-CO undervolt vermek biraz farklı burada, -15 CO demek -15 mv vermek demek değil. AMD işlemcilerde -1co silikona göre bazılarında -3mv bazılarında -8mv'ye kadar işliyor, ortalaması -5mv olarak farz edin deniliyor bu yüzden.

-15CO verdiğinde 75mv ortalama Undervolt yaptım diye düşünebilirsin.

-30 veriyor millet bu da ortalama -150mv'ye tekabül eder ki zaten yüksek bir değerdir ve herkeste çok stabil çalışmaz, bu yüzden curve shaper denen oyuncak bizi burada kurtarıyor. Oyunlarda falan fistan mesela medium yükte takılır bunlar çünkü 16 çekirdeğin kaçını kullanıyor en fazla eğer ağır strateji oyunu değilse ? Geneli 4-6 çekirdek 8/12 Thread.

9950x'e "Per CCD" -15 verip

Curve Shaper'ı böyle ayarla : Per CCD -15 ve üstüne bu ayarlar eğer saçmalamaya başlarsa ;

Med Frekans -10 / High Frekans -5 / Max Frekans 0 ya da "auto" dene. Mantığı anlamışsındır, kullanım yükü arttığında işlemci o frekansta çalışmak için "oradan az daha elektrik ateşle gardaş" kafasına giriyor.

Curve Shaper ne ola ki ? : Curve Optimizer ile Per CCD undervolt ettikten sonra üstüne bir de bu işlemcinin kullanım oranına göre undervolt basıyor. Min ve low kısmını ellemiyoruz çünkü zaten Optimizer ile taban voltajı düşürdük, üstüne shaper ile düşürmeye kalkarsak tabanın tabanında sürekli voltaj in kalk sık geçiş dengeyi bozuyor/elektrik yetmiyor diye sızlanıyorlar crash/donma ıvır zıvır oluyor. Zaten düşük frekansta ne olacak, ne istiyorsa çeksin+sistem kendi dengesini bulsun rahat bırakalım modundayız. Manuel müdahale burada en sık kullanılan, performansa/soğumaya ihtiyaç duyulan bölgeler.

Eki Görüntüle 270276
Eki Görüntüle 270277
Eki Görüntüle 270278
Eki Görüntüle 270279
Hocam selamlar 😇

Bana ne yapmam gerektiğini basitçe madde madde yazabilir misin :)

Kafam çorbaya döndü biraz, hani şuraya şu değeri yaz şu değeri gir gibi basitçe anlatırsan çok sevinirim 😊

İşlemci için ayar yapıp test etmek istiyorum umarım başarabilirim :)

Hocam selamlar 😇

Bana ne yapmam gerektiğini basitçe madde madde yazabilir misin :)

Kafam çorbaya döndü biraz, hani şuraya şu değeri yaz şu değeri gir gibi basitçe anlatırsan çok sevinirim 😊

İşlemci için ayar yapıp test etmek istiyorum umarım başarabilirim :)

PBO Advanced, Limits Motherboard, Scaler 5X, Boost Override Auto, Curve Optimizer Per CCD seçip CCD0 -15, CCD1 -20 değerini gir. Sonrasında Curve Shaper aç. Oradan @Yakuza 'nın ilettiği gibi Medium'lara -15, High'lara -10, Maximum'lara ise -5 değerini girip VT3 testi başlat. VT3 @shiiw iletecektir, ondan destek talep edin.

@Orodruin MSI anakart için Load-line Calibration, LLC ayarlarını bul. CPU VCORE Load-line Calibration ayarı Mode 2 ayarlanacak. Spread Spectrum Disabled bırak. TSME kapalı kalsın. FACEIT kullanmıyorsan SVM ve IOMMU ayarlarını da aynı şekilde kapat. Sanallaştırma ile işin yoksa gereksiz. FACEIT istiyor bir de.

Ayarların totalini stabil edince @Yakuza ile CPU Set Setter ayarlayacaksınız. O haliyle kullanırsın sorunsuz.

8389.webp

Github linkinden GUI indirilip Y-Cruncher klasorune atilacak. Memory cleaner ile bellek temizligi sonrasi Time limit kismina 9000, Memory kismina 26G yazip CPU+RAM kismini secmelisin. Sadece VT3 tiki acik olsun.

@Orodruin

Yukaridaki ayarlari yaptiktan sonra uygulayabilirsin yazdiklarimi.

PBO Advanced, Limits Motherboard, Scaler 5X, Boost Override Auto, Curve Optimizer Per CCD seçip CCD0 -15, CCD1 -20 değerini gir. Sonrasında Curve Shaper aç. Oradan @Yakuza 'nın ilettiği gibi Medium'lara -15, High'lara -10, Maximum'lara ise -5 değerini girip VT3 testi başlat. VT3 @shiiw iletecektir, ondan destek talep edin.

