Hocam selamlar-CO undervolt vermek biraz farklı burada, -15 CO demek -15 mv vermek demek değil. AMD işlemcilerde -1co silikona göre bazılarında -3mv bazılarında -8mv'ye kadar işliyor, ortalaması -5mv olarak farz edin deniliyor bu yüzden.
-15CO verdiğinde 75mv ortalama Undervolt yaptım diye düşünebilirsin.
-30 veriyor millet bu da ortalama -150mv'ye tekabül eder ki zaten yüksek bir değerdir ve herkeste çok stabil çalışmaz, bu yüzden curve shaper denen oyuncak bizi burada kurtarıyor. Oyunlarda falan fistan mesela medium yükte takılır bunlar çünkü 16 çekirdeğin kaçını kullanıyor en fazla eğer ağır strateji oyunu değilse ? Geneli 4-6 çekirdek 8/12 Thread.
9950x'e "Per CCD" -15 verip
Curve Shaper'ı böyle ayarla : Per CCD -15 ve üstüne bu ayarlar eğer saçmalamaya başlarsa ;
Med Frekans -10 / High Frekans -5 / Max Frekans 0 ya da "auto" dene. Mantığı anlamışsındır, kullanım yükü arttığında işlemci o frekansta çalışmak için "oradan az daha elektrik ateşle gardaş" kafasına giriyor.
Curve Shaper ne ola ki ? : Curve Optimizer ile Per CCD undervolt ettikten sonra üstüne bir de bu işlemcinin kullanım oranına göre undervolt basıyor. Min ve low kısmını ellemiyoruz çünkü zaten Optimizer ile taban voltajı düşürdük, üstüne shaper ile düşürmeye kalkarsak tabanın tabanında sürekli voltaj in kalk sık geçiş dengeyi bozuyor/elektrik yetmiyor diye sızlanıyorlar crash/donma ıvır zıvır oluyor. Zaten düşük frekansta ne olacak, ne istiyorsa çeksin+sistem kendi dengesini bulsun rahat bırakalım modundayız. Manuel müdahale burada en sık kullanılan, performansa/soğumaya ihtiyaç duyulan bölgeler.
Eki Görüntüle 270276
Eki Görüntüle 270277
Eki Görüntüle 270278
Eki Görüntüle 270279
Bana ne yapmam gerektiğini basitçe madde madde yazabilir misin
Kafam çorbaya döndü biraz, hani şuraya şu değeri yaz şu değeri gir gibi basitçe anlatırsan çok sevinirim
İşlemci için ayar yapıp test etmek istiyorum umarım başarabilirim