- Makaleler
- 1
4. gorselde belirtmis oldugunuz yerlerin icerisi bende boyle gozukuyor nasil ayarlamaliyim?
@n3t4 1050 mV=1.05v, 1.1v=1100 mV
Bu şekilde uygun olur.
4. gorselde belirtmis oldugunuz yerlerin icerisi bende boyle gozukuyor nasil ayarlamaliyim?
Gorsellerdeki gibi ayarladim, kaydedip cikiyorum eger bir terslik yoksa.
Gorsellerdeki gibi ayarladim, kaydedip cikiyorum eger bir terslik yoksa.
1-3-1 olarak vardi gorselde. Cevap sonrasi 1-2-1 olarak guncelledim.@n3t4 Nitro kısmını görseldeki gibi 1-3-1 ya da 1-2-1 denemen uygun olur sırayla. 1-2-1 açarsa daha iyi. 1-2-0 zorlamanın anlamı olmaz, 1-2-1 yeterli.
Bir yanlışlık göremedim. Nitro kısmını 1-2-1 bakabilirsin 1-3-1 yerine ekstra. Nitro kısmındaki ayarlar önem taşıyor stabilite adına, onu görsel iletmiştim.
1-3-1 olarak vardi gorselde. Cevap sonrasi 1-2-1 olarak guncelledim.
Son ayarlardan sonra ZenTimings ekran goruntusunu birakiyorum.
Sanirim bekletmemek icin hizli davrandim o ara gozumden kacmis. Testi baslattim 5 dakika oldu isterseniz degistirip tekrar baslatayim?Kararında görünüyor, daha iyisi olur ama gerek yok. Bu bile yeterli 9800x3D için. Böyle teste al. Nitro kısmında ekstra Bias 0-1 ayarı da vardı, o da stabilite artırıyor. Şu an Gear açık olduğu için arada Buffer görevi görüyor, o da yine stabilite artışı sağlar. Predictive ise asıl görevi FCLK stabilitesi ile alakalı.
@n3t4 FCLK 2000 kalmış, 2200 stabilse öyle açman daha iyi. Predictive ve VDDG tutabilir 2200'ü.
SoC 1.2 kalmış, 1.2 stabilse kalabilir. Eğer hata varsa 1.25 SoC girersin.
Sanirim bekletmemek icin hizli davrandim o ara gozumden kacmis. Testi baslattim 5 dakika oldu isterseniz degistirip tekrar baslatayim?
2200 FCLK ve 1.2 SoC ile başlatman daha uygun olur testi. Eğer hata varsa 1.25 SoC denersin. SoC 1.3 civarına yaklaştıkça 2200 FCLK stabilitesi genelde kayboluyor. 1.3 SoC kitlediler zaten güvenlik için. Yine de 1.25 SoC'yi geçmek 2200 FCLK için çok sağlıklı olmuyor. Silikonla alakalı bir durum.
20 dakikaya ulastim testte şu anda. Durdurup degisiklik yapip tekrar baslatiyorum oyleyse?
Testi durdurdum, beklemedeyim.20 dakika geçtiyse a-die için biraz daha sıkabilirsin bazı zamanlamaları. Bir de öyle dene bakalım. Değişmen gerekenleri atayım. 1.2 SoC ve 2200 FCLK kalabilir.
Bu ayarları kaydet profiles kısmına BIOS'ta, sorun olunca oradan geri yüklersin birebir. Boot etmezse clear CMOS tuşu mevcut sende, o açıdan işin kolay.