardı adamlar, sonra hepsinin Beta yazısını birden sildiler gelen tepkiler sonrası. Hala Beta'ydı sadece yeni alan insanlar bilmiyordu Beta olduğunu. Asus ondan da berbatmış. Hala daha Beta çıkarıyorlar x870 Rog harici anakartlara, dalga mı geçiyor bu adamlar, dertleri nedir anlayamıyorum.

Bu denli hassas sınırda olan sistemlere Beta kurduğun zaman içinden geçiyor tüm sistemin, zaten her şey sınırda açıyor, bir de Beta'nın kararsızlığı buna eklenince bir sürü instabilite sorunu çıkıyor 3-5 gün içinde.

3-5 daha verip alırdım x870e-e, böyle olacağını bilemedim her zamanki gibi. E-e ya da Hero da ilk zamanlar çok sıkıntılıydı ama şu an onların sıkıntıları tamamen çözüldü sayılır. Tuf da giderek daha da kötüleşiyor, tek artı şu 45 saniye training oldu şu ana kadar, o da 6 ay sürdü @Kitten 20 30k para versen de ilk zamanlar stabil ram açamayacaktın yani Hero ya da E-E de çok şikayet var, x870-A da çok şikayet görmedim.

Beceremiyor adamlar bu işi kısaca, 2 yıl sürecek herhalde bunun da oturması. Gereksiz zorladık çipi yıprattık bunca zamandır. 15 saniye training ile iyi dayanmış yine bu çip.

Ömrü hayatımda görmemiştim 15 sn training, Asus onu da yaşattı saolsun. Runtime reduction disabled yapsan da 1 sn bile artmıyor mevcut süre önceki tüm Bios'larda A-die, M-die'ın 2 katı train süresine sahip bir de. M die neden alınmaz sırf buradan belli oluyor. A-die'deki stabil profilini M-die'de açamıyorsun çünkü bu anakartlar düzgün train edemiyor yarı yarıya fark var, iki RAM'ı de kullandım çünkü aynı anakartta. @Kitten

Hepsi Dead başkanın suçu ya 6800 c24 2267 FCLK ECLK+BCLK 6 GHz göstermeseydi ben 4800 2:1 ile çok mutluydum, sonradan gözüm açıldı.

Bunun ötesi ölümcül, burada durmak mantıklı şu anda. Sizde son durum nedir arkadaşlar @behramabi @Ünsal İçmez

GDM Disabled de çok zor bu setupta. M die çok zorluyor, gereksiz. En azından training vddp ile birlikte 2 3 sn daha artıyor, Vddp training uzatıyor, iyi anlamda mı kötü anlamda mı bilmiyoruz. 0.95'te 6200'ü sync'leyemiyor zaten mobo, en az 1.05 lazım 6200 icin.

Bu sıkı RAM profilleriyle CS oynamayı hiç denediniz mi, bende oynanmıyor çünkü @Kitten @behramabi @Ünsal İçmez BF1, Witcher 3 ve GTA V'de bu sıkı profillerle sıkıntı yok fakat ne zamanki CS girsem, işlemci %20'den %80-90'lara zıplıyor, spike yapıyor geri düşüyor, 10 15 derece sıcaklık fırlatıyor, stutter yapmıyor fazla ama mantıklı gelmedi bu durum. Deneyebilirseniz sizdeki sonucu merak ediyorum, bir tek bu oyunda var bu mevzu. Sabit fan devri kullanmasam, yanında durulmazdı kasanın o derece saçma.

Gevşek RAM'le deneyince ya da düz EXPO'da, CPU olması gerektiği gibi kullanımlarda, sadece ilk map girişte %80-90 fırlatıyor, cache dolduruyor sonra devam edıyor düzenli.

Son düzenleme:
Bir csgo vs cs2 hard bağımlısı olarak söyleyeyim, tek adam gibi oynadığım oyun CS zaten, faceit kasıyorum genelde. Oyunda inanılmaz bi optimize sorunu var, o yüzden kendin ekstra ayar çekmen lazım, ben o olayı şöyle çözdüm, yani bunun yapılması çok tavsiye ediliyor bendede olumlu yönde etkisi oldu, ramlerle hiçbir alakası yok bu olayın bence. Nvidia denetim masasından cs2 yi FPS limiti koyup, oyunda fps_max 0 yapman lazım oyunun fps_max sabitleyicisi bozuk monitörün misal kaç hz ise fps'i Nvidia denetim masasından 360 ise 400',e sabitle, 400 ise 500 e sabitle daha iyi etkisi oluyor, placebo değil bu arada gerçekten teknik olarak da yapılması gereken bir ayar.

Cpu usage uçuruyor abi, böyle bir saçmalık görmedim. %80-90 nedir, dalga mı geçiyor. Bahsettiğim oyunlarda problem yok, CS yok ediyor CPU'yu tight RAM config'lerinde.

Haliyle usage uçunca, sıcaklık da 50 ise 70-80 arası anlık zıplattırıyor Unlimited yapıp dener misin o verdiğin ayarları geri çekip CS için yani, faceit'te de böyle bir sıkıntı var mı ya da normal CS'de ? 6200 c28 tight RAM yap olmazsa daily için. Şu an ne kullanıyorsun bilmiyorum. Deneyip yazarsan sevinirim. Artık Chipset Driverlerle mi alakalı yoksa Windows updateler ile mi çözemedim, bu oyunda böyle bir sıkıntı var.

Konsola bir kere yazınca fps_max 0 devamlı kalıyor mu sonraki başlatmalarda? @behramabi

Afterburner ya da Nvidia App Overlay ile CPU usage ve temp bahsettiğim gibi takip edip geri dönüş yaparsan bir karşılaştırmış oluruz. 7800x3d kullanırken böyle bir saçmalık yoktu çünkü, 9800x3d'de de yoktu, son zamanlarda oldu, updateler ya da Bios ile alakalı belki bilmiyorum, Chipset driverler de son zamanlarda yeni versiyonları çıktı.

CS anlamsız şekilde 1-2 core aşırı yükleniyor diğerlerini kullanmıyor oyun motoru olarak, tight RAM config'de o core'lar mı handlelayamıyor artık bilmiyorum, bir FPS sabitleyip deneyeyim dediğin gibi. Sen de unlimited şekilde 6200 C28-26 yapabilirsen o şekil dene, 1.43vdd 6200 c28 stabil açabilir öyle kullan daily. @behramabi

Son düzenleme:

Trrdl4 trrds 6 ve tfaw 20 nedir hocam bu ne yaşadığın bütün problemler bundan kaynaklanıyor olabilir. 8 12 32 harici düşük timingler bu üçlüde stutter ve demonisihing return olarak geri dönüyor. Kanıtlanmış bir durum. Anakartı ya da işlemciyi suçlamadan önce bunu düzeltin ve thermal frame i sökün bence.
Yoksa bu ayarlarla Stutter'a devam.

Sizinkiyle kıyaslayın bir hocam. Bu kadar tight kullanmanız doğru değil. SCL'leriniz 4 de ve bu test programlarında hata vermez.
Trrds trrdl ve tfaw hiç görmediğim kadar tight bu da aynı şekilde hiçbir test programında hata vermez genelde.

Sıcaklardan olası RAM hatasi almamak için C26'dan C28'e düşürdüm. Uclk düşürmedim çünkü 6400'ü zorlamıyorum ve uclk tamamen sıcaklık relaeted bir durum ve sınırda olmadığım için 3100 uclk ile kullanmaya devam.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…