Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

semozin

Uzman
Merhaba,

Bugün yeni aldığım 7800XT ekran kartını taktım, ilk başta sorun yoktu, 2 saat civarı oyun oynadım sonra bir anda ses ve görüntü gitti, siyah ekran kaldı. Şu an ise CPU ışığı yanıyor. BIOS da günceldi. Sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PSU'yu kapatıp 1 dakika bekleyip tekrar açın sistemi, kartın montajını ve güç girişlerini kontrol edin, gevşek olmasın.

Karta tek kablo ile güç veriyorsanız o yüzden de devre dışı kalma ihtimali var.
PSU'yu kapatıp 1 dakika bekleyip tekrar açın sistemi, kartın montajını ve güç girişlerini kontrol edin, gevşek olmasın.

Çözüm

PSU markasına göre değişmez mi bu hocam? 4 Pinlik kablo bile teorik olarak 150W'a kadar verebiliyor.

Tek çıkışlı PSU'larda tek kablo gelip 2 tane 8 pine ayrılıyor, bu tek kablonun 150W verebildiği söyleniyor, ek olarak 75W PCI-e slotu veriyor etti 225W, ama bu kart 270W'ın üzerine çıkıyor.

Bu senaryo olabilir yani, ihtimal dahilinde.

Tek çıkışlı PSU'larda tek kablo gelip 2 tane 8 pine ayrılıyor, bu tek kablonun 150W verebildiği söyleniyor, ek olarak 75W PCI-e slotu veriyor etti 225W ama bu kart 270Win üzerine çıkıyor.

Bu senaryo olabilir yani, ihtimal dahilinde.

CPU LED yanmasının sebebi peki?

Sorunu çözdüm: GPU sabitleme vidalarını biraz fazla sıkmışım, biraz kalkık duruyordu, çıkarıp takıp düzgün sıktıktan sonra sorunum çözüldü, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör: