Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

trucker

Çalışkan
Yeni sistem toplayıp Windows'u kurdum. Her şey stabil gözüküyordu, sürücüleri yükledim ve yaklaşık 1 saat kullandım. BIOS güncellemesi yaptıktan sonra işlemci soğutucu ve kasa fanlarını MSI Center'den ayarlıyordum, bitmişti de, birden PC kapandı. Ekran gelmedi, ilk başta anakartta ışık yanmıyordu. Birkaç kere reset atınca yanmaya basladı. Power tuşundan PC kapanmıyor. Bilgisayar çalışırken bazen yine kendini kapatıyor. RAM'in RGB'leri yanmaya devam ediyor.

Forumda okuduklarım kadarıyla; RAM'leri söktüm taktım ve diğer slotlarda da denedim. İşlemci, anakart ve sıvı soğutucunun kablolarını çıkarıp geri taktım. BIOS güncellemesinden sonra olduğu için BIOS'u sıfırlamak için doğru mu yaptım bilmiyorum, kasanın arkasında reset CMOS 10-15 sn basılı tuttum. Çözülmedi.
  • MSI B650M Project Zero
  • Ryzen 7 9800X3D
  • XPG Lancer CL30 6000MHz 2x16 RAM
IMG_4547.webp

IMG_4546.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Pil ile işiniz yok, anakartın arkasında USB portlarının olduğu yerde 2 tane buton var, birinde clear CMOS yazar, ona bastığınızda BIOS sıfırlanır.
Bakın bu tarz sorunlarda her şeyi bir anda denerseniz çorba olur, sırayla ilerlemeniz lazım.

Riser sökülüyken tekrar BIOS sıfırlayın LED'ler yanmaya devam eserse işlemci soğutucu vidalarını biraz gevşetin.
Yok daha öncesinde yapmıştım kablo kontrolünü şimdi dediklerinizi yapıp yazacağım.

Açıldı sistem yeşil ışık led'i yanıyor anakartta. BIOS'a girdim bakmamı istediğiniz bir değer vs. var mı?

Size sormadan yaptım ama flash BIOS yaptım öyle açıldı ekran geldi. Yeşil ışık var DRAM'de BIOS güncel. 3 dakikadır açık umarım yine birden kapanmaz. Ramler 4200 Mhz görünüyor normalde 6000 Mhz herhangi bir işlem yapmadım BIOS'da bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2025-09-23 20.07.00.webp
    Ekran Resmi 2025-09-23 20.07.00.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Yeşil ışık işletim sistemi yok demek, Windows kurulu değil miydi?
Kurulu hocam. Orda mı bir sıkıntı yaşıyorum acaba az önce Windows açıldı 1dk sonra sistem kendini kapattı. Şu an BIOS'da bekliyorum ayrıca Gen4 ayarı hala aktif görünüyor. Ellemedim önceden ayarladığım gibi duruyor.

Dosya Ekleri

• IMG_4580.webp
    IMG_4580.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 28
Anakart gen 4 destekliyormuş zaten, yeniden başlatın bakalım sistemi, ESC ile çıkın.
Auto'da gelmişti. Ben kendim gen 5'te kalmasın diye gen 4'ü seçtim ne olur ne olmaz diye. Hocam çıkıcam windowsa geçicem de 20dk dır BIOS ta kapanmadı sistem bakalım Windows'a geçince ne yapacak.

Hocam hatırlıyor musun sistem ilk kapanmadan önce MSI Center da fan ayarlarıyla oynadım diye. Windowsa geçtim fan sesinin azaldığını duydum. O yaptığım ayarı defaulta çevirdim. Şu an 2dk oldu sistem hala açık.

Bu tarz programları kullanmayın, kaldırın sistemden, fan ayarını BIOS'tan yapın.

Şimdi tekrar toplayın sistemi eski haline getirin, ekran kartından alın görüntüyü.

İlk aşamada riser takmayın, direkt anakarta takın kartı.