Ayhan Dönmez
Becerikli
Ben birkaç oyunda yaşıyorum hala. Chivalry 2'de mesela arada giriyor, bu easy-anti cheat oyunlarında özellikle. Steam yönetici açınca tolere ediyor onu, kernel event tracing spamlatıyor windows event managerde ve her spamlattığında stutter yiyorsun. Ama chivalry 2'de drop mevzusu hala var. Diğer oynadığım oyunlarda fark etmedim henüz onlar iyi. Gdm vesaire kapatınca ve nitro 1-2-1 vesaire çekince 6400'de ona bağlı drop girmeyen oyunlarda da drop giriyor. Ram ve ekran kartı çok karışıyor yani benim mevzuda. Fclk'da bazen stabilliği bozabilir 2133 işte o yüzden çözemedim. Ama tomahawkta da bu stutter mevzusu vardı, ortak parça ekran kartı ve psu kalıyor. Ekran kartı termal bakım yapıp tekrar deneyeceğim bir ara, ekran kartı kaynaklı da olabilir, ramle alakalı olduğu kesin değil benim sorunun. Dimmfit tamamen rezalet, bir artısı eksisi yok. Ben biraz sıcaklık artışı fark ettim, onu da beta bios bağlıyorum çok önemli değil, dimmfit de empedans vs. değiştiği için o da sıcaklık artışı yaptı ekstra. @KittenBilmiyorum hocam o kadar umurumda değildi ki detaylı bakmadım neyi değiştirmiş. Belli ki bozmuş ama.
Bende sıcaklıklar normal. Size öyle gelmiştir. Şu an beta BIOS ile mutluyum ben bayağı. Hiçbir stutter yaşamadım. GTA 5 enhabced online oynuyorum şu sıralar. Oyunu açtım + Discord'da Full HD 60 FPS yayın verdim + Chrome da 10 sekme açık ve YouTube'da video oynuyor + Spotify muzik çalıyor: Bu şartlar altında GTA 5 Enhanced'de RT Ultra ayarlarda en ufak drop, stutter yaşamadım. Denemek amacıyla yüklenebildiğim kadar yüklendim. Total'de bu şekilde Discord'dan yayın vererek 3 saat oynadım en ufak stutter yaşamadım.
@Kitten Gta 5 çok optimize bir oyun bu arada enhanced sürümü şu anda, bende de zerre kasmıyor en stabil olmayan gdm off ramde bile drop yok. Bazı oyunlar çok duyarlı gpu hotspot ve ram instabilitesine. EAC oyunları tam kanser dediğim gibi. Sizde şu anda hash bank enable mi bir de? Ve ftpm pluton mu yaptınız? Ben ikisini de denedim bir etkisi olmadı, ftpm zaten benle hiç alakası yok, kapatsam daha iyi belki cpuyu meşgul ediyor. Biri microsoft pluton tpm diğeri amd ftpm zaten de rufusla kurdugum için tpm beni bağlamıyor, bitlocker falan da kullanmıyorum.
Son düzenleme: