Haddizat

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. Ryzen 7 7800X3D işlemcim var. Akvaryum kasa kullanıyorum. Farklı fan kombinasyonları denedim ama ısıyı bir türlü değiştiremedim. DeepCool LE500 sıvı soğutma kullanıyorum. Oyunlarda 70-80 derece arası gidip geliyor. Valorant oynarken 65 derecelerdeyken oyun stabil akıyor. Ama ısı arttığında drop giriyor. Bazen sistemi kapatıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

a749d94c-4e0a-470b-b35e-338a49c36cdc.webp

65-70-80 derece drop sebebi olamaz, havalar sıcak genel olarak normal, soğutucunuz da zayıf bir model.

Bu fanlar reverse değil mi? Alt ve sağ taraf havayı ne tarafa üflüyor?

@Haddizat

Arkadaşlar merhaba. Ryzen 7 7800X3D işlemcim var. Akvaryum kasa kullanıyorum. Farklı fan kombinasyonları denedim ama ısıyı bir türlü değiştiremedim. DeepCool LE500 sıvı soğutma kullanıyorum. Oyunlarda 70-80 derece arası gidip geliyor. Valorant oynarken 65 derecelerdeyken oyun stabil akıyor. Ama ısı arttığında drop giriyor. Bazen sistemi kapatıyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Eki Görüntüle 170751
Sistem ondan dolayı kapanmaz. 90 - 95 dereceden sonra sorun yaşamaya başlarsın. PSU modeli nedir? Sistem tak diye mi kapanıyor yoksa siyah ekran mı veriyor?

Sistem ondan dolayı kapanmaz. 90 - 95 dereceden sonra sorun yaşamaya başlarsın. PSU modeli nedir? Sistem tak diye mi kapanıyor yoksa siyah ekran mı veriyor?

DeepCool PX750 80+.

Sıvı soğutucu giriş model. 70-80 arası gidip gelmesi normal ve 70-80 derece drop yapacak veya hız düşürecek bir sıcaklık değil.

Yeni sıvı sogutma mı önerirsiniz?

65-70-80 derece drop sebebi olamaz, havalar sıcak genel olarak normal, soğutucunuz da zayıf bir model.

Bu fanlar reverse değil mi? Alt ve sağ taraf havayı ne tarafa üflüyor?

@Haddizat

Alt ve yan fanları revers yaptım. İçeri hava alıyor. Egzoz ve sıvı sogutucu dışarı atıyor.

Px serisi olduğuna emin misin? O seride 750W olmaması lazım. Pk - D veya pf olmasın?

PF750 imiş hocam. Yanlış söylemişim.