shujirea

Başarılı
Merhaba, evimde 1000 Mbit Turkcell Superonline kullanıyorum. Superonline'ın bana sağladığı Wi-Fi 6 ZTE markalı modemi kullanıyorum. Evimde 1 adet Access Point bulunmakta. Modeme Access Point üzerinden yaklaşık 2 tablet 3 telefon bağlı. Ek olarak 1 adet TV+ kullanıyorum.

Problemim anlatmak gerekirse bilgisayarıma CAT6 kablo üzerinden bağlantı sağlıyorum. Steam üzerinden download açtığım zaman ve ek olarak Discord üzerinden yayın açtığımda yüksek olasılıkla 10 dakika içerisinde 5 defa kopma yaşıyorum. Kopma sırasında Discord üzerinden 5000 ping ve Chrome üzerinden hiçbir sayfayı yenileyemiyorum ya da açamıyorum. Kopma yaklaşık 10-15 saniye sürüyor 10-15 saniye geçtikten sonra tekrardan eski düzgün çalışma düzenine dönüyor. Bu sadece upload ve download çakışması gibi gözükse de ara ara sadece download yaptığım sıradada tanıklık ettim bu olaya.

Az önce evimden Turkcell Superonline personeli çıktı. Kendisine durumu izah ettiğimde bu platformu bilmediğini ondan kaynaklı olabileceğini (Steam), bizim sadece hız veriyor mu veriyor onun kontrolünü sağlarız gerisi sizi alakadar eder gibisinden söyledi. Ardından ben bu bağlantı kopması ile ilgili fotoğrafları gösterince "Ama benim çok fazla vaktim yok. Başka sorun kayıtları da var onlara da gitmem lazım" denildi ve sadece cam kablonun cihaza giren uç kısmı değiştirilip gitti. Şunu belirtmemde fayda var: Download yaptığım cihazda kopma yaşadığım sırada cep telefonum Wi-Fi bağlantısı normal çalışır vaziyette oluyor yani modem üzerinden bir kopma gerçekleşmiyor sadece bunu yaşadığım bilgisayarımda yaşıyorum bu durumu.

Denediklerim:
  • Superonline'ın bana verdiği CAT6 kabloyu değiştirdim ve Ugreen marka bir 5 metre CAT6 aldım belki kablodandır diye fakat durum yine aynı.
  • Modemi resetledim tekrar kurdum fakat durum yine aynı.
  • CAT6 Kablomun modem üzerinde portunu değiştirdim 4 farklı porttada aynı sonuç.
Ekran görüntülerini de bıraktım ekran görüntülerinde saate bakarsanız her 1-2 dakikada bir kopma olduğunu fark edeceksiniz. Yardımlarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    41 KB · Görüntüleme: 82
  • 2.webp
    2.webp
    40,5 KB · Görüntüleme: 72
  • 33.webp
    33.webp
    41,3 KB · Görüntüleme: 73
  • 555.webp
    555.webp
    40,1 KB · Görüntüleme: 63
  • 66.webp
    66.webp
    38,8 KB · Görüntüleme: 64
  • 77.webp
    77.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleyen: Moderatör:
Modem kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenip başka bir modem takın düzgün SQM desteği olan. AX1800U olabilir, OpenWrt destekli.

Bir de PC doğrudan modeme mi yoksa AP'ye mi bağlı?

Doğrudan modeme bağlı. Modem almayı düşündüm fakat internette birçok yazı üzerine Turkcell'in kullanıcı adı şifresini paylaşmadığını okudum. Ne yapacağım bilmiyorum açıkçası.

Access Point'in marka modeli nedir? Benzer sorunu arkadaşımda Superonline'ın Router'ını iptal ederek çözmüştük. Sorun yüksek ihtimal ZTE Router'dan kaynaklı.

Doğrudan modeme bağlı. Modem almayı düşündüm fakat internette birçok yazı üzerine Turkcell'in kullanıcı adı şifresini paylaşmadığını okudum. Ne yapacağım bilmiyorum açıkçası.

Bu videodaki adımları uygula. Superonline yeni bir kısıtlama getirmediyse olması gerekiyor.

Verdikleri ZTE modem yuksek ihtimalle o kadar cihazi dogru yonetemiyor bu sebeple sorun yasiyorsunuz, farkli ve daha iyi bir modemle test edin.
Farklı bir modemim olsa deneyip sorunun modemden kaynaklandığını kesin bilsem gidip satın alacağım yeni bir modem fakat eğer altyapı kaynaklı bir problem ise boşu boşuna en kötü 2000 TL vermek birazcık üzer beni.

Son düzenleyen: Moderatör: