Gigabyte BIOS'u diğer firmalardan farklı, alışık değilsen zor. Her şey diğer eş anlamlı adıyla yazılıyor. FCLK=Infinity Fabric mesela, ASUS-MSI da böyle değil. 2100 kalsın o, Bu kısımdan aşağı in orada yazmıyor mu EXPO'nun 1.35v olarak atadığı voltajlar, 1.35 VDD 1.35 VDDQ 1.35 VDDIO yazması lazım, sen sadece 1.4 DRAM Voltaj-MEM VDD şeklinde değişceksin tek değeri.
Burasi sanırım

Dosya Ekleri

• 17565877510338242333537230639621.webp
    17565877510338242333537230639621.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 40
1756587869135.webp

VDD-VDDQ ikisini de 1.4 yap hatta işaretledim, bir zararı yok. SoC voltaj nerede acaba, onu bulduysan 1.25 yapmak lazım onu da belki. 1.2 yetmesi lazım aslında da.

VDDIO'yu bulamadım bu attığından, VDDIO/MC Voltage diye geçer, Memory Controller-Bellek Kontrolcü voltajı, sende 1.35 bu şu anda, değişmesen de olur yani.

Search kısmına yaz olmazsa anakartın, SoC ile alakalı bir şey çıkıyor mu, orada eğer bulursa konumunu da sana söylüyor çünkü.

Kur
Eki Görüntüle 179866

VDD-VDDQ ikisini de 1.4 yap hatta işaretledim, bir zararı yok. SoC voltaj nerede acaba, onu bulduysan 1.25 yapmak lazım onu da belki. 1.2 yetmesi lazım aslında da.

VDDIO'yu bulamadım bu attığından, VDDIO/MC Voltage diye geçer, Memory Controller-Bellek Kontrolcü voltajı, sende 1.35 bu şu anda, değişmesen de olur yani.

Search kısmına yaz olmazsa anakartın, SoC ile alakalı bir şey çıkıyor mu, orada eğer bulursa konumunu da sana söylüyor çünkü.
1.2 deneyeyim mi? Kaybımız olur mu, mouse çalışmadığı icin arayamıyorum.

Kur

1.2 deneyeyim mi? Kaybımız olur mu, mouse çalışmadığı icin arayamıyorum.
Dene, yapacak bir şey yok, Mouse düzelince halledersin onu olmazsa. 1.2 de yeterli gelmesi gerekli, 1.25 yapsan daha iyi olurdu sadece. Integrated Graphics, Fast Boot, MCR-PDM kapatabildin mi?

CPU Grafik gerilimi mi yani SoC voltaj? Bunun 1.3 limiti var mı onu kontrol et, 1.3 limitlendiyse SoC voltaj odur, onu 1.25 yap, Türkçeye çevirirken mi bozdular acaba bu terimleri anlam veremedim.

Eğer SoC voltaj ise o VAXG yazan, 1.3 üstü sana verdirtmez, 1.3 limitlendi o, bir bak eğer o ise. SoC 1.25 kullanman daha iyi.

Üstteki SoC kontrol tıklayınca voltaj yazma yeri çıkıyor mu?

CPU Grafik gerilimi mi yani SoC voltaj? Bunun 1.3 limiti var mı onu kontrol et, 1.3 limitlendiyse SoC voltaj odur, onu 1.25 yap, Türkçeye çevirirken mi bozdular acaba bu terimleri anlam veremedim.

Eğer SoC voltaj ise o VAXG yazan, 1.3 üstü sana verdirtmez, 1.3 limitlendi o, bir bak eğer o ise. SoC 1.25 kullanman daha iyi.

Üstteki SoC kontrol tıklayınca voltaj yazma yeri çıkıyor mu?
1.3 limit hocam evet. 1.250 çekiyorum o zaman bunu dogru mudur?

Ulan bios dondu ya hepsini baştan yazicaz simdi:(

1.3 limit hocam evet. 1.250 çekiyorum o zaman bunu dogru mudur?

Ulan bios dondu ya hepsini baştan yazicaz simdi:(
BIOS'u sıfırladıktan sonra bir kez default al bir de, onu unutma.

Ben elemmedim hocam girdiğimde enabled ve 1300 yazıyordu orda.
Üstteki SoC control bak bir de, oradan yazılıyordur belki. Auto bırak olmazsa şimdilik, Gigabyte BIOS'unun üstesinden gelmek zor.

SoC voltaj integre grafiği de besliyor çünkü, ona özel kısım olabilir o. Saçma geldi bana, bilemedim, araştırmak deneme-yanılma yapmak lazım yani. ASUS-MSI'da böyle değil.