Sahibinden.com Param Güvende hizmetinde satıcıdan da komisyon almaya başladı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Big Boss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 51
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
  • Etiketler Etiketler
    sahibinden

Son zamanlarda Param Güvende kullanmıyorum. Sonuçta satıcı benim, kuralları ben koyarım. Havale-EFT sonrası alıcı ödemeli kargoyu kabul etmiyorsa başka kişiden alabilir alıcı peşinden koşamam.

10 yıllık kullanıcı olarak, tası tarağı toplayıp bulduğum ilk alternatife geçmeyi düşünüyorum sırf bu yüzden. @utkuversus Geliver denen yer nasıl, satış yapabiliyor muyuz istediğimiz gibi?
Geliver bir kargo platformu. Şube'den aldığınız fiyatın yarı fiyatına kargo gönderebiliyorsunuz. Mesela ben Bursa'ya NZXT H7 Flow yollamak istiyorum. Şubeden kargo versem minimum 1000TL tutuyor. Ama geliverde ücretler aynen böyle:

Size kargo kodu veriyor, kodda adres vs. hazır olduğu için kodu verip 5 saniyede şubeden ayrılabiliyorsunuz. Hem ucuz, hem pratik.

Son zamanlarda Param Güvende kullanmıyorum. Sonuçta satıcı benim, kuralları ben koyarım. Havale-EFT sonrası alıcı ödemeli kargoyu kabul etmiyorsa başka kişiden alabilir kişi peşinden koşamam.
Bazen ürün çok piyasası olmayan bir ürün oluyor ve gelen 1 tane alıcıyı da kaçırmamak isteyebiliyor satıcı. El mahkum olanlar için çok kötü olmuş.

Aynı şekilde Dolap'ta da bir monitör satacaktım 400 liraya yakın kesiyordu saçmalığa bak

Bu tip "hizmet"ler alıcıyı korur, fiyat farkını alıcının ödemesi yine az biraz mantığa yatıyordu. Şimdi hem alıcı korunsun diye kendimi riske atacağım hem de para ödeyeceğim, oldu...

Eskiden sadece alan kişiden komisyon keserdi, artık satıcıdan da mı kesiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Abartı bir kesim ücreti yok bu arada. 120 TL o güvenli aracılığı sağladığı için gayet uygun geldi bana. Dolandırılmaktan iyidir. Dolap falan da aynı oranlarda alıyor. Varsa alternatifi ona yönlenin eğer 120 fazla geliyorsa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…