Çözüldü RX 7800XT sistemde CPU LED ışığı yanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan semozin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 190
  • Etiketler Etiketler
    cpu led
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

semozin

Uzman
Merhaba,

Bugün yeni aldığım 7800XT ekran kartını taktım, ilk başta sorun yoktu, 2 saat civarı oyun oynadım sonra bir anda ses ve görüntü gitti, siyah ekran kaldı. Şu an ise CPU ışığı yanıyor. BIOS da günceldi. Sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PSU'yu kapatıp 1 dakika bekleyip tekrar açın sistemi, kartın montajını ve güç girişlerini kontrol edin, gevşek olmasın.

Karta tek kablo ile güç veriyorsanız o yüzden de devre dışı kalma ihtimali var.
PSU'yu kapatıp 1 dakika bekleyip tekrar açın sistemi, kartın montajını ve güç girişlerini kontrol edin, gevşek olmasın.

Karta tek kablo ile güç veriyorsanız o yüzden de devre dışı kalma ihtimali var.

Çözüm

PSU markasına göre değişmez mi bu hocam? 4 Pinlik kablo bile teorik olarak 150W'a kadar verebiliyor.

Tek çıkışlı PSU'larda tek kablo gelip 2 tane 8 pine ayrılıyor, bu tek kablonun 150W verebildiği söyleniyor, ek olarak 75W PCI-e slotu veriyor etti 225W, ama bu kart 270W'ın üzerine çıkıyor.

Bu senaryo olabilir yani, ihtimal dahilinde.

CPU LED yanmasının sebebi peki?

PSU koruması aktif olduysa güç kesildiği için yanmış olabilir, normalde alakasız.

Sorunu çözdüm: GPU sabitleme vidalarını biraz fazla sıkmışım, biraz kalkık duruyordu, çıkarıp takıp düzgün sıktıktan sonra sorunum çözüldü, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…