Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

trucker

Çalışkan
Yeni sistem toplayıp Windows'u kurdum. Her şey stabil gözüküyordu, sürücüleri yükledim ve yaklaşık 1 saat kullandım. BIOS güncellemesi yaptıktan sonra işlemci soğutucu ve kasa fanlarını MSI Center'den ayarlıyordum, bitmişti de, birden PC kapandı. Ekran gelmedi, ilk başta anakartta ışık yanmıyordu. Birkaç kere reset atınca yanmaya basladı. Power tuşundan PC kapanmıyor. Bilgisayar çalışırken bazen yine kendini kapatıyor. RAM'in RGB'leri yanmaya devam ediyor.

Forumda okuduklarım kadarıyla; RAM'leri söktüm taktım ve diğer slotlarda da denedim. İşlemci, anakart ve sıvı soğutucunun kablolarını çıkarıp geri taktım. BIOS güncellemesinden sonra olduğu için BIOS'u sıfırlamak için doğru mu yaptım bilmiyorum, kasanın arkasında reset CMOS 10-15 sn basılı tuttum. Çözülmedi.
  • MSI B650M Project Zero
  • Ryzen 7 9800X3D
  • XPG Lancer CL30 6000MHz 2x16 RAM
IMG_4547.webp

IMG_4546.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Pil ile işiniz yok, anakartın arkasında USB portlarının olduğu yerde 2 tane buton var, birinde clear CMOS yazar, ona bastığınızda BIOS sıfırlanır.
Flash'ı başlatınca anakarta baktım da herhangi bir yanan led göremedim o yüzden bilmiyorum söndü mü. Tam hangi kısımda yanar Msi B650M Project Zero da. 20 dk oldu şu an

Ah şu an kapandı pc bitti sanırım. Sistem kapandı ama RAM RGB'leri hala yanıyor. Dediğinizi yapıyorum şu an 2 ve 4. slotta ramler 4'ü çıkaracağım da yanıyor bu rgbler anlayamadım.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2025-09-23 18.41.04.webp
    Ekran Resmi 2025-09-23 18.41.04.webp
    1,9 MB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
Butonun olduğu yerde veya oranın iç tarafında yanar, 5 dakika sürer.
Orayada baktım ama yanmıyordu yanlış yapmış olabilir miyim sanmıyorum çünkü Recep Baltaş'ın videosunu izleyerek Fat32'ye ekledim ama bilemedim ve 20dk sürdü sistemin kapanması. Ben bu ramleri söksem sorun olur mu rgb yanarken ya da bir güç kaynağını kapatıp açıp mı söksem?

Güç kaynağı açıkken donanım sök tak yapmayın.

Flashback sistem kapalıyken başlatılacak.
Evet sistem kapalıyken başlattım. Güç kaynağını kapatıp söküyorum 4. slottakini

Hocam ilk açılışta CPU ve DRAM yandı sonrasında CPU söndü üstündeki bloğunda rgb'si yandı ama DRAM devam ediyor. Görüntü yine gelmedi.

Evet. 2 saat kullandım sorunsuzdu sonra bir anda pat tüm sistem kapandı donanımsal ise çok üzüleceğim sıfır sistem. Sisteme her güç verdiğimde kapatırken de aynı şekil güç kaynağından geldiğini düşünüyorum tık diye bir elektrik sesi gibi bir ses geliyor. Bu da dikkatimi çekti. MSI MAG A1250GL PCIE5 1250W 80+ Gold

Ses gelir normal.

Riserın bağlantısını anakarttan sökün, öyle deneyin, olmazsa İşlem soğutucusunu biraz gevşetip deneyelim, yine olmazsa pinlere bakmak lazım.

Hep soldan 2. Slotta tek RAM kalsın.