Arkadaşlar merhaba. Ryzen 7 7800X3D işlemcim var. Akvaryum kasa kullanıyorum. Farklı fan kombinasyonları denedim ama ısıyı bir türlü değiştiremedim. DeepCool LE500 sıvı soğutma kullanıyorum. Oyunlarda 70-80 derece arası gidip geliyor. Valorant oynarken 65 derecelerdeyken oyun stabil akıyor. Ama ısı arttığında drop giriyor. Bazen sistemi kapatıyor. Yardımcı olabilir misiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?Sistem ondan dolayı kapanmaz. 90 - 95 dereceden sonra sorun yaşamaya başlarsın. PSU modeli nedir? Sistem tak diye mi kapanıyor yoksa siyah ekran mı veriyor?
Önce çizgi çizgi oluyor. Çözünürlük degişiyor. Sonra donuyor reset atmak zorunda kalıyorum.
Önce çizgi çizgi oluyor. Çözünürlük degişiyor. Sonra donuyor reset atmak zorunda kalıyorum.
Ekran kartı kaynaklı bir sorun olabilir. FurMark ve OCCT testi yapar mısın sistemde kararsızlık olacak mı bakalım.
PBO + Curve Optimizer ayarı yaparsanız hiçbir sorun kalmaz.
Çok da berbat değil aslında. Sistem tak diye mi kapanıyor? Nasıl kapanıyor?
İşlemci 75-80 GPU 65-70 derece arası çalışıyor. Normal mi hoam?
Ekran kartı kaynaklı bir sorun olabilir. FurMark ve OCCT testi yapar mısın sistemde kararsızlık olacak mı bakalım.
Tabii yapayım.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Normal değerler.İşlemci 75-80 GPU 65-70 derece arası çalışıyor. Normal mi hoam?
Tabii yapayım.
Üstte denilen testleri yap. OCCT için power testi yapabilirsin. Tam yükteyken voltaj değerlerini atarsan bakabilirim.
90shiphop
Becerikli
Sıcaklıklar normal ama PBO ayarı yapmanızda fayda var. Recep'in son videolarında da olması lazım bir rehber.İşlemci 75-80 GPU 65-70 derece arası çalışıyor. Normal mi hoam?
Tabii yapayım.
Sıcaklıklar normal ama PBO ayarı yapmanızda fayda var. Recep'in son videolarında da olması lazım bir rehber.
Hocam ayarlar nasıl olmalı. Direk start mı demeliyim.
Normal değerler.
Üstte denilen testleri yap. OCCT için Power testi yapabilirsin. Tam yükteyken voltaj değerlerini atarsan bakabilirim.
Ayarlar nasıl olmalı? Start mı demeliyim direkt.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Evet start de direk.Hocam ayarlar nasıl olmalı. Direk start mı demeliyim.
Eki Görüntüle 170774
Eki Görüntüle 170775
Ayarlar nasıl olmalı? Start mı demeliyim direkt.
Hocam bitti. Hangi kısmı atayım.
anilx
Yetkin
full ekran çek at
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Hocam test sırasındayken fotoğraf atmanız gerek.
Test sırasındayken anakart kısmına gel ve bu kısmın fotoğrafını al. Ayrıca sıcaklıklarında fotoğraflarını çek.