Yanitlariniz icin teşekkür ederim. Gece belirtmeyi unutmusum ancak her iki cihazın da 256 GB'lik modeli alinacagi icin ip13 icin fazla bir fark ödemem gerekecek; su an Antalya'da oldugum icin bir ihtimal yasadigim sehre donmeden once Media Markt'tan alabilirim ve orada s23 256gb fiyati 36500TL idi dün, ip13 256'nin fiyati ise 43000 yani cok fark var arada. Bir de dun gittigim bir magazada personel ile konusurken bana bu 7 yil güncelleme olayindan dolayı s24 aldığını ancak s23 almanın daha mantikli olduğunu söyledi ya da s24+ al bütçenin artirip dedi, doğru mudur?

İkisi arasından Samsung S23. Bu arada 35 bin TL'e Samsung S24 var onu da alabilirsin.
O fiyata nerede var s24 hocam, soyler misiniz?

Hocam internet üzerinden telefon almayi pek sağlıklı bulmuyorum kendi açımdan. Bir de s24'u islemciden dolayi pek önermiyor sanirim kullanicilari, en azindan ben öyle denk geldim, siz onerir misiniz?
Internet uzerinden telefon almanın genel olarak bir sorunu falan yok. Alabilirsiniz.

S24 gayet iyi telefon, islemcisinden dolayi onermeyen arkadaslar Dunning-Kruger grafiginin tam surasinda duruyor:
IMG-20240813-WA0071.webp

Agizlarina almislar Exynos kotu, Exynos kotu. Bi' sey bildikleri yok, bos bos konusup duruyorlar bir sey bilmeden. Bu sene Exynos SoC babinda gayet iyi ve yeterli, butceniz elveriyorsa internetten S24 alip gecin, 7-8 yil rahat gideri var.

@egemenow @umut 'un bahsettigi gibi Exynos adi gectigi icin oyle bir yargi soz konusu. Hala Snapdragon rakibinden zayif bir yonga ama S23'teki 8 Gen 2'den ozellikle CPU tarafinda cok daha guclu. Samsung Foundry'nin elinden cikmis en verimli yongadir.
Abartilar da cok sacma, 990'dan (2020) bu yana kullanilmayacak bir Exynos gelmedi.

Apple'ın düşünce sisteminden uzaksanız alacağınız iPhone sadece pişman eder. S23'den devam mümkünse S24.
Apple'ın düşünce sistemi nedir?

Bu arada teşekkürler cevaplarınız için sanirim internet üzerinden s24 alacağım, hala fikirsizim yani trendyoldan s24 almak mi yoksa Media Markt uzerinden almak mi daha mantikli bilemiyorum. Hazir yanibasimda samsung ve Media Markt magazasi var, fiyat farki zorlamaz ise yüzyüze magazadan alırım.

Apple'ın düşünce sistemi nedir?
Steve Jobs dönemindeki inovasyon ve bol keseden teknoloji sunma devri Tim Cook ile kapanalı çok oldu.
Ülkemize özel fiyatlandırma yok.
Fiyat performans açısından da standart kullanıcıya sunduğu pek de özellik yok.
İki tiktok kaydırıp arada fotoğraf çekmek için pahalı bir telefon almana gerek yok iş yapmıyorsan.

Son düzenleme:
Hocam internet üzerinden telefon almayi pek sağlıklı bulmuyorum kendi açımdan. Bir de s24'u islemciden dolayi pek önermiyor sanirim kullanicilari, en azindan ben öyle denk geldim, siz onerir misiniz?
S24'ün işlemci kaynaklı bir sorunu yok, CPU ve GPU bazında güçlü cihaz, oyun oynamaya geliyor, yapay zeka sayesinde fotoğraf deneyimi de geliştirildi.

Tek sorun varsa o da modemi, mobil veri açıkken oyun oynarken 2-3 derece daha sıcak çalışıyor o kadar. Bunun da genel kullanımı etkileyen ciddi bir etkisi yok

İnternetten alacaksan Amazon, Trendyol veya Hepsiburada satıcısını tercih et, teknolojik aletlerdeki önceliğim her zaman Amazon oluyor.

Bana kalırsa S24 Plus bak büyük cihaz ararsan, 2K çözünürlüğünde ekran, büyük batarya, büyük ekran ve 45W hızlı şarj desteği ile geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
S24'ün işlemci kaynaklı bir sorunu yok, CPU ve GPU bazında güçlü cihaz, oyun oynamaya geliyor, yapay zeka sayesinde fotoğraf deneyimi de geliştirildi.

Tek sorun varsa o da modemi, mobil veri açıkken oyun oynarken 2-3 derece daha sıcak çalışıyor o kadar. Bunun da genel kullanımı etkileyen ciddi bir etkisi yok

İnternetten alacaksan Amazon, Trendyol veya Hepsiburada satıcısını tercih et, teknolojik aletlerdeki önceliğim her zaman Amazon oluyor.

Bana kalırsa S24 Plus bak büyük cihaz ararsan, 2K çözünürlüğünde ekran, büyük batarya, büyük ekran ve 45W hızlı şarj desteği ile geliyor.
Hocam s23'ü de kesinlikle alabilecek miyim emin değilim belki 2-3 ay geç alabilirim ancak bir problem çıkmazsa alacağım zaten aklımdaki sorular gitsin diye açtım konuyu bu yüzden teşekkür ederim yardımcı olan herkese. s24 plus bütçemi fazlasıyla aşıyor, daha kılfı, adaptörü, ekran koruyucusu da var ek masraf olarak; denk getirirsem s24, olmazsa s23 alacağım bütçenin müsait olduğu zamanda. Teşekkürler.