Sikh erkekler türban takıp yanlarında bıçak taşıyorlar. Hindular ineğe dokunamıyor, katolikler evlenemiyor, müslümanlar 4 tane eş alabiliyor. Genel perspektiften baktığında biraz da olsa saçma gelmiyor mu sana da?
Allah’ın göndermediği dinleri kastetmemiştim aslında.

Hinduların ineğe dokunamaması da onların duyduğu saygıdan ötürü.

Rahip ve rahibelerin evlenememesi ise tahrif edilmiş bir din için şaşırtıcı değil. Hem bu zaten günümüzün bir politikası değil yüzyıllardır devam eden bir şey.

Müslümanların 4 tane eş alması ise Arap kültüründen gelen bir şey ve bence kesinlikle doğru bir şey değil. İslam demek Arap kültürü demek değildir.

Müslüman'ların 4 tane eş alması ise Arap kültüründen gelen bir şey ve bence kesinlikle doğru bir şey değil. İslam demek Arap kültürü demek değildir.

Eskiden araplar 10-20 eş alabiliyorlardı sınırı yoktu İslam ise bunu zaten 4'e indirdi o zamanın şartlarıyla bu çok eşlilik azaltılmış aslında.

Eskiden araplar 10-20 eş alabiliyorlardı sınırı yoktu İslam ise bunu zaten 4'e indirdi o zamanın şartlarıyla bu çok eşlilik azaltılmış aslında.
Yok, hocam.. Ben 100-150 tane alabiliyor diye biliyorum.

Kaynak var mı 10-20 eş aldığına dair? Artı olarak, 4 ile sınırlı değildir eş alma İslam'da..

Son düzenleme:
@3586 @Mali Demokratoğlu benim bildiğim peygamberin de dörtten fazla eşi var mış lakin çoğu kadınlıktan kesilmiş yaşlı kişilermiş.
O zaten, Allah'ın emri.. Peygamber oldun mu, değme keyfine... Bir gün ben de peygamber olacağım inş.

Konusu açılan ayette, "ikişer, üçer, dörder" derken, devam da edebilirsiniz demek istiyor. Ama koşulu her birine adaletli davranılması.. Yani erkeğe bırakıyor inisiyatifi..

Allah’ın göndermediği dinleri kastetmemiştim aslında.

Hinduların ineğe dokunamaması da onların duyduğu saygıdan ötürü.

Rahip ve rahibelerin evlenememesi ise tahrif edilmiş bir din için şaşırtıcı değil. Hem bu zaten günümüzün bir politikası değil yüzyıllardır devam eden bir şey.

Müslümanların 4 tane eş alması ise Arap kültüründen gelen bir şey ve bence kesinlikle doğru bir şey değil. İslam demek Arap kültürü demek değildir.
Dostum ben dinleri savunmuyorum. Derinine inersek; yapılan şeyleri, ritüelleri tabii ki de mantığa bürüyebiliriz. Ama bu onların mantıksız olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

4 eş muhabbetine de fazla girmek istemiyorum. Kuranda ayet olan bir bilgiye arap kültürü demeni konuyu bilmemene bağladım.
Sana nasıl anlattılar bilmiyorum ama kuran tamamiyle arap kültürünü yansıtır. Evrenseldir falan derler ama arabistan yarımadasından çıktığında evrenselliği kaybolur. Bunları konuyla ilgili olmadığı için uzatmak istemiyorum. Herkes istediğine inanabilir ama bu onları mantıklı hale getirmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum ben dinleri savunmuyorum. Derinine inersek; yapılan şeyleri, ritüelleri tabiki de mantığa bürüyebiliriz. Ama bu onların mantıksız olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
4 eş muhabbetine de fazla girmek istemiyorum. Kuranda ayet olan bir bilgiye arap kültürü demeni konuyu bilmemene bağladım.
Sana nasıl anlattılar bilmiyorum ama kuran tamamiyle arap kültürünü yansıtır. Evrenseldir falan derler ama arabistan yarımadasından çıktığında evrenselliği kaybolur. Bunları konuyla ilgili olmadığı için uzatmak istemiyorum. Herkes istediğine inanabilir ama bu onları mantıklı hale getirmez.
Kur’an’da çok eşliliğin olması ile daha önceki Arap kültüründe çok eşliliğin bulunması benzer değil mi? Neden 4 rakamına bu kadar takıldın ki?

Kur’an’da çok eşliliğin olması ile daha önceki Arap kültüründe çok eşliliğin bulunması benzer değil mi? Neden 4 rakamına bu kadar takıldın ki?
Öncelikle ben dinlerin saçma olduğunu söyledim ve bazı dinlerden örnekler verdim. Sen kuranda geçtiği halde verdiğim örneğin islamiyetle alakası olmadığını söyledin. Sorun 4-5-6 eş alma muhabbeti değil. Sorun senin daha inandığın şeyden bihaber olman. İslamiyet arap kültürüdür diyorum, kuranda yazanlar zaten arap kültürüne benzer diyorsun.
Sana bazı şeyler çok çok aşırı mantıklı gelebilir ama gerçekte öyle olmayabilir.

Öncelikle ben dinlerin saçma olduğunu söyledim ve bazı dinlerden örnekler verdim. Sen kuranda geçtiği halde verdiğim örneğin islamiyetle alakası olmadığını söyledin. Sorun 4-5-6 eş alma muhabbeti değil. Sorun senin daha inandığın şeyden bihaber olman. İslamiyet arap kültürüdür diyorum, kuranda yazanlar zaten arap kültürüne benzer diyorsun.
Sana bazı şeyler çok çok aşırı mantıklı gelebilir ama gerçekte öyle olmayabilir.
İslam tam olarak Arap kültürü değil İslam'ın özü Arap'mış gibi gösteriyorlar ama değil.