570 PPI'dan düştüğü için psikolojik olabilir mi? 🤔
Valla benim eski pc monitörü 720p ama kendi çözünürlüğünde iken gayet keskin. Yazılar da dahil. O yüzden ppi ile alakalı görmüyorum. Belki Android 14 biraz daha düşük çözünürlük atamıştır telefonuma. Kendi çözünürlüğünde değilse de bunu neden düzeltmem için çözünürlük ayarı konmamış?

Valla benim eski pc monitörü 720p ama kendi çözünürlüğünde iken gayet keskin. Yazılar da dahil. O yüzden ppi ile alakalı görmüyorum. Belki Android 14 biraz daha düşük çözünürlük atamıştır telefonuma. Kendi çözünürlüğünde değilse de bunu neden düzeltmem için çözünürlük ayarı konmamış?
FHD+ çoğu cihazda çözünürlük ayarı bulunmuyor.

Veya göz doktoruna görünebilirsin hocam (!)

Galaxy S6'dan iPhone SE'ye geçtim, hiçbir fark hissetmedim (577 ppi > 326 ppi)

Çıplak gözle aradaki farklı anlamak çok çok zor.
Ben baya farkediyorum hocam. Yazılar bile soft A34'te. S8'de keskin. Mesela S8 telefonda çözünürlük düşebiliyorum. Ekranın kendisinden daha düşük çözünürlük yapınca, görüntü aynı A34 gibi bulanıklaşıyor. Bu durum, bende acaba A34'ün ekran çözünürlüğünde çalışmıyor mu diye soru işareti bıraktı kafamda.

Türk üretimi A34 diye mi böyle bilmiyorum ama, farkeder mi sizce?

Onlar birleştiriyor sadece gerçi. Panelden kısmazlar ya?

Galaxy S6'dan iPhone SE'ye geçtim, hiçbir fark hissetmedim (577 ppi > 326 ppi)

Çıplak gözle aradaki farklı anlamak çok çok zor.
Senin o farkı hissetmemen normal. Çünkü muhtemelen bendeki sorunu yaşamamışsın. Benim durum farklı.

Şu an A34'ten yazıyorum yani normal halinde bulanıklık falan yok sana özel bir sıkıntı var sanırım ekranın fotoğrafını çekip atsan belli oluyor mu bulanıklık fotodan?

Şu an A34'ten yazıyorum yani normal halinde bulanıklık falan yok sana özel bir sıkıntı var sanırım ekranın fotoğrafını çekip atsan belli oluyor mu bulanıklık fotodan.
Bakayim.

Ekran S8 arka kamerasıyla çektiğimde böyle görünüyor. Kamera lensi temiz.

Dosya Ekleri

• 20240105_003636.webp
    20240105_003636.webp
    53,3 KB · Görüntüleme: 101