Kendi görüşüme göre spora sıfırdan başlayan birisi gelişimine göre en az 1 en çok 3 ay, gün aşırı olacak şekilde full body yapmalı. Örnek bir program olarak aşağıdakini inceleyebilirsiniz:

(Isınma, 5 dk)
  • Bisiklet
(Hareket, 3x8, Kısa Aralık, 1 saat)
  • Shoulder Press (Makine)
  • Chest Press (Makine)
  • Seated Cable Row (Makine)
  • Lat Pull Down (Makine)
  • Butterfly (Makine)
  • Lateral Raise (Dumbell)
  • Cable Rope Pushdown (Makine)
  • Cable Biceps Curl (Makine)
  • Leg Extension (Makine)
  • Leg Curl (Makine)
(Kardiyo, 10 dk)
  • Eğim x Hız çarpanı 35 ve üstü olsun (8 eğim, 4.5 - 5 hız)
Muhtemelen benden çok daha bilgili, yıllarını vermiş arkadaşlar vardır ancak benim kendi görüşüm bu şekilde. Yine de bütün sorumluluk ve karar size ait.

Sorunuza cevap olarak da program cidden kötü ve dengesiz yazılmış. Spora sıfırdan başlayan birisinin vücudunu adapte etmesi ve disiplin kazandırması gerektiğini düşünüyorum. Spor salonlarında kaliteli hoca bulmak zorlaştı, birçoğu ilaçlı paralı asker ne kadar verirsen o kadar hizmet eder. Kendi programını araştırarak, deneyerek bulmalısın.

Salon kalabalık olduğu için sana en kısa programı hazırlayıp eve göndermek istiyorlar birde salonlarda kadın değilsen çok ilgilenmiyor personel trainers tayfası. Senin bu program seni geliştiremez kuvvet kazandırır

Bilgiler için teşekkür ederim fakat benim durumuma göre bana ne tavsiye edersin? Program sormuyorum ben:/

Piyasadaki hocalarin cogu bir sey bilmiyor. Zaten ozel PT tutmadigin surece de pek sallamiyorlar. AI ile sen kendine uygun bir program bul derim. Onemli olan her her bolgeyi haftada toplam 2 kere calistirmak.

Salon kalabalık olduğu için sana en kısa programı hazırlayıp eve göndermek istiyorlar birde salonlarda kadın değilsen çok ilgilenmiyor personel trainers tayfası. Senin bu program seni geliştiremez kuvvet kazandırır
Bu söylediğin iyi anlama gelmiyor mu? Yani napmalıyım?
Piyasadaki hocalarin cogu bir sey bilmiyor. Zaten ozel PT tutmadigin surece de pek sallamiyorlar. AI ile sen kendine uygun bir program bul derim. Onemli olan her her bolgeyi haftada toplam 2 kere calistirmak.
Yapay zekaya inanma sakatlanırsın diyen de çok. Bir de daha önce hiç spora gitmediğim için youtube'dan izlesem bile hocaların hareketleri göstermesi daha güvende hissettiriyor. Napsam bilemedim. Pazartesi bana 0'dan detaylı program yaz diyeceğim temiz kağıda. Olumlu yaklaşırsa öyle yaparım yapmazsa yapay zekadan destek alırım. Gerçi adamı bulamıyorum bile salonda garip bir şekilde. :D

Screenshot_20240506_140434_Gallery.webp

Dorian Yates sırt antrenmanı, Arnold 'ın göğüs antrenmanı, Tom Platz Bacak antrenmanı, Robby Robinson kol antrenmanı bunları araştır çünkü bu isimler bu sektörde en iyi hacme sahip olan insanlardı ve bunların zamanında renkli TV bile yokdu, o dönemde bunu başaran şimdi olsa hayal bile edemiyorum.

