RAM optimizasyonu nasıl yapılmalı?

Jbat pinini buldum tornavida ile değdirdim resetlemedi ya.

Tamam resetlemiş geç açıldı

Bank Swap APU ayarını Auto deneyin. Geri kalan ayarları muhafaza edin. Sadece Nitro 2-3-1 kalsın, VSOC 1.3 ve VDDP 1.15 kalsın. Açamazsa da B850M-K alman lazım. Kart çöp maalesef.

Gigabyte kalsa da aynı sorun olurdu, B650M-R ya da B850M-K minimum tercih etmen gereken şu anda. B650M-R tedavülden kalktı, sadece hazır sistemciler kullanıyor. B850M-K altını tercih etmeyin, B850M-K tatmin eder.

Belki ben yanlış seçmişimdir sıfırdan normale döndürüp ayarları fotograf atayım mi en baştan ayarlıyalım.

Bank swap APU ayarını Auto deneyin. Geri kalan ayarları muhafaza edin. Sadece Nitro 2-3-1 kalsın, VSOC 1.3 ve vddp 1.15 kalsın. Açamazsa da B850M-K alman lazım. Kart çöp maalesef.

Gerçi yanlış bir şey olsa kayıt etme ekranında görürdünüz.

Belki ben yanlış seçmişimdir sıfırdan normale döndürüp ayarları fotograf atayım mi en baştan ayarlıyalım.

O dediğim kısımları size 10-15 tane SS şeklinde ilettim. Oraları BIOS'tan uyguladıktan sonra atın, kontrol ederim. Bank Swap ayarını Auto bırakın sadece, 2-3-1 Nitro olarak değişin. Tekrar deneyin, 1.3 VSOC ve 1.15 VDDP kalsın yine. Burst 8x-8x ile de Boot etmiyorsa salmak lazım. 6000 1:1 veremiyor kart.

@UmutEros 1.45 VDD ile CL30 kalsın bir de. CL28 şimdinin derdi değil, bir yere kaçtığı yok.

Bir de son çare Power Down Enabled denemek lazım, bunun için de Memory Context Restore Enabled almak gerekebilir. Emin değilim ona, bu 2 ayar açık-kapalı olup olmama durumuna göre mavi ekran veriyor. İkisi açık ya da kapalı olmalı yani normalde. B850/X870'te bu sorunu düzelttiler, A620'den emin değilim. MCR ayarını açarsan da DRAM PDA ayarını Sequential yapmıştın, onu Auto çekmen gerekecek. Yoksa o da mavi ekran verir.

İfadeler: X99

CL nereden ayarlanıyor kendisi EXPO açınca oto 38 48 48 96 vermiş.

Dosya Ekleri

• image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 31
CL nereden ayarlanıyor kendisi EXPO açınca oto 38 48 48 96 vermiş.

EXPO açmayın, Manuel girin tek tek tüm değerleri. EXPO/XMP ve Memory Try It Disabled kalsın.

Advanced DRAM Configuration menüsü altında tüm zamanlamalar, oradan itibaren CL30-38-38 olacak şekilde devam edin. Size ilettim birkaç sayfa öncesinde 10-15 tane görsel. Oradan değişmeniz gerekenleri de aktardım.

İlk ssteki değerleri girdim üstüne son dediğiniz değerleri ekledim nitroyuda 2 3 1 yaptım sequential otoya çektim bank refeesh mode otoya aldım eksik var mı fotoya bakar mısınız?

Sorunsuz açtı son dediklerinizle.

Dosya Ekleri

• image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 14
  • image.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• image.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 16
  • image.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 25

CL28 mi veremiyor acaba, belki M-die. Emin değilim, RTP ile teste alır mısın?

RTP:

Memory Cleaner:

HWiNFO:

90 dakika hiç ellmiyeceğim değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…