Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Recep Abi selam.
  • ASUS X670E E Gaming Wi-Fi
  • Ryzen 7950X
  • Corsair H150ELITe 360 sıvı soğutma var
  • PSU 1000WATT
İşlemci beslemesi anakartta çift 8 pin, PSU'da tek besleme var, mecburen öyle besliyorum. Birkaç sorum olacak sana vakit ayırırsan. İşlemci stock halde efsane performanslı ama CS 2'de bile 95 derecelerde. Cinebench açınca 108 dereceler oluyor anında. Skor olarak çok önemsemiyorum ama test videolarından düşük çıkıyor. Max 35000 o da 108 derecelerde. AMD ECO açtığımda da oyunlarda FPS bayağı düşüyor. OC açamıyorum işlemci güç kesiyor. Isı veya güç kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Isı için nihai çözüm Custom sıvı soğutma mı? İşlemciyi tek 8pin beslemem ısıya etki eder mi?

İleride ekran kartı olarak 4080/90 almayı planlıyorum. PSU o zaman mecburen değişecekte kayda değer bilgi bulamadım çok fazla. Herkes üstün körü anlatıyor. Linus tech tips biraz değiniyor ama ekipman ve olanak olarak ülkecek yaklaşmamız zor onlara. Cevap verirsen sevinirim.

PBO Açık mı? Ayrıca o işlemci iyi bir soğutucuyu hak ediyor, stokla iyi bir performans alacağın bir işlemci değil maalesef soğutma konusunda.

O işlemci stok fan ile kullanılacak bir işlemci değil. Custom sıvı soğutma da biraz abartı olabilir ama kaliteli bir soğutma sıkıntınızı çözer.

Edit: Stock halde dediğiniz için stock soğutucu kullandığınızı zannettim yukarıda da sıvı soğutmayı yazmışsınız. Pardon. Büyük ihtimalle soğutucunun montajında, macunda veya temasında problem var.

Son düzenleme:
360mm soğutucu ile oyunlarda işlemcinin 95C dereceye çıkmaması gerek açıkçası. Cinebench testi esnasında normal ama oyunlarda hiç normal değil. Soğutucun iyi sıkılmamış olabilir ya da kaliteli macun olmayabilir diyeceğim ama Crosair soğutucular zaten kendi macunu ile geliyor.

İşlemci 8 PIN beslemesinin bunda etkisi olduğunu düşünmüyorum. İkinci 8 PIN overclok için tavsiye ediliyor anakart üreticileri tarafından.

İlk önerim soğutucuyu gerekirse söküp tekrar düzgün bir şekilde ve kaliteli bir macun ile monte etmen.

360mm soğutucu ile oyunlarda işlemcinin 95C dereceye çıkmaması gerek açıkçası. Cinebench testi esnasında normal ama oyunlarda hiç normal değil. Soğutucun iyi sıkılmamış olabilir ya da kaliteli macun olmayabilir diyeceğim ama crosair soğutucular zaten kendi macunu ile geliyor.

İşlemci 8 pın beslemesinin bunda etkisi olduğunu düşünmüyorum. İkinci 8 pın overclock için tavsiye ediliyor anakart üreticileri tarafından.

İlk önerim soğutucuyu gerekirse söküp tekrar düzgün bir şekilde ve kaliteli bir macun ile monte etmen.

Termal macun olarak marka hatırlamıyorum net olarak ama piyasada adı olan thermal grizly seviyelerinde macunlar da kullandım oyunları geçtim boşta da sıcaklık değerleri yüksek 70 derecelerde seyrediyor. PBO ayarlarına çok hakim değilim YouTube'da bazı OC tutkunlarının ayarlarını denedim hız ve performans olarak efsanevi seviyeler elde etsem de sıcaklık açıkçası gözümü korkuttu malum donanım fiyatları çok yüksek olası arıza durumunda aynı sistem hayalimde kalır sadece. Montaj konusunda da sorun yok teknik becerim var elektronik teknisyeniyim. AiO yerine Custom sıvı soğutma bu işi kesin çözer mi? Bazı videolarda 7-8 dereceler fark eder şeklinde yüzeysel anlatımlar var.

Biz custom sıvı soğutma ile işlemcide 45C elde etmiştik. Eminim bunda da faydası olacaktır. Öte yandan ECO mode'un bu kadar çok FPS düşürmemesi lazım :unsure:

Cevabınız için teşekkür ederim aydınlandım 45 derece mükemmel bir seviye customa geçme zamanı geldi sanırım. Farklı bir başlıkta güç limitleri hakkında arkadaşlar cevaplar vermişler sanırım PBO açınca güç yetmiyor tek hat üzerinden buda performansa olumsuz etki ediyor. Ekran kartı Kasa Psu masrafı yanında birde sıvı soğutma eklendi. Cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim cansınız ❤️