VRAM fazla diye 5060 Ti düşünmeyin 16 GB veri işleyebilecek bir gücü yok zaten o kartın. 5070 harici kart kabul etmeyin. Size 4070’i satın aldığınız fatura tutarı üzerinden 5070 için fark çıkıyor derlerse bunu da kabul etmeyin kesinlikle. Ücretsiz muadil ürün vermek zorundalar ve bunun değeri fatura tutarı üzerinden bakılamaz. Aynı durumu İncehesap ile yaşadım bozulan SSD için ücretsiz değişim sağlamadılar benden fark talep ettiler şu an THH kararı bekliyorum.
İşimiz THH kalırsa vay halimize 3 - 6 ay boştan yere zaman kaybedeceğiz. Peki bu durumda servise gönderilen parça ellerinde mi kalıyor ?

İşimiz THH kalırsa vay halimize 3 - 6 ay boştan yere zaman kaybedeceğiz. Peki bu durumda servise gönderilen parça ellerinde mi kalıyor?

O kadar sürmüyor hocam iş bu noktaya gelirse süreyi dert edip boyun eğmeyin bunlara. Çünkü hakkınızı aramadıkça umursamıyor firmalar ülkemizde. Kendimden örnek vermek gerekirse SSD bozulmuştu serviste kaldı zaten bana verselerde bir işime yaramaz. Para iadesinde kabul etmediğimi bildirdim ve THH başvurdum. Sonucu bekliyorum yani para iadesi almadım İncehesap'tan. Maksimum 1-2 ay içerisinde karara bağlanır diye düşünüyorum tabii bulunduğunuz şehirede bağlı.

O kadar sürmüyor hocam iş bu noktaya gelirse süreyi dert edip boyun eğmeyin bunlara. Çünkü hakkınızı aramadıkça umursamıyor firmalar ülkemizde. Kendimden örnek vermek gerekirse SSD bozulmuştu serviste kaldı zaten bana verselerde bir işime yaramaz. Para iadesinde kabul etmediğimi bildirdim ve THH başvurdum. Sonucu bekliyorum yani para iadesi almadım İncehesap'tan. Maksimum 1-2 ay içerisinde karara bağlanır diye düşünüyorum tabii bulunduğunuz şehirede bağlı.
Bulunduğum yer milyon nüfusa sahip bir yer değil 300 bin civarı nüfusu var. Umarım böyle bir şey ile karşı karşıya kalmam distribütör firmasının google yorumları çok iyi ama sitelerinin garanti şartları açıklamasında şu yazıyor.

"Stoktaki ürünler, arızalı ürünü yukarıdaki şartlardan herhangi birine uygun şekilde değiştirmeyi sağlayamıyorsa arızalı ürün belli bir upgrade ücreti karşılığı stokta bulunan başka bir ürünle değiştirilir veya Endeks Bilişim'in belirlediği rayiç bedelden iade faturası kesilmek suretiyle iade alınır."

Bu arada yaşadığınız soruna üzüldüm umarım en yakın zamanda çözüme kavuşur ve kazanırsınız.

Bulunduğum yer milyon nüfusa sahip bir yer değil 300 bin civarı nüfusu var. Umarım böyle bir şey ile karşı karşıya kalmam distribütör firmasının google yorumları çok iyi ama sitelerinin garanti şartları açıklamasında şu yazıyor.

"Stoktaki ürünler, arızalı ürünü yukarıdaki şartlardan herhangi birine uygun şekilde değiştirmeyi sağlayamıyorsa arızalı ürün belli bir upgrade ücreti karşılığı stokta bulunan başka bir ürünle değiştirilir veya Endeks Bilişim'in belirlediği rayiç bedelden iade faturası kesilmek suretiyle iade alınır."

Bu arada yaşadığınız soruna üzüldüm umarım en yakın zamanda çözüme kavuşur ve kazanırsınız.
İade değişim raporu aldığınız her ürün serviste kalır. Sonrasında arızalı ürün yurt dışına gönderilir.

Aşağı yukarı RTX 5070 diyebiliriz. Tabii ki oyundan oyuna göre fark değişkenlik gösterebilir ancak en yakın RTX 5000 serisi bu diyebiliriz. Bir altı RTX 5060 Ti 16 GB zaten, o da 4070S'e göre daha alt kalabilir.
Hocam bence bu kadar model seçme şansınız olmayacak. Distribütör ellerindeki muadili önünüze koyacak. Ben şimdiden Gigabyte Windforce ya da Eagle OC RTX 5070 hayırlı olsun diyeyim.
5070 almanız eş değer olur ancak firmalar çok uğraştırıyor 5060 Ti teklif edebilir veya elimizde muadil yok diyerek para iadesi teklif edebilir. Kesinlikle böyle bir durumda para iadesine onay vermeyin ve 5070 harici kart kabul etmeyin. Sorun çıkartırlarsa THH başvuracaksınız.
Öyle karmaşık bir sürecin içine düştüm ki anlatamam gerçekten lanet olsun ben Endeks Bilişim bünyesinde bulunan FKC Elektronik yetkili servisine RTX 4070 Super Beyaz renk ekran kartımı göndermiştim ellerine geçtikten sonra kendileri bana ekran kartının arızalı olduğunu söylediler ve tarafıma iade / değişim raporu düzenleyip belgeyi ilettiler bende bu belgeyi alıp n11 platformu üzerinden ürünü aldığım xxxx adlı satıcıma ulaştım kendisine para iadesini kesinlikle istemediğimi fakat ürünün değişimini istediğimi kesin bir dille anlattım kendisi ilgili kişiler ile iletişim kurduğunu gelişmeler oldukça bilgi vereceğini söyledi aradan 1 veya 2 gün geçtikten sonra bana Gigabyte AERO RTX 5060 Ti 16 GB teklif ettiklerini fakat bu ürünün sizin kartınızdan daha düşük olduğunu düşünmekteyim nasıl ilerleyelim diyerek bana fikrimi sordu bende bu ürün ile değişimi asla kabul etmediğimi ve aynı klasmanda olmadığını Gigabyte AERO veya EAGLE ICE RTX 5070 12 GB ekran kartı varsa bu ekran kartı ile değişimini istediğimi ellerinde yoksa daha üst model ile değişimini yapmalarını söyledim sonra bana anında dönüş yaparak bu tarz firmalar işi bu şekilde yokuşa sürdüğünü gerekirse Tüketici Hakem Heyeti yoluna gidebileceğimizi ve ben kendilerine tekrar baskı kurup talebinizi ileteceğim dedi aradan üç saat geçtikten sonra tekrar geri dönüş yaptı ilgili yerin kendisine üst modelde siyah kart olduğunu beyaz olmadığını söylemiş bu durum hakkında düşünceniz nedir diye sordu bende sistemimin tamamem beyaz temada olduğunu hatta servise gönderdiğim ürününde beyaz olduğunu bu yüzden siyah seçeneğini şu aşamada kabul etmeyeceğimi önceliğimin beyaz renk olduğunu söyledim şuan süreç hala devam ediyor fakat ben rahat duramadım Endeks Bilişimi aradım durumu teyit etmek adına bana demezler mi bu ürün hakkında tarafımıza iletilmiş herhangi bir değişim talebi yoktur diye nasıl olmaz dedim nereden satın aldığımı vesaire sordu ürünü bizden Vatan Bilgisayar almış dedi bende orada uyandım çünkü 2024 senesinde ürünü teslim aldığımda kutunun dış yüzeyinde üzerinde yazı olmayan beyaz kare etiket görmüştüm genellikle bu tür etiketlerin Vatan Bilgisayarın mağazalarında sattığı ürünlerde olduğu aklıma gelmişti ama pek umursamamıştım neyse bende satın aldığım yer ile iletişime geçtim ve dedim ki siz ürünü al - sat yapmak amacıyla Vatam Bilgisayardan mı aldınız ? ve şuan değişim için iletişim halinde olduğunuz yer Vatan Bilgisayar mı ? diye sordum evet dedi ayrıca kendisi Vatan Bilgisayar firmasının kendisi Endeks Bilişim ile iletişime geçmiştir dedi oysa Endeks Bilişimden aldığım bilgiye göre hiçbir kişi değişim için talepte bulunmamış ve kendisine bunu bildirdim şuan için müşteri - satıcı - vatan bilgisayar arasında bir iletişim var gerçekten çoook ama çoook komik bir durumun içerisinde kendimi buldum şuan 5060 Ti teklifini reddettim satın aldığım yer RTX 5070 için beyaz renk zorluyor eğer bu iş olmazsa Tüketici Hakem Heyeti bile bu işin içinden nasıl çıkacak bilmiyorum.

Oysa Vatan Bilgisayar online mağaza üzerinde MSI Ventus 2x RTX 5070 beyaz ve ZOTAC RTX 5080 beyaz renk satıyor ben zaten bu durumda gidip kendim bile RTX 5080 vermezdim ama Tüketici Hakem Heyetine göre "ayıpsız misli ile değişim" kuralı aynı renk aynı özellik gibi tanımları ifade ediyor diye biliyorum.

Güncelleme oldukça insanların bilgilenmesi adına burayı güncel tutacağım.