Dorian Yates sırt antrenmanı, Arnold 'ın göğüs antrenmanı, Tom Platz Bacak antrenmanı, Robby Robinson kol antrenmanı bunları araştır çünkü bu isimler bu sektörde en iyi hacme sahip olan insanlardı ve bunların zamanında renkli TV bile yokdu, o dönemde bunu başaran şimdi olsa hayal bile edemiyorum.
Renkli TV bile olmayan dönemden çok daha ilerideyiz hocam uyan.

Dostlar, yapay zekaya full body program yaz demeden beni dinlerseniz sevinirim. Hayatımda ilk kez spora başladım, ilk 15 gün full body diye bir program verdi hoca (yeni gelen herkese veriyorlar), bunu yap alış dediler. Programın içinde bacak yok, yani full body olmuyormuş Gemini/Claude söyledi (yanlışım varsa düzeltirsiniz). Neyse, 15 gün geçti. Bölgesel çalışmaya geç deyip program verdiler. Bu programı Gemini/Claude'a attığımda hocamın ilgisiz, bilgisiz olduğunu söyleyerek programı asla uygulama dediler. Zaten hiçbir şey bilmezken daha da kafam karıştı. Salonda 3 hoca var. Diğerine gidip program istesem asıl istediğim hocaya ayıp olacak. Program istediğim hocaya gitsem önerdiğin program kötüymüş desem tatsızlık çıkacak. İnanılmaz hevesle başladığım sporu bu yüzden bırakmayı düşünüyorum çünkü ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım, tecrübeli arkadaşlar bana ne tavsiyelerde bulunur? Yapay zekaya %100 katılıyorum çünkü perşembe ve cuma günü hareketleri yapmak 15 dakika sürecek. 15 dakika yapıp gidecek miyim yani? Hoca iyi niyetlidir belki, ben bilmiyorumdur. Yorumlarınız bana yol gösterecek. Ona göre aksiyon alacağım. Programı alta bıraktım.

Pazartesi: Pull Down 3x12 / Seated Row 3x12 / Halat 3x10-12 / Düz bar 3x10-12 bunlar bitince kardiyo

Salı: Chest press 3x12 / Fly veya (Bench Press) 3x12 (Muhtemelen fly) Bench press neden yazmış bilmiyorum. Bunlar bitince havuz

Çarşamba: Off day (Havuzda yüzeceğim)

Perşembe: Lateral Raise 3x10 / Shoulder Press 3x12 / Ön omuz 3x10 bunlar bitince kardiyo

Cuma: Lunge / Leg press 3x10 / Leg extension 3x10

Cumartesi: Off day (Havuz yüzeceğim)

Pazar zaten salon kapalı.
Bir bölgeyi haftada 2 defa çalıştır.
Haftada bir bölge için minimum 8, maksimum 20 set yap.
Setlerin şiddetini, kullandığın ağırlıkla ve yaptığın tekrar sayısıyla belirle.
Ya da boşver, Güray Aydın izle.

Güray Aydın izleme işi iyi hocam ordan devam.🫡

Güray Aydın izleme işi iyi hocam ordan devam.🫡
ilk videosunu izlemeye başladım. Yorumlar çok iyi sanırım bu adam bilirkişi falan.

gryshypmax.pdf bunu mu yapayım dostlar? Yalnız bunlar yeni başlayanlar için zor olmaz mı? Kişiden kişiye değişmez mi programlar? Zaten bizim salonda bunlar var mı yok mu o bile belli değil. :D

ilk videosunu izlemeye başladım. Yorumlar çok iyi sanırım bu adam bilirkişi falan.

gryshypmax.pdf bunu mu yapayım dostlar? Yalnız bunlar yeni başlayanlar için zor olmaz mı? Kişiden kişiye değişmez mi programlar? Zaten bizim salonda bunlar var mı yok mu o bile belli değil. :D

Hocam, bu program yeni başlayana ağır gelir. Rir1-failure gibi muhabbetler için kendini bilmen gerekir.

Aslında zor şeyler değil.
Rir1 dediğini bir sonraki set için cepte 1 tekrar daha bırakmak gibi düşün. Yani aslında tükenişe gitmemek.
Failure dediği de tükeniş seti, son tekrar çıkmaya kadar devam.