@Orodruin MSI anakart için Load-line Calibration, LLC ayarlarını bul. CPU VCORE Load-line Calibration ayarı Mode 2 ayarlanacak. Spread Spectrum Disabled bırak. TSME kapalı kalsın. FACEIT kullanmıyorsan SVM ve IOMMU ayarlarını da aynı şekilde kapat. Sanallaştırma ile işin yoksa gereksiz. FACEIT istiyor bir de.

Ayarların totalini stabil edince @Yakuza ile CPU Set Setter ayarlayacaksınız. O haliyle kullanırsın sorunsuz.
Anakartım asus rog crosshair x670e hero. Msi kullanmıyorum ama :)

Bu şekilde ayarlayacağım o zaman umarım sorunsuz halledebilirim 😊 çok teşekkür ederim bu arada

Eki Görüntüle 270627

Github linkinden GUI indirilip Y-Cruncher klasorune atilacak. Memory cleaner ile bellek temizligi sonrasi Time limit kismina 9000, Memory kismina 26G yazip CPU+RAM kismini secmelisin. Sadece VT3 tiki acik olsun.

@Orodruin

Yukaridaki ayarlari yaptiktan sonra uygulayabilirsin yazdiklarimi.
Bu testi uygulayacağım bilgilendirme için çok teşekkür ederim 🙏🏻😊 sonucu yazacağım

Anakartım asus rog crosshair x670e hero. Msi kullanmıyorum ama :)

Bu şekilde ayarlayacağım o zaman umarım sorunsuz halledebilirim 😊 çok teşekkür ederim bu arada

MSI kafayı taktık bu aralar, konular birbirine giriyor haliyle. @MSI Türkiye tenzih ediyorum. @Orodruin ASUS'ta LLC ile oynamaya gerek yok, Level 7 ayarlıyor zaten. Sadece Digi+VRM kısmından T.Probe olanları Extreme çektiler son BIOS'ta. Onları tekrardan T.Probe almanda fayda var. CPU Power Duty olması lazım, 2 adet Extreme görürsün orada. T.Prob alman kafi. Diğer ek ayarları da uygulayıp devam edersin.

MSI'deki tek ekstra Mode 2, diğerleri tüm kartlarda ortak. ASUS için SMEE kapat bir de.

MSI kafayı taktık bu aralar, konular birbirine giriyor haliyle. @MSI Türkiye tenzih ediyorum. @Orodruin ASUS'ta LLC ile oynamaya gerek yok, Level 7 ayarlıyor zaten. Sadece Digi+VRM kısmından T.Probe olanları Extreme çektiler son BIOS'ta. Onları tekrardan T.Probe almanda fayda var. CPU Power Duty olması lazım, 2 adet Extreme görürsün orada. T.Prob alman kafi. Diğer ek ayarları da uygulayıp devam edersin.

MSI'deki tek ekstra Mode 2, diğerleri tüm kartlarda ortak. ASUS için SMEE kapat bir de.
Tamamdır o zaman mutlaka bu ayarları yapıp o şekilde test edeceğim. Bakalım umarım sorun çıkmaz :) ya da yanlış bişey yapmam

Anakartım ASUS ROG Crosshair X670e Hero. MSI kullanmıyorum ama :)

Bu testi uygulayacağım bilgilendirme için çok teşekkür ederim 🙏🏻😊 sonucu yazacağım

Oyun-iş-arka plan ayırmada birebir.

Oyun-iş-arka plan ayırmada birebir.
Bu test ne kadar sürecek?
Şimdi teste başladım ayarları yapıp.
Umarım doğru yapmışımdır

Bu test ne kadar sürecek?
Şimdi teste başladım ayarları yapıp.
Umarım doğru yapmışımdır
y-cruncher 7200 yazmışlar ya işte saniye cinsinden o, 1 saat 3600 saniye ediyor 2 saat işte.

CPU set setter çekirdeklere işleri atamaya yarar onun stabilite ile ilgisi yok yapıştırır geçersin.

y-cruncher 7200 yazmışlar ya işte saniye cinsinden o, 1 saat 3600 saniye ediyor 2 saat işte.

CPU set setter çekirdeklere işleri atamaya yarar onun stabilite ile ilgisi yok yapıştırır geçersin.
Testi yaptım. Hiç bir hata olmadı. Tüm çekirdekler PASSED diyor.
Ama 7200 olarak yaptım ya 9000 yazmayı unutmuşum.
Fakat test bitti sorunsuz.

Başka yapmam gereken birşey var mı?