Jbat pinini buldum tornavida ile değdirdim resetlemedi ya.

Tamam resetlemiş geç açıldı

Bank Swap APU ayarını Auto deneyin. Geri kalan ayarları muhafaza edin. Sadece Nitro 2-3-1 kalsın, VSOC 1.3 ve VDDP 1.15 kalsın. Açamazsa da B850M-K alman lazım. Kart çöp maalesef.

Gigabyte kalsa da aynı sorun olurdu, B650M-R ya da B850M-K minimum tercih etmen gereken şu anda. B650M-R tedavülden kalktı, sadece hazır sistemciler kullanıyor. B850M-K altını tercih etmeyin, B850M-K tatmin eder.

Belki ben yanlış seçmişimdir sıfırdan normale döndürüp ayarları fotograf atayım mi en baştan ayarlıyalım.

Bank swap APU ayarını Auto deneyin. Geri kalan ayarları muhafaza edin. Sadece Nitro 2-3-1 kalsın, VSOC 1.3 ve vddp 1.15 kalsın. Açamazsa da B850M-K alman lazım. Kart çöp maalesef.

Gerçi yanlış bir şey olsa kayıt etme ekranında görürdünüz.

Belki ben yanlış seçmişimdir sıfırdan normale döndürüp ayarları fotograf atayım mi en baştan ayarlıyalım.

O dediğim kısımları size 10-15 tane SS şeklinde ilettim. Oraları BIOS'tan uyguladıktan sonra atın, kontrol ederim. Bank Swap ayarını Auto bırakın sadece, 2-3-1 Nitro olarak değişin. Tekrar deneyin, 1.3 VSOC ve 1.15 VDDP kalsın yine. Burst 8x-8x ile de Boot etmiyorsa salmak lazım. 6000 1:1 veremiyor kart.

@UmutEros 1.45 VDD ile CL30 kalsın bir de. CL28 şimdinin derdi değil, bir yere kaçtığı yok. :)

Bir de son çare Power Down Enabled denemek lazım, bunun için de Memory Context Restore Enabled almak gerekebilir. Emin değilim ona, bu 2 ayar açık-kapalı olup olmama durumuna göre mavi ekran veriyor. İkisi açık ya da kapalı olmalı yani normalde. B850/X870'te bu sorunu düzelttiler, A620'den emin değilim. MCR ayarını açarsan da DRAM PDA ayarını Sequential yapmıştın, onu Auto çekmen gerekecek. Yoksa o da mavi ekran verir.

O dediğim kısımları size 10-15 tane SS şeklinde ilettim. Oraları BIOS'tan uyguladıktan sonra atın, kontrol ederim. Bank swap ayarını Auto bırakın sadece, 2-3-1 Nitro olarak değişin. Tekrar deneyin, 1.3 VSOC ve 1.15 vddp kalsın yine. Burst 8X-8X ile de boot etmiyorsa salmak lazım. 6000 1:1 veremiyor kart.

@UmutEros 1.45 vdd ile CL30 kalsın bir de. CL28 şimdinin derdi değil, bir yere kaçtığı yok. :)

CL nereden ayarlanıyor kendisi EXPO açınca oto 38 48 48 96 vermiş.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 30
CL nereden ayarlanıyor kendisi EXPO açınca oto 38 48 48 96 vermiş.

EXPO açmayın, Manuel girin tek tek tüm değerleri. EXPO/XMP ve Memory Try It Disabled kalsın.

Advanced DRAM Configuration menüsü altında tüm zamanlamalar, oradan itibaren CL30-38-38 olacak şekilde devam edin. Size ilettim birkaç sayfa öncesinde 10-15 tane görsel. Oradan değişmeniz gerekenleri de aktardım.

EXPO açmayın, manuel girin tek tek tüm değerleri. EXPO/XMP ve Memory try ıt disabled kalsın.

Advanced DRAM Configuration menüsü altında tüm zamanlamalar, oradan itibaren CL30-38-38 olacak şekilde devam edin. Size ilettim birkaç sayfa öncesinde 10-15 tane görsel. Oradan değişmeniz gerekenleri de aktardım.

İlk ssteki değerleri girdim üstüne son dediğiniz değerleri ekledim nitroyuda 2 3 1 yaptım sequential otoya çektim bank refeesh mode otoya aldım eksik var mı fotoya bakar mısınız?

EXPO açmayın, manuel girin tek tek tüm değerleri. EXPO/XMP ve Memory try ıt disabled kalsın.

Sorunsuz açtı son dediklerinizle.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 13
  • image.webp
    image.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 15
  • image.webp
    image.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 24

CL28 mi veremiyor acaba, belki M-die. Emin değilim, RTP ile teste alır mısın?

1778144832095.webp

RTP:

Memory Cleaner:

HWiNFO:

CL28 mi veremiyor acaba, belki M-die. Emin değilim, RTP ile teste alır mısın?

Eki Görüntüle 247167

RTP:

Memory Cleaner:

HWiNFO:

90 dakika hiç ellmiyeceğim değil mi