xLeomessi
Becerikli
Fazla detaylı anlattım, instabilite olursa bunları denersin. Şanslıysan tekte olur, şanssızsan zaten şu anki halini kullan problem olmaz. İlk tRFC 390 kısmını aradan çıkart, eğer sistem açılırsa BIOS gir, sonrasında tRP 32 yaparsın tRCD 36 bırakırsın. Diğerleri zaten tablodaki gibi uygularsın aynı şekilde. 390 açılmazsa, m-die çıkarsa, m-die 32'yi de açamaz tRP için, onu mecbur 36 bırakacaksın.
Ama a-die biliyorum senin kiti ben. Çok şanssız değilsen tekte hallolur bence. tRTP 12 belki biraz riskli olabilir ama çok sanmam, 16 açıyor seninki şu anda, trdrdscl ve twrwrscl 6-6 bıraktırdım, 4-4 her kit açamıyor o da gereksiz risk olur, twtrl 16 tWTRS 6 bıraktım, tWTRS 4 deneyebilirsin ekstra aklında olsun, bunları tek tek denersin, yarın olumlu-pozitif geçerse senin için. tRP 32'yi a-die olduğundan eminsen yap, yoksa mavi ekran yersin.
M-die açamaz tRP 32 ve tRFC 390'ı. tRCD 36'yı açabilmesi gerekli şanssız değilsen. Ve CL 28 için 1.4 vdd yetmeli, yetmezse hata verirse 1.42 vdd yaparsın, olur biter. Deneme-yanılma işte, ilk TRFC'den emin ol, sonra bu dediğim gibi dene o tabloyu. BIOS flashback ve clear CMOS ile kurtarırsın sistemi en kötü, bir zararı yok dediğim gibi, yöntem bu, bilmen gerekenler de bu kadarı fazla bile. @xLeomessi
Vallahi bayağı şey öğrendim. Foruma girdiğimden beri sürekli bir şeyler öğreniyorum ama bu sefer cidden çok keyif aldım uğraşırken. Artık her seyi kendim yapabilirim gibi geliyor. Vallahi senden ve yine birkaç arkadaş daha vardı onlardan Allah razı olsun