Bu kitin zaten davranışı garipti, tRFC boot edip stabil kalamıyordu, CL neden düşmediğine şaşmamalı o yüzden. DRAM Stepping N/A diye belirtiyor, Hynix M-A ibaresi mevcut değil, al sana P-Die @LH44

CL voltaj ile scale olmuyor belli ki P-Die'de :D

Atipik vaka bu, böyle bir kit normalde olmaz. tRFC mevzusu da saçmaydı, şu anki CL mevzusu da saçma, voltaj basmak ile CL düşürtmüyor.

6200 CL30 hata yoksa böyle kullan gitsin, detaylı incelemek lazım diğer türlü, o senin yapabileceğin bir şey değil.
Hocam Ankara'da isen kasayı emanet edeyim. Ya da uzaktan bağlantı ile müsait olduğun bir zamanda. Niye olmuyor bu? Kafamda kalır benim :D

Hocam Ankara'da isen kasayı emanet edeyim. Ya da uzaktan bağlantı ile müsait olduğun bir zamanda. Niye olmuyor bu? Kafamda kalır benim :D
Onu ben de anlamadım, tRFC'de de stabil kalamıyorsun ama boot ediyor, M-Die olsa 150 altını boot etmez, benimki 145 nadiren boot ediyor, 150 altı hiçbir M-Die stabil açamıyor eksi derece dahil, sadece A-Die 120 ve altını açar. Sendeki 130-140 ns açıyordu ama stabil değildi, şimdi de CL düşürtmüyor, kule tipi eğer dengesiz monte etmediysen, bir saçmalık var tabi. EXPO'da ya da şu anki profilde zaten stabilsin, bent pin falan düşünülmez bu durumda. Durum direkt olarak IMC ya da kit karakteristiği ile alakalı farklı durum var. Onu anlamak zor. Deneme-yanılma lazım. Heatsink sökecek halin yok çünkü şu aşamada.

Onu ben de anlamadım, tRFC'de de stabil kalamıyorsun ama boot ediyor, M-Die olsa 150 altını boot etmez, benimki 145 nadiren boot ediyor, 150 altı hiçbir M-Die stabil açamıyor eksi derece dahil, sadece A-Die 120 ve altını açar. Sendeki 130-140 ns açıyordu ama stabil değildi, şimdi de CL düşürtmüyor, kule tipi eğer dengesiz monte etmediysen, bir saçmalık var tabi. EXPO'da ya da şu anki profilde zaten stabilsin, bent pin falan düşünülmez bu durumda. Durum direkt olarak IMC ya da kit karakteristiği ile alakalı farklı durum var. Onu anlamak zor. Deneme-yanılma lazım. Heatsink sökecek halin yok çünkü şu aşamada.
Kule tipi olabilir ya. Çok bastırdım. Hani bilemiyorum

Kule tipi olabilir ya. Çok bastırdım. Hani bilemiyorum
Bakarsın ona, zor bir şey değil, ama şu anki profil de stabil olmazdı o zaman, boot failure yapmasına yapar da, CL düşürtme ile tetiklenmesi saçma, kit ya da İMC ile alakalı bir sorun olabilir, kestirmek güç.

130-140 ns tRFC boot edip de stabil kalamamasının izahı yok çünkü. M-Die boot etmiyor direkt net bilgi.

@Ayhan Dönmez,
1764366126061.webp