Cortez_TR

Gelişen
Arkadaşlar merhaba,

Kasım 2024’te yaklaşık 25.000 TL’ye satın aldığım ZOTAC RTX 4070 12 GB Super Twin Edge OC White ekran kartımı, belirli bir RPM aralığında sol fanından gelen rahatsız edici ses nedeniyle yetkili servise gönderdim.
Servis incelemesi sonucunda kartın arızalı olduğu tespit edildi ve şu an değişim / iade raporu için onay bekleniyor. Güncel piyasa şartlarını göz önüne aldığımda para iadesini kesinlikle kabul etmeyip birebir değişim talep edeceğim.

Ancak piyasada RTX 4000 serisi stoklarının tükenmiş olması sebebiyle distribütör firmanın bana RTX 5000 serisinden bir model teklif edeceğini tahmin ediyorum. Bildiğim kadarıyla firmanın distribütörlüğünü yaptığı markalar arasında Gigabyte, Zotac ve Sapphire bulunuyor.

Bu durumda:

RTX 5000 serisinde RTX 4070 Super'in doğrudan eşdeğeri hangi modeldir?

Hak kaybı yaşamamak adına distribütörden eşdeğer veya farkını ödeyerek/ödemeden üst model olarak tam olarak hangi kartları talep etmeliyim?

Benzer garanti ve değişim süreci yaşamış arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

Sistem bileşenleri:
  • AMD Ryzen 7 9800X3D
  • MSI B650M Project Zero
  • MSI MAG A850GL

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,

Kasım 2024'te yaklaşık 25.000 TL'ye satın aldığım Zotac RTX 4070 12 GB Super Twin Edge OC White ekran kartımı, belirli bir RPM aralığında sol fanından gelen rahatsız edici ses nedeniyle yetkili servise gönderdim.
Servis incelemesi sonucunda kartın arızalı olduğu tespit edildi ve şu an değişim / iade raporu için onay bekleniyor. Güncel piyasa şartlarını göz önüne aldığımda para iadesini kesinlikle kabul etmeyip birebir değişim talep edeceğim.

Ancak piyasada RTX 4000 serisi stoklarının tükenmiş olması sebebiyle distribütör firmanın bana RTX 5000 serisinden bir model teklif edeceğini tahmin ediyorum. Bildiğim kadarıyla firmanın distribütörlüğünü yaptığı markalar arasında Gigabyte, Zotac ve Sapphire bulunuyor.

Bu durumda:

Hak kaybı yaşamamak adına distribütörden eş değer veya farkını ödeyerek/ödemeden üst model olarak tam olarak hangi kartları talep etmeliyim?

Benzer garanti ve değişim süreci yaşamış arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!

Sistem bileşenleri:
  • AMD Ryzen 7 9800X3D
  • MSI B650M Project Zero
  • MSI MAG A850GL

5060 Ti ya da 5070 alıp geç bence.

Hocam bence bu kadar model seçme şansınız olmayacak. Distribütör ellerindeki muadili önünüze koyacak. Ben şimdiden Gigabyte Windforce ya da Eagle OC RTX 5070 hayırlı olsun diyeyim.

5060 Ti ya da 5070 alıp geç bence.
Aşağı yukarı RTX 5070 diyebiliriz. Tabii ki oyundan oyuna göre fark değişkenlik gösterebilir ancak en yakın RTX 5000 serisi bu diyebiliriz. Bir altı RTX 5060 Ti 16 GB zaten, o da 4070S'e göre daha alt kalabilir.
Hocam bence bu kadar model seçme şansınız olmayacak. Distribütör ellerindeki muadili önünüze koyacak. Ben şimdiden Gigabyte Windforce ya da Eagle OC RTX 5070 hayırlı olsun diyeyim.
Bende 1440p (2K) monitör var ve 12 GB VRAM sınırını bazı oyunlarda hissetmeye başladım. Örneğin COD: Modern Warfare oynarken VRAM kullanımının 12.5 GB seviyelerine çıktığını ve buna bağlı anlık FPS düşüşleri (stuttering) yaşadığımı fark ettim.

Bu durumu ve VRAM ihtiyacımı gerekçe göstererek distribütörden RTX 5070 Ti talep etsem süreç nasıl işler?

- Farksız değişim yaparlar mı?

- Yoksa iki kartın güncel piyasa fiyatı arasındaki farkı mı talep ederler?

- Ya da eski fatura bedelimi (25.000 TL) güncel kart fiyatından düşüp 40.000 TL gibi bir fark mı çıkarmaya çalışırlar?

Distribütörün çalıştığı markaları (Gigabyte, Zotac, Sapphire) ve piyasadaki stok durumlarını incelediğimde, Zotac tarafında beyaz renk seçeneğinin yalnızca RTX 5080 serisinde bulunduğunu gördüm. Gigabyte tarafında ise RTX 5070 serisinde iki adet beyaz model yer alıyor: Aero ve Eagle.

Sistemim tamamen beyaz temalı olduğu için distribütörden kesinlikle beyaz bir kart talep edeceğim. Eğer Gigabyte RTX 5070 üzerinden bir değişim teklifi gelirse, Aero modelini mi yoksa Eagle modelini mi öncelikli olarak istemeliyim? Bu iki model arasında soğutma, malzeme kalitesi ve performans açısından belirgin bir fark var mıdır?

Daha dereyi görmeden sevinçten paçaları sıvadım ama ellerinde olan ürünlere göre teklif edeceklerini biliyorum. Zaten 5060 ve 5060 Ti kabul etmem büyük ihtimalle.

Arkadaşlar merhaba,

Kasım 2024'te yaklaşık 25.000 TL'ye satın aldığım Zotac RTX 4070 12 GB super Twin Edge OC white ekran kartımı, belirli bir RPM aralığında sol fanından gelen rahatsız edici ses nedeniyle yetkili servise gönderdim.

Bu durumda:

Hak kaybı yaşamamak adına distribütörden eş değer veya farkını ödeyerek/ödemeden üst model olarak tam olarak hangi kartları talep etmeliyim?

Sistem bileşenleri:
  • AMD Ryzen 7 9800X3D.
  • MSI B650M project Zero.
  • MSI MAG A850GL.

5070 almanız eş değer olur ancak firmalar çok uğraştırıyor 5060 Ti teklif edebilir veya elimizde muadil yok diyerek para iadesi teklif edebilir. Kesinlikle böyle bir durumda para iadesine onay vermeyin ve 5070 harici kart kabul etmeyin. Sorun çıkartırlarsa THH başvuracaksınız.

Bende 1440p (2K) monitör var ve 12 GB VRAM sınırını bazı oyunlarda hissetmeye başladım. Örneğin CoD: Modern Warfare oynarken VRAM kullanımının 12.5 GB seviyelerine çıktığını ve buna bağlı anlık FPS düşüşleri (stuttering) yaşadığımı fark ettim.

Bu durumu ve VRAM ihtiyacımı gerekçe göstererek distribütörden RTX 5070 Ti talep etsem süreç nasıl işler?

- Farksız değişim yaparlar mı?

- Yoksa iki kartın güncel piyasa fiyatı arasındaki farkı mı talep ederler?

- Ya da eski fatura bedelimi (25.000 TL) güncel kart fiyatından düşüp 40.000 TL gibi bir fark mı çıkarmaya çalışırlar?

Distribütörün çalıştığı markaları (Gigabyte, Zotac, Sapphire) ve piyasadaki stok durumlarını incelediğimde, Zotac tarafında beyaz renk seçeneğinin yalnızca RTX 5080 serisinde bulunduğunu gördüm. Gigabyte tarafında ise RTX 5070 serisinde iki adet beyaz model yer alıyor: Aero ve eagle.

Sistemim tamamen beyaz temalı olduğu için distribütörden kesinlikle beyaz bir kart talep edeceğim. Eğer Gigabyte RTX 5070 üzerinden bir değişim teklifi gelirse, Aero modelini mi yoksa eagle modelini mi öncelikli olarak istemeliyim? Bu iki model arasında soğutma, malzeme kalitesi ve performans açısından belirgin bir fark var mıdır?

Daha dereyi görmeden sevinçten paçaları sıvadım ama ellerinde olan ürünlere göre teklif edeceklerini biliyorum. Zaten 5060 ve 5060 Ti kabul etmem büyük ihtimalle.

Hocam aradaki fark kabaca %3-5. Bazı tier listlerde sizin kart yüzde 3 iyi bazılarında 5070. o şekilde düşünün fiyat farkını değer mi diye.

Hocam aradaki fark kabaca %3-5. Bazı tier listlerde sizin kart yüzde 3 iyi bazılarında 5070. o şekilde düşünün fiyat farkını değer mi diye.

Anladım, 5070 Ti karta fark çıkarırlarsa diye sormuştum. 5070 teklif edip fark isterlerse hiç hoş olmaz; duruma göre yol nereye götürürse gideriz artık. Gelişmeler oldukça burayı güncellerim.

Aşağı yukarı RTX 5070 diyebiliriz. Tabii ki oyundan oyuna göre fark değişkenlik gösterebilir ancak en yakın RTX 5000 serisi bu diyebiliriz. Bir altı RTX 5060 Ti 16 GB zaten, o da 4070S'e göre daha alt kalabilir.

Eğer 5070 Ti olmazsa ve 5070 ile 5060 Ti arasında kalırsam, sırf 16 GB VRAM için 5060 Ti'yi belki düşünebilirim.

5070 almanız eş değer olur ancak firmalar çok uğraştırıyor 5060 Ti teklif edebilir veya elimizde muadil yok diyerek para iadesi teklif edebilir. Kesinlikle böyle bir durumda para iadesine onay vermeyin ve 5070 harici kart kabul etmeyin. Sorun çıkartırlarsa THH başvuracaksınız.

Duruma göre ilerlerim artık ama para iadesini asla kabul etmem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım, 5070 Ti karta fark çıkarırlarsa diye sormuştum. 5070 teklif edip fark isterlerse hiç hoş olmaz; duruma göre yol nereye götürürse gideriz artık. Gelişmeler oldukça burayı güncellerim.

Eğer 5070 Ti olmazsa ve 5070 ile 5060 Ti arasında kalırsam, sırf 16 GB VRAM için 5060 Ti'yi belki düşünebilirim.

Duruma göre ilerlerim artık ama para iadesini asla kabul etmem.

VRAM fazla diye 5060 Ti düşünmeyin 16 GB veri işleyebilecek bir gücü yok zaten o kartın. 5070 harici kart kabul etmeyin. Size 4070’i satın aldığınız fatura tutarı üzerinden 5070 için fark çıkıyor derlerse bunu da kabul etmeyin kesinlikle. Ücretsiz muadil ürün vermek zorundalar ve bunun değeri fatura tutarı üzerinden bakılamaz. Aynı durumu İncehesap ile yaşadım bozulan SSD için ücretsiz değişim sağlamadılar benden fark talep ettiler şu an THH kararı bekliyorum.