m4tehan

Yetkin
Sistemim :

• MSI RTX 4060 VENTUS 2X 8 GB
• INTEL I5-12400
• XPG 2X8 GB RAM
• MSI H610M PRO
• PSU 750W (markasını bilmiyorum)

Bu sistem ile bazı oyunlar'da donuyor bazı oyunlar'da donmuyor, üstelik donmayan oyunlar donan oyunlara göre daha ağır oyunlar

Donma yaşadığım oyunlar :

• PUBG
• FORTNITE
• BATTLEFIELD 1/5
• HOUSE PARTY
• I AM FISH

Donma yaşamadığım oyunlar :

• GTA 5
• RDR 2
• FH 4/5
• NFS: HEAT
• COD: WARZONE
• CS 2
• ETS 2
• MAX PAYNE 3
• WOLFENSTEIN 2
• BEAMNG DRIVE
• HITMAN 1/3

Çok şaşırtıcı değil mi ? Donma yaşamadığım oyunlar donma yaşadığım oyunlara nazaran çok daha yüksek sistem istiyor.

Bu sorun çok canımı sıkmaya başladı sizce sorun nedir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben de MSI RTX 4060 2X kullanıyorum. Aynı sıkıntı bende de var. Benim durumumda ise RDR2'de donma yok ama GTA 5'te donma yaşıyorum. Ne yapacağımı bilemedim.

Hocam ben de MSI RTX 4060 2X kullanıyorum. Aynı sıkıntı bende de var. Benim durumumda ise RDR2'de donma yok ama GTA 5'te donma yaşıyorum. Ne yapacağımı bilemedim.

Hocam, büyük ihtimal 180+ FPS alıyorsunuz oyunda, GTA 5 180 FPS'i geçince donmaya başlıyor sizin sorununuz bu. Merak etmeyin sistemsel sıkıntı yok.

Sistemim:

• MSI RTX 4060 Ventus 2X 8 GB
• Intel i5-12400
• XPG 2x8 GB RAM
• MSI H610M Pro
• PSU 750W (markasını bilmiyorum)

Bu sistem ile bazı Oyunlar'da donuyor bazı Oyunlar'da donmuyor, üstelik donmayan oyunlar donan oyunlara göre daha ağır oyunlar

Donma yaşadığım oyunlar:

• PUBG
• Fortnite
• Battlefield 1/5
• House PARTY
• I AM FISH

Donma yaşamadığım oyunlar:

• GTA 5
• RDR 2
• FH 4/5
• NFS: HEAT
• CoD: Warzone
• CS 2
• ETS 2
• Max Payne 3
• Wolfenstein 2
• BeamNG Drive
• Hitman 1/3

Çok şaşırtıcı değil mi? Donma yaşamadığım oyunlar donma yaşadığım oyunlara nazaran çok daha yüksek sistem istiyor.

Bu sorun çok canımı sıkmaya başladı sizce sorun nedir?

Donma yaşamadan aslında temelde çevrimiçi oyunlar. Arka planda çalışan gereksiz uygulamalar takılmalara yol açar. Ayrıca bu oyunlarda kullanılan RAM ve işlemci sıcaklıklarına baktınız mı?

Hocam sistemi topladınız mı hazır mı satın aldınız? Bunu soruyorum çünkü staj yaptığım dönemlerde hazır sistem satan markalar bu tür planlı eksilitmeler yapıyorlarki günümüzde bunu bayağı yapmaya başladılar.