Detaylar
Kim cevapladı?Altair
Yetkin
En baştan başlayalım mı? Bu tarz projeler çok karmaşıktır, kurması bazen deli edebilir.yeni bir klasör açın ve şu şekilde depoyu edinin, terminal uygulamasına yazacaksınız. Dizini seçemiyorsanız terminalden ona da yardımcı olabilirim.
Git:git clone https://github.com/AUTOMATIC1111/stable-diffusion-webui
CMD'ye kodu yapıştırdımda nereye yükleyeceğimi seçemedim onu nasıl yapacağım.
Python kurulumunda "add to path" gibi bir seçenek de olacaktır, onu tiklemek iyi olur. Bir de en güncel Python sürümü yerine 3.11 ya da 3.12 indirmek daha stabil olacaktır.
Kullanım ve kurulumu için videoları var ama 2 seneyi devirecek kurulum videosu, güncelde değişiklikler olabilir. Ama kullanım için Türkçe temel bir kaynak.
Hocam çok denedim not defterinde falan Python'un konumunu falan belirlemeye çalıştım dediğiniz add path ı yaptım başka hatırlamadığım birkaç şey daha yaptım hiçbirisi olmadı.
- Makaleler
- 4
Dizini elle seçiyorsunuz.
Ardından attığım komutla projeyi bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
cd C: yaparsanız mesela C diskini direkt seçersiniz. cd C:\Users yaparsanız o dizini seçersiniz. Sol tarafta terminalin hangi klasörün içinde olduğu yazar. Çok zor geliyorsa cd komutunu yazıp bir boşluk bırakın, ardından kurmak istediğiniz klasörü terminal penceresine sürükleyip bırakırsanız o dizinin tam yolunu yazar. Enter'a basınca kurmak istediğiniz dizin sol tarafta belirmeli.Ardından attığım komutla projeyi bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Altair
Yetkin
Dostum sana adım adım anlatan bir walkthrought atıyorum oradan yapabilirsn ya da hocamız yardım ediyor onunla yaparsın sana kalmış ama şunu belirteyim NVIDIA gpun yoksa kurması zor haberin olsun.
RTX 5060 varda işlemcim darboğaz yapıyor sorun çıkar mı?
Dizini elle seçiyorsunuz.cd C:yaparsanız mesela C diskini direkt seçersiniz.cd C:\Usersyaparsanız o dizini seçersiniz. Sol tarafta terminalin hangi klasörün içinde olduğu yazar. Çok zor geliyorsacdkomutunu yazıp bir boşluk bırakın, ardından kurmak istediğiniz klasörü terminal penceresine sürükleyip bırakırsanız o dizinin tam yolunu yazar. Enter'a basınca kurmak istediğiniz dizin sol tarafta belirmeli.
Ardından attığım komutla projeyi bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
Hocam böyle bir hata çıktı.
- Makaleler
- 4
Ayrı ayrı yazmanız lazım. Önce cd ile dizini belirleyip ardından indirmeyi başlatacaksınız.RTX 5060 varda işlemcim darboğaz yapıyor sorun çıkar mı?
Eki Görüntüle 207543
Hocam böyle bir hata çıktı.
Altair
Yetkin
Ayrı ayrı yazmanız lazım. Önce CD ile dizini belirleyip ardından indirmeyi başlatacaksınız.
Hocam şimdi de böyle diyor.
- Makaleler
- 4
Bu proje yerine doğrudan kurulabilen bir projeye ne dersiniz? https://invoke.ai/Hocam anlamadım ne dediğinizi CMD hakkında hiç bilgim yok baska yolu yok mu sizi çok uğraştırmak istemiyorum.
Altair
Yetkin
Bu proje yerine doğrudan kurulabilen bir projeye ne dersiniz? https://invoke.ai/
Hocam promt yazımı farklımı bunda bir de civit AIdaki modelleri kullanabiliyor muyum bunda.
- Makaleler
- 4
Stable diffusion temelli olan çoğu model çalışır. Aynı şekil, negatif ve pozitif prompt. Bunu kullanması daha basit.Hocam prompt yazımı farklı mı bunda? Bir de Civit AIdaki modelleri kullanabiliyor muyum bunda?