Restliyim değil mi pine dokunup böyle dedi.

Evet, Boot sorunu var.

DRAM frekansı 6000 MT/s seçtiniz mi? Bu modüller ikisi de Hynix mi bir de?

M-die ya da A-die olup olmadığını öğrenmek lazım.

ZenTimings DIMM Telemetri ya da HWiNFO'dan DRAM Stepping iletmen lazım.

MSI A620 çipsette Manuel girmek problem yapıyor, sebebi bilinmez. ASUS'ta sorun yok bu hususta.

Evet, boot sorunu var.

DRAM frekansı 6000 MT/s seçtiniz mi? Bu modüller ikisi de Hynix mi bir de?

M-die ya da a-die olup olmadığını öğrenmek lazım.

ZenTimings DIMM telemetri ya da HWiNFO'dan DRAM stepping iletmen lazım.

MSI A620 çipsette manuel girmek problem yapıyor, sebebi bilinmez. ASUS'ta sorun yok bu hususta.

Hynix olduğuna eminin uygulamada öyle yazıyor m die ya da a die olduğunu bilmiyorum resetleyip PC açıp dediğiniz uygulamadan sa iletim mi yardımcı olacaksa.

6000 MHz seçiliydi evet.

Hynix Olduğuna eminin uygulamada öyle yazıyor m die yada a die olduğunu bilmiyorum resetleyip pc açıp dediğiniz uygulamadan sa iletim mi yardımcı olucaksa

Evet, uygulamalardan dediğim kısımları iletin.

Niye Boot etmediğini bulmak problem, A620 kartta bulaşılacak işler değil aslında. PBO ve CO (Curve Optimizer) kilidi var, OC işlemleri de limitlidir. MSI'de ayarlatamadım ben bu forumda kimseye şu ana dek. A620 çipset özelinde sadece ASUS'ta ayarlatabildim. MSI yemiyor.

Kit şeklinde mi aldınız, yoksa ayrı ayrı mı? Biri Hynix diğeri Micron ise yine mort.

HWiNFO'dan DRAM Stepping kısmı ve ZenTimings'ten DIMM Telemetri iletilmesi lazım.

Niye Boot etmediğini bulmak problem, A620 kartta bulaşılacak işler değil aslında. PBO ve CO (Curve Optimizer) kilidi var, OC işlemleri de limitlidir. MSI'de ayarlatamadım ben bu forumda kimseye şu ana dek. A620 çipset özelinde sadece ASUS'ta ayarlatabildim. MSI yemiyor.

Kit şeklinde mi aldınız, yoksa ayrı ayrı mı? Biri Hynix diğeri Micron ise yine mort.

HWiNFO'dan DRAM Stepping kısmı ve ZenTimings'ten DIMM Telemetri iletilmesi lazım.
Hwinfo indirdim ama tam nerenin ss ni atıcam

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 14
  • image.webp
    image.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 15
  • image.webp
    image.webp
    4,3 MB · Görüntüleme: 15
@UmutEros Memory Context Restore Disabled miydi? Özet ekranında göremedim, bu Disabled kalmazsa Power Down Mode ya da DRAM PDA Enumerate ID Programming Mode kaynaklı mavi ekran yersin. 2 tane sebebi var. IMC tırt olabilir, sende 1.3 VSOC, 1.15 VDDP, 2-3-1 Nitro denenmeli o ayarlar üzerine.

Niye boot etmediğini bulmak problem, A620 kartta bulaşılacak işler değil aslında. PBO ve co (Curve Optimizer) kilidi var, OC işlemleri de limitlidir. MSI'de ayarlatamadım ben bu forumda kimseye şu ana dek. A620 çipset özelinde sadece ASUS'ta ayarlatabildim. MSI yemiyor.

HWiNFO'dan DRAM stepping kısmı ve ZenTimings'ten DIMM telemetri iletilmesi lazım.

Hiç bilgim yok hocam Vatan Bilgisayar'dan hazır sistem olarak aldım.

Hwinfo indirdim ama tam nerenin ss ni atıcam

O-die ise M-die'dır. Yüksek ihtimalle öyle yani. tRFC metodu ile onu sonra anlarız. Senin IMC tırt olabilir, Boot sorunu var. Thermalright AM5 Secure Frame zımbırtısı takılı mı?

Hiç bilgim yok hocam Vatan Bilgisayar'dan hazır sistem olarak aldım.

Hazır PC'lerde bazı parçalar tuzak, özelleştirip alman lazım. Ama artık olan olmuş, eldekini en iyi kullanmaya bakmak lazım.

@UmutEros Memory context restore disabled miydi? Özet ekranında göremedim, bu disabled kalmazsa Power down mode ya da DRAM pda enumerate ID programming mode kaynaklı mavi ekran yersin. 2 tane sebebi var. Imc tırt olabilir, sende 1.3 VSOC, 1.15 vddp, 2-3-1 Nitro denenmeli o ayarlar üzerine.

Bir de böyle demiyelim mi Memory context restore disable dı iki kere baktım.

Bir de böyle demiyelim mi Memory context restore disable dı iki kere baktım.

Önceki ayarların üzerine 1.3 VSOC/NB, 1.15 VDDP verin. Bir de Nitro kısmında 1-2-1 olan kısmı 2-3-1 yapın. Bana özet ekranı iletin yine.

CL30 ayarlayın bir de, CL28 olmasın. 1.45V CL30 dene.

O-die ise M-die'dır. Yüksek ihtimalle öyle yani. tRFC metodu ile onu sonra anlarız. Senin IMC tırt olabilir, Boot sorunu var. Thermalright AM5 Secure Frame zımbırtısı takılı mı?

Hazır PC'lerde bazı parçalar tuzak, özelleştirip alman lazım. Ama artık olan olmuş, eldekini en iyi kullanmaya bakmak lazım.
Takılı değil galiba o şey işlemci üzerinde olan