90 dakika hiç ellmiyeceğim değil mi

Evet, arka plan boş olsun. HWiNFO sensör iletin 10 dakika sonra sadece. Program dediğim şekilde ayarlı olsun, sonrasında Start verin.

Memory Context Auto kaldı sizde şu anda, şu an testi 90 dakika hatasız tamamlarsa MCR kapalı iken mavi ekran verip vermediğine bakmak lazım. Mavi ekran sebebi Swap APU olabilir. A620 veremiyor bunu ya da B650. Bazen olabilir.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 13
Siyah ekran verdi testi açmadan belleği temizlerken.

Anakart mort. 5800 1:1 ötesi yemiyor sende.

B850M-K geçin, aynı ayarları ona da girin. Tekte hallolur. @UmutEros

Dirençleri düzgün ayarlayamıyor bu kart şu anda, BSOD sebebi o. Senin halledebileceğin bir şey değil direnç kısmı, anakart elden çıkartıp B850M-K almak daha kolay olur.

Anakart mort. 5800 1:1 ötesi yemiyor sende.

B850M-K geçin, aynı ayarları ona da girin. Tekte hallolur. @UmutEros

Dirençleri düzgün ayarlayamıyor bu kart şu anda, BSoD sebebi o. Senin halledebileceğin bir şey değil direnç kısmı, anakart elden çıkartıp B850M-K almak daha kolay olur.

Teşekkür ederim her şey için anakart değiştireceğim değişince bu konuya dönerim veya yeni konu açarım sağ olun o kadar uğraştınız etiniz bana da arkadaş söyledi normalde o size ayarlatmış çok bilgili dedi kesinikle ona sor dedi bende sizi etiketledim o yüzsen dediğim gibi yeni anakart alıp dönerim teşekkürler tekrardan her şey için iyi günler.

Teşekkür ederim her şey için anakart değiştireceğim değişince bu konuya dönerim veya yeni konu açarım sağ olun o kadar uğraştınız etiniz bana da arkadaş söyledi normalde o size ayarlatmış çok bilgili dedi kesinikle ona sor dedi bende sizi etiketledim o yüzsen dediğim gibi yeni anakart alıp dönerim teşekkürler tekrardan her şey için iyi günler.

Sizi anakart konusuna etiketledim, kaçırmayın o fırsatı. Amazon satıcılı, vade farksız taksit ile alabilirsin.

@UmutEros Yapılabilecek her şeyi yaptık, buna emin olabilirsin. MSI yemiyor, B850M-K tekte açacaktır.

Sizi anakart konusuna etiketledim, kaçırmayın o fırsatı. Amazon satıcılı, vade farksız taksit ile alabilirsin.

@UmutEros yapılabilecek her şeyi yaptık, buna emin olabilirsin. MSI yemiyor, B850M-K tekte açacaktır.

Evet gördüm almayı düşünüyorum anakart değiştireceğim X3D işlemciyle beraber almayı düşünüyorum alınca sorunsuz tam performans çalışacaktır değil mi?

Evet gördüm almayı düşünüyorum anakart değiştireceğim X3D işlemciyle beraber almayı düşünüyorum alınca sorunsuz tam performans çalışacaktır değil mi?

Evet, problem olmaz. 5800 1:1 zaten sizde şu an için sıkıntısız. R7 7800X3D ve B850M-K ikilisi problem olmaz. 7500X3D alacaksanız da bir düşünmek lazım, onun fiyatlandırması uygun değil.

9700X ya da 7700X düşünülebilir 7500X3D yerine. RAM ayarları ile X3D Cache önemi kalmıyor sizde. Modüller A-die olup olmadığı bir de kesin değil, tRFC metodu ile bakmak lazım.

@UmutEros 5600 MT/s'deyken tRFC1, tRFC2, tRFCsb 336 yaptığınızda Boot ediyor mu? Bank Refresh Normal olsun.

Evet, problem olmaz. 5800 1:1 zaten sizde şu an için sıkıntısız. R7 7800X3D ve B850M-K ikilisi problem olmaz. 7500X3D alacaksanız da bir düşünmek lazım, onun fiyatlandırması uygun değil.

9700X ya da 7700X düşünülebilir 7500X3D yerine. RAM ayarları ile X3D cache önemi kalmıyor sizde. Modüller a-die olup olmadığı bir de kesin değil, tRFC metodu ile bakmak lazım.

@UmutEros 5600 MT/s'deyken tRFC1, tRFC2, trfcsb 336 yaptığınızda boot ediyor mu? Bank Refresh normal olsun.

Deneyeyim mi iki dakika 5600MHz yapıp dediğiniz değerleri 336 yapim mi EXPO açık olup olmaması önemli mi?

Deneyeyim mi iki dakika 5600MHz yapıp dediğiniz değerleri 336 yapim mi EXPO açık olup olmaması önemli mi?

Manuel yapın yine, 1.4V girin. VDD, VDDQ ve VDDIO 1.4V olsun. Frekansı 5600 MHz yapın. tCL 28, tRCD 36, tRP 36, tRAS 80 ayarlayın. Geri kalan zamanlamalara dokunmayın. Sadece bu 3 adet tRFC değerini 336 yapın. Boot ederse Zen iletin aynı şekilde. Bank Refresh Normal olacak.

UCLK=MCLK ayarlamayı unutmayın bir de.

Manuel yapın yine, 1.4v girin. Vdd, VDDQ ve vddıo 1.4v olsun. Frekansı 5600 MHz yapın. TCL 28, tRCD 36, tRP 36, tras 80 ayarlayın. Geri kalan zamanlamalara dokunmayın. Sadece bu 3 adet tRFC değerini 336 yapın. Boot ederse zen iletin aynı şekilde. Bank Refresh normal olacak.

Uclk = mclk ayarlamayı unutmayın bir de.

Hepsini yaptım SoC dokunmuyacak mıyız 1 voltage da.

Hepsini yaptım SoC dokunmuyacak mıyız 1 voltage da.

Bootluyom.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 11
  • image.webp
    image.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 11
  • image.webp
    image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